Marzocchi 2005

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Marzocchi 2005

Мнениеот DeMoN » Вто Дек 14, 2004 9:16 pm

Kakvi sa cenite na novite ednokoronni modeli . A mojete li da mi preporu4ate ednokoronna vilka s vuzduh , maslo i hod okolo 150mm? Cenata vinagi e ot zna4enie.
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Рейтинг: 1700

Мнениеот sss » Вто Дек 14, 2004 9:37 pm

Predlagat li se ve4e novite modeli i v Bylgariq?Ako da kolko struvat?
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот reaper » Вто Дек 14, 2004 9:51 pm

[quote="DeMoN"]

Kakvi sa cenite na novite ednokoronni modeli . A mojete li da mi preporu4ate ednokoronna vilka s vuzduh , maslo i hod okolo 150mm? Cenata vinagi e ot zna4enie.
[/quote]

Въздушните вилки са правени главно за крос-кънтри или поне аз така знам, а там се използват вилки с малко ход, от порядъка на 80-100мм, защото теренът не е особенто тъжък и няма скокове. Единствено ако някоя бабуна ти се изпречи и не успееш да я заобиколиш, да де подхвърли най-много на 20-30 см от земята. А тези с повече ход са доста малко, аз лично знам само сънтурската, но тя е двукоронна и струва 400лв. По-добре си вземи една еднокоронна с масло и да речем 130 ход. Поне ще можеш да я блъскаш, а шом питаш за вилките на Марцоки, явно натоварването ще е голямо.
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Вто Дек 14, 2004 11:02 pm

Абе, reaper, ти МНОГО взе да знаеш бре... Ба му мамата!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Admin » Вто Дек 14, 2004 11:20 pm

[quote="reaper"]
Въздушните вилки са правени главно за крос-кънтри или поне аз така знам, а там се използват вилки с малко ход, от порядъка на 80-100мм[/quote]

Въздушните пружини в последните години непрекъснато биват усъвършенствани, така че през 2005г. всички големи производители на амортисьори ще предлагат вилки с ход около 150мм и пневматични пружини. Повечето от тях са и доста здрави, така че ще издържат доста повече от леко ХС. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Redneck » Сря Дек 15, 2004 5:44 am

@DeMoN
Според сайта на Marzocchi:
- aftermarket Z1FR3 = 130мм ход + 20мм ос + въздушен preload;
- OEM-ската Z1FR3 = 150мм ход + 20мм ос + въздушен preload;
- aftermarket Z1FR2 = 130мм ход + 20мм ос + въздушен preload + настройка и на връщането;
- OEM-ската Z1FR2 = 150мм ход + 20мм ос + въздушен preload + настройка и на връщането;
- aftermarket 66VF = 150мм ход + 20мм ос + въздушен preload;
- OEM-ската 66R = 150мм ход + 20мм ос + въздушен preload + настройка и на връщането;

Всички тези вилки са с метални основни пружини, но практиката с някои по-стари модели показва че безпроблемно може да се карат и на една метална пружина + повече въздух. Колкото до цените - това вече е територия на Tailor :D
"I come from a land down under..."
Redneck

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Сря Дек 15, 2004 12:07 pm

[quote="reaper"]

[quote="DeMoN"]

[/quote]

Въздушните вилки са правени главно за крос-кънтри или поне аз така знам, а там се използват вилки с малко ход, от порядъка на 80-100мм, защото теренът не е особенто тъжък и няма скокове. Единствено ако някоя бабуна ти се изпречи и не успееш да я заобиколиш, да де подхвърли най-много на 20-30 см от земята. А тези с повече ход са доста малко, аз лично знам само сънтурската, но тя е двукоронна и струва 400лв. По-добре си вземи една еднокоронна с масло и да речем 130 ход. Поне ще можеш да я блъскаш, а шом питаш за вилките на Марцоки, явно натоварването ще е голямо.
[/quote]

Както и преди е писано по форума, вилките имат две неща - пружини и смекчаване. Пружините са метални или въздушни, а смекчаването е маслено.
Така че "вилка на въздух" и "вилка на масло" са малко странни...
Каква точно пружина - метална или въздушна ще избере инженера не определя хода по никакъв начин. Хода се определя от съвсем различни неща.
А каква пружина да се избере - въздушната е по-прогресивна (както се учи по физика), а металната е линейна (освен ако не е навита прогресивно). Тоест говорим само и единствено за качеството на хода, не за количеството му. А дали въздушната пружина е само за XC, мисля можеш и сам да се сетиш ако помислиш малко. Помисли за DJ например. Както и това което Redneck ти каза.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Дек 15, 2004 12:10 pm

[quote="TOYAGA"]

Абе, reaper, ти МНОГО взе да знаеш бре... Ба му мамата!
[/quote]

:D:D:D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Архив