Пушенето на пури, може ли да се счита за вредно?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Пушенето на пури, може ли да се счита за вредно?

Мнениеот Alpina » Пон Ное 10, 2008 7:28 pm

To въпроса ми всъщост е, ако запаля по някоя друга пура в месеца, ще значили, че мога спокойно да казвам, че не пуша.
Не съм докоснал цигара от последния ден на миналата година и попринцип не изпитвам никакви желания да запаля отново такава.
Всъщност докато го правих не беше заради пристрастяване, мога смело да заявя, че никога не съм бил пристрастен към тях, но ми харесваше самото пушене. Спрях ги просто защото смятам че не си заслужава заради това удоволствое да се тровя. Та нито ми е било трудно, нито някакви проблеми съм имал с това, просто им казах край...

Обаче понякога ми се иска да запаля. Същото е като алкохола - не го употребяваш всеки ден, но понякога пиеш за удоволствие (всъщност проблеми съм имал с него, а не с цигатите).

Основно въпроса ми е - пурите водят ли се за "пушене", такова каквото тази дума е приела покрай цигарите.
Никога не съм палил такава и желанието ми е, когато ми се приска да запаля - да го направя използвайки тях.

P.S. Мерси за поправката, опитвам се да не показвам колко неграмотен стъ, но винаги остава по някоя следа :D :beer:
Последна промяна Alpina на Пон Ное 10, 2008 8:05 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Анелия » Пон Ное 10, 2008 7:43 pm

Като бивш пушач ще ти отговоря: пурите имат същия л****н вкус като цигарите. На мирис са добри, но навреш ли си я в устата, става същото. Преди ми е харесвало да си свивам и тютюн, но сега не паля нищо. Все още ми харесва миризмата на цигара, тютюн, пура, но някой друг да пуши и, разбира се, да не е в помещение 1 м2.
Това как приемаш ти нещата зависи само от теб и твоята собствена съвест. Не очаквай тук да ти кажем: абе пални си пурата, не се брои за пушене.
Аз имам подобен проблем с кафето и алкохола, ама ако отвориш друга тема за пороците, там ще се впиша ;)
p.s. пише се Употребявам.
Аватар
Анелия

Мнениеот axelmax » Пон Ное 10, 2008 7:59 pm

интерсно ми е ,защо точно пура?защо не лула?
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот jd » Пон Ное 10, 2008 7:59 pm

Пуша пури от около 7-8 години. Като честота - когато ми дойде настроение и желание. Има периоди с месеци наред, когато не паля, има и такива, когато това се случва доста често. Всичко според мен е до лично усещане към нещата. Тоест ако ти се пуши, пуши ;) :smokin:

Иначе за "пушенето" като такова - ми пурите не са по-малко вредни от нормалните цигари. Факт, който не се отрича. Е, определено са по-висококачествен тютюн, но по същество демиджът е същия. Но пороците са си пороци все пак ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот mitakaman » Пон Ное 10, 2008 8:05 pm

За у вас можеш да си вземеш едно наргиле...обаче ако ти се допуши в общественото пространство незнам как ще процедираш с него :dunno:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот Alpina » Пон Ное 10, 2008 8:07 pm

Анелия, "вкуса" на цигарите ми харесва, даже до последно почти не съм пушил нищо друго освен синьо и силвър (или супер се казваше непомня) виктори, защото дригите бяха с гаден вкус на тютюна.
Аааа да и ориент експрес пушех, защото и те ми харесваха.
Аз с каефто нямам - пак ми харесва само като вкус и ако ми се пие - мога да гаврътна кана, ако не - с месеци не се сещам.
Алкохола - докато не ми направиха забележка, че в 9 сутринта започвам с първия коктейл не бях забелязал, че прекалявам и се спрях много бързо.

axelmax, не знам - може би защото с лула ако не се лъжа енщата са по-сериозни, трябва да се поддържа и от там ще дойде и по-честа употреба, аз няма да имам нужда повече от 3-4 пъти в годината да запаля :)

mitakaman, в жилището си никога не съм палил, няма и да запаля каквото и да е.

jd, Reactor - не ми е ясно, но при пурите и лулата нали не се гълта дима. Точно това е причината да се чудя. Защото ако беше да гълташ дима - няма да си помисля да запаля.
Последна промяна Alpina на Пон Ное 10, 2008 8:21 pm, променена общо 4 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Reactor » Пон Ное 10, 2008 8:12 pm

