сак за колело

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

сак за колело

Мнениеот kagami » Чет Окт 16, 2008 9:04 pm

Ще пътувам със самолет заедно с колелото, но нямам чанта, в която да го натоваря. В сайта на авиокомпанията пише, че трябвало колелото да е опаковано в recognised bicycle bag.

Ако някой има такъв сак или куфар за колело би ли ми го дал на заем до декември? Готова съм и да си платя наем, само и само да мога да взема колелото със себе си в чужбината....

Благодаря предварително! :beer: :beer: :beer:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Чет Окт 16, 2008 9:56 pm

Малко по-надолу има доста прилична тема точно по този въпрос, момент ще я изровя :beer:

P.S. http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.p ... highlight=
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот kagami » Пет Окт 17, 2008 9:49 pm

Благодаря за препратката. Не бях видялата темата, но моята молба е някой да ми даде калъф на заем. В Англия струват 40 паунда, тук в БАС били по 200 лв (по непроверени данни). Просто не ми се дават толкова пари - само за да си занеса колелото в едната посока. На връщане вече смятам да си имам собствен калъф за байк.
Аватар
kagami

Мнениеот Alpina » Нед Окт 19, 2008 2:35 pm

Уф :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Re: сак за колело

Мнениеот Дизел » Пон Окт 20, 2008 4:35 pm

Колелото, в достатъчно разглобен вид, го слагаш в подходящ плосък и голям кашон, облепяш го добре, омотаваш накрая с найлоново фолио и това е. Повечето хора така си пренасят колелата. Продават се и специални куфари, но те са ужасно скъпи и празни тежат над 10 кила. Кашона има предимството да е много лек, което ти спестява от свръхбагажа. Чувствителността на картона към наквасване с вода се избягва в голяма степен с омотаването с найлоновото фолио.
В специализираните магазини се продават такива кашони, смятам обаче, че лесно ще си намериш без пари нещо такова:

Изображение
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот TOYAGA » Пон Окт 20, 2008 7:39 pm

Дизел написа:... празни тежат над 10 кила.

Тц! Над 150 кила тежат. От олово ги правят. Нарочно!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Дизел » Вто Окт 21, 2008 4:05 pm

TOYAGA написа:
Дизел написа:... празни тежат над 10 кила.

Тц! Над 150 кила тежат. От олово ги правят. Нарочно!

Оловните не ги знам, но този тук например тежи 10.4 кг:

Изображение

А този даже 12.1 кг, плюс допълнителни опции:
Изображение

Аз не виждам смисъла от такива куфари, освен, ако не пренясяш байкове за 8000-9000 евро...
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот kagami » Сря Окт 22, 2008 11:51 pm

Няма значение колко ти тежи колелото (плюс опаковката), защото не ти се води като багаж, а като sports equipment, какъвто имаш право да превозиш безплатно в допълнение към позволения ти багаж.

Мисля, че има полза от такъв куфар. Най-малкото колелото ти не се мандахерца незащитетно сред разни други багажи. И понеже изрично е написано, че колелото трябва да е в recognised bicycle bag, според мен кашонът може и да не мине.
Аватар
kagami

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Окт 23, 2008 10:47 am

kagami написа:Няма значение колко ти тежи колелото (плюс опаковката), защото не ти се води като багаж, а като sports equipment, какъвто имаш право да превозиш безплатно в допълнение към позволения ти багаж.

Тук не си права. Определено има норми за теглото на всеки вид "sports equipment". Това го определя самата авиокомпания, а има и такива екипировки, за които независимо, че са в нормата, пак се заплаща определена такса. Задължително се обади в офиса на съответната авиокомпания и подробно разпитай как стоят нещата.

Пример:
За полети на Air France нормата за спортна екипировка е 22 кг. - независимо каква е. Но за велосипед трябва да платя 150 $, защото билетът ми не е двупосочен и велосипеда го водят нестандартен товар :dunno: За snowboard няма нужда да плащам никаква допълнителна такса, ако е до 22 кг.

Сама виждаш, че има куп подробности, за които по-добре да си подготвена.
Аватар
IVO Jordanov

Назад към Общ форум