от Pirate » Чет Ное 06, 2008 12:13 am
Много хора ти казаха вече, че няма да има проблем, но само да добавя и един друг възможен вариант: аз карам с дерайлъор Shimano XT Shadow /М772/ и команда Sram Attack Trigger /серията, която е за шимански задни дерайлъори/ - работят чудесно заедно. Доскоро нямаше шимано палцови команди, които да могат и в двете посоки да се превключват само с палеца, а за някой хора това е по-удобно. Сега вече новите XT-та и подобни имат тази възможност. За мен Sram-ската команда с интегриран в сокбата индикатор е адски полезна и много по-компактна именно заради индикатора от Shimano Deore, LX и т.н Като работа съм много доволен. Палеца за издърпване на жилото е доста голям и с лекота превключва силни пружини като на дерайлъор XT / XTR.
По стечение на обстоятелствата вече си купих и скоро ще монтирам команда Shimano Saint без индикатор. Има интересна промоция във Веломания на този модел, защото вече ще идват новите модели от серията. Командата е до мен - много компактна и цялата е алуминиева. Само да имаш предид за нея, че е с къси палчета и е предвидана за монтаж между спирачката и ръкохватката, което може да не ти е удобно - само го споменавам.
Успех и да се похвалиш какво си взел!