Не пуша от доста време,но се е случвало да запаля по някое Боро/поне за мен само това е цигара/.Честно казано цигарите са наистина нещо гадно и отровно.Но не бих казал същото за лулата и класическото ухание на Клан/всъщност дали го има все още този тютюн/.Не може да се сравни с никой парфюм.Е,каквото и да пушиш,мине ли след гърлото надолу към дробовете,смятам,че не само е вредно но и убийствено.Винаги съм си задавал въпроса след като всичко което съществува на земята има своето предназначение и би трябвало да е полезно за човека ,каква е ролята на тютюна в цялата тази хармония???
Аватар
Reactor

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Ное 10, 2008 8:20 pm

Абе пушете квото ви е кеф. Един път се живее.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bobiracing059 » Пон Ное 10, 2008 8:21 pm

Наргилето е готино кога си в компания.За пурите нз аз съм пушил пура от 5 лв из кварт ала да се правя на тешкар но не ми се вижда кой знае какво... :dunno: :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот Reactor » Пон Ное 10, 2008 8:32 pm

@Alpina
В случаите когато съм запалвал цигара съм се успокоявал с теорията,че всичко е полезно или може би по правилно ще е ако се каже,че не е вредно когато не се прекалява с него.
Тук мнението на NovemberCharlie е правилно.Ако ти се иска - прави го,но не се пристрастявай и не го прави част от ежедневието.Така или иначе,докато не минеш през желанието и не го изживееш,то ще те преследва непрекъснато :) Дали ще ти хареса - не е ясно.
Е,сигурно няма нищо лошо да се запали по някоя пура или лула вечер след тежък и уморителен ден.Дори може да има релаксиращо действие :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот agent_Jekov » Пон Ное 10, 2008 10:26 pm

bobiracing059 написа:За пурите нз аз съм пушил пура от 5 лв из кварт ала да се правя на тешкар но не ми се вижда кой знае какво... :dunno: :beer:
ахаха
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот vpravov » Пон Ное 10, 2008 11:02 pm

NovemberCharlie написа:Абе пушете квото ви е кеф. Един път се живее.
:agree: :agree: :agree:

@Reaktor ... :agree: :agree: :agree:

Аз лично съм пушач, който кара колело, а не обратното. За съжаление цигарите определено напоследъка ми пречат и токувиж и аз ги зарежа. Имам обаче един много добър приятел от ранно детинство, на който много му завиждам. Той никога не е бил пушач, но точно в най-сладките моменти (запой или почивка на хубава гледка в планината), точно тогава взима ЕДНА на аванта и получава това удоволствие заради, което все още не съм спрял да пуша. Ако човек успее да намери този баланс, дали с пура или цигара, надали ще му навреди, но определено няма да изпусне и този кеф :beer:
Аватар
vpravov

Мнениеот Alpina » Пон Ное 10, 2008 11:14 pm

Reactor написа:В случаите когато съм запалвал цигара съм се успокоявал с теорията,че всичко е полезно или може би по правилно ще е ако се каже,че не е вредно когато не се прекалява с него.

Съжалявам, че ще ти го кажа, но при цигарите това правило не е валидно.
Повече от доказано е, че дали ще пушиш 3 цигари или кутия, то разлика няма, освен в само малък % от болестите и проблемите причинявани от тях. Така че дет се вика при тях по-скоро е "ако ще е гарга - да е рошава". Т.е. самозалъгвания, че 2 цигари на ден не вредят - не са вярни - вредят точно колкото 20-30. Все едно някоя девойка да каже "малко съм бременна"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот jd » Вто Ное 11, 2008 8:30 am

:agree: :bowdown:

Иначе по темата:
http://www.personalmd.com/news/a1998032005.shtml
http://www.quitsmokingsupport.com/cigars.htm
http://www.cleanlungs.com/education/features/cigars.html
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот skiman » Вто Ное 11, 2008 9:07 am

Алпина, само едно ще кажа. Бях спрял цигарите и не пушех 4 години. Пропуших след, като пробвах пури :crap:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 11, 2008 9:26 am

Тва би свършило добра работа като надслов за автобиографията на Моника Люински...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Re: Пушенето на пури, може ли да се счита за вредно?

