Шосеика до 500лв или HARD TRAIL BIKE до 500лв ?!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот choko73 » Сря Ное 12, 2008 8:58 am

Здравей ioioioto,
Олеомак е до някъде прав, че за 40-50 км на ден е достатъчен и велосипед от класа на Блейд.
Ако обаче се вманиячиш като по-голямата част от пишештите в този форум, ще си кажеш: карам за кеф, което значи че и велосипеда който карам трябва да ме кефи. Тогава започва едно яко ровене в нета и с известна доза късмет и не малко парични знаци докарваш нещо за което хората които не са изпитвали това усещане те питат: добре де професионалист ли ще ставаш?
Аз съм почнал от една железарка за 160 лева втора ръка, преминах през хроммолибденова рама с малко по-добър монтаж, после взех алуминий с още по-добър монтаж, после комбинация на алуминий и карбон с монтаж комбинация от Chorus и Record карбон/който още ми стои за втори велосипед при лошо време/, а сега карам карбон монокок с Record карбон пълен монтаж. Естествено алуминиевия ми велосипед стои, защото е 60-ти ръст и няма мераклии макар да му търса 800 лв. /и съм склонен да сваля/, а е с шимано 600 монтаж с дуал контрол 8-ца. Пазара за велосипеди среден клас е най слабия. Това са хора, запалени но без финансова възможност и не направили си сметката, че след време ще си купят нещо по-добро /какъвто е и моя случай/. Такъв е и случая и на други в този форум.
Та мисълта ми след всичко изписано е, че трябва да си помислиш, имаш ли мерак да караш класен велосипед. Ако е така неминуемо усещането ще се засили като покараш повечко, а още по-бързо ако тези с които караш са с по-добри от твоя велосипеди.
Може би /не задължавам никой с това мнение/ е най-добре нещо евтинко втора ръка, докъто събереш средствата за мечтаното. Така поне ако бях постъпил аз, щях да съм спестил едно около 1000 лева от разликите в покупната и после в продажната цена на велосипедите минали през мен.
Ми май това е, че пак трябва да работя.
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот ioioioto » Сря Ное 12, 2008 12:02 pm

Чак след като прочетох част от книгата на Ланс Армстронг за тренировките му и подготовката на професионален колоездач ми стана ясно какво е возене и какво е каране - книгата може да намерите на - http://roadcycling.spb.ru/lib/books/ От другото лято почвам тренировките пък каквото стане . ;)
Аватар
ioioioto

Рейтинг: 1230

Предишна

Назад към Други видове колоездене