Обобщенията на национална и етническа основа не са продуктивна линия на разсъждение. В тоя ред на мисли каквото имах да го кажа го казах. Аз действително вярвам, че имам обективни критерии да се държа така спрямо някои индивиди, поне докато не покажат промяна. Сигурен съм, че не си обръщал внимание как се държа с тези все по-рядко срещани съфорумци, за които говори skiman. Главния ми критерии с две думи е следния: минуси за самовлюбени социопати, плюсове за хора, които разсмиват, разведряват, допринасят, пишат и са активни; с две думи хората с отворен мироглед.
Виждам от поста ти, че може би разбираш защо правя така. Лесния отговор е: защото се имам за нещо повече от другите, надменен съм, самовлюбен, избивам комплекси и прочие тъпотии, които и второкласник може да скалъпи по адрес на всекиго. Само дето има и друг отговор, малко по-труден отговор. Но това няма реално значение.
Това, което има реално значение е, че общуваме и си говорим, вместо да се псуваме първосигнално. Много хора се отказаха да пишат тук и изоставиха публичното пространство наречено форум. Мога да ги разбера, имат съвсем разбираеми основания. Само дето форума губи ужасно и непоправимо много от липсата им. Но както и да е, времената се менят.
По темата - продължавам да вярвам, че системата работи, макар и не идеално

@skiman: respect, абсолютно си прав. Затова и не съм се отказал да чета и пиша тук