Мнениеот kotka12 » Вто Ное 11, 2008 10:02 am

Alpina написа:Основно въпроса ми е - пурите водят ли се за "пушене", такова каквото тази дума е приела покрай цигарите.

Основно отговорът ми е, че свирките се водят за "секс", такъв какъвто тази дума е приела покрай е*ането :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Alpina » Вто Ное 11, 2008 10:06 am

skiman написа:Алпина, само едно ще кажа. Бях спрял цигарите и не пушех 4 години. Пропуших след, като пробвах пури :crap:

Много благодаря, този отговор ми бе повече от достатъчен да взема решение :agree:

kotka12, ебавай се ти с мене, ама все пак добро ставнение :rofl: :rofl: :rofl:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 11, 2008 11:02 am

Alpina написа:Много благодаря, този отговор ми бе повече от достатъчен да взема решение :agree:

Моят съвет е да не прибързваш с решението. Всеки е различен. Цигарите и пурите също.

Аз например пуша с удоволствие пури, без това да води до интерес към цигарите, които отказах преди доста време след почти две десетилетия здраво димене.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот axelmax » Вто Ное 11, 2008 11:07 am

пурите не са ли форма на снобизъм? :D
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот lanzz » Вто Ное 11, 2008 11:26 am

Alpina написа:не ми е ясно, но при пурите и лулата нали не се гълта дима. Точно това е причината да се чудя. Защото ако беше да гълташ дима - няма да си помисля да запаля.

така си е - едно е да умреш от рак на белите дробове, а съвсем друго - от рак на устата, гърлото или хранопровода.
Аватар
lanzz

Мнениеот Alpina » Вто Ное 11, 2008 11:30 am

axelmax написа:пурите не са ли форма на снобизъм? :D

A лулата на какво е?
Да питам за цигарите също ;)

Според мен, няма нищо такова.

lanzz написа:така си е - едно е да умреш от рак на белите дробове, а съвсем друго - от рак на устата, гърлото или хранопровода.

И съвсем друго е да те блъсне кола - ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kotka12 » Вто Ное 11, 2008 11:35 am

ти се ебаваш
ама при пушачите на лула специално
ракът на устните и на езика е с многократно по-голяма честота
в сравнение с останалата популация
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот SpoileR » Вто Ное 11, 2008 11:41 am

Естествено :smokin:

Също както и закуска в леглото... :^:

И докато ядеш бекон с препечена филиика и яйце, четеш пресата, пиейки чаша чай. ;)

Или да запалиш пура, докато седиш пред камината, облечен с халат и четейки нощен труд :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 11, 2008 12:29 pm

Не. Те са форма на ритуално горене на пари, съпроводено с отделяне на ароматен дим и ендорфини.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Antares » Вто Ное 11, 2008 12:30 pm

Зат'ва "pusi kurac!"
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bluskanie » Вто Ное 11, 2008 3:17 pm

Мда, пурите са различни от цигарите, но приказките, дето не се гълта... аз не съм съгласен с това. Хората също са различни, аз например, след две годишно НЕпушене на цигари, запалих пура и пропуших цигари отново. Колкото до вредно... аз повече се притеснявам от вунята и разходите, отколкото вредата за здравето.

ПП. Пурите от 5лв. са грозна работа...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Вто Ное 11, 2008 3:37 pm

вОнята.
Горния ти пост ми беше много полезен. Щото от близо година не пуша, а са ми се промъквали мисли от сорта на "абе дали лула", "абе дали пури" и т.н.
Сега знам :]
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 11, 2008 8:18 pm

TOYAGA написа:

Тва би свършило добра работа като надслов за автобиографията на Моника Люински...
Ти по ги разбираш тия работи с надсловите. П.П. :offtopic: Писна ми от алуминиеви апликации. Сигурно има некви синоними?:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот agent_Jekov » Вто Ное 11, 2008 8:50 pm

:offtopic: Абе реших да питам чичо Гугъл нещо и като цъкнах на линкчето от подписа на NovemberCharlie и ми излиза това: http://my.contact.bg/ По никакъв начин не мога да отворя ш*****я гугъл и се нервирам вече. :offtopic:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Следваща

Назад към Други