3-4 годишен - руско детско колело "Дружок".
8-9 годишен - BMX от тези сините, дето бяха много модерни на времето. Беше много яко и "много вървеше". Първата ми каска-половинка. Първата ми фрактура с колело (лява китка).
на 15, със първите ми собствено изкарани пари си всех един Cross Leader с в-брейове, двустенни капли. Голяма гордост беше. Тогава всъщност и почнах да карам по планини и гори. Основахме с още няколко съученика клуб по планинско колоездене в Американския колеж. С това колело също успях да се намеля на Витоша и да си счупя ключицата. После пак го карах още, докато не го свиха от мазето.
След Кроса едни приятели ми подариха един руски "Турист", който беше в отчайващо състояние. Следваше тотална реставрация (май само рамката, курбелите, скоростите и задната главина бяха оригиналните). С това колело, което си е градско се качвах и на Витоша нялко пъти и учудващо издържа. В момента си го държа като музеен експонат.
2004 година, март си всех един Drag F4. Почнах да карам по-активно по планините, предимно ХС. През 2005 почнах да чета и мтб-бг,но без регистрация в форума.
Януари тази година - регистрация във форума.
Юли тази година - открих, че челото на Ф4-ката е напукано. Време беше за нова рамка - ht2. Така се започна с ъпгрейд 2008, при който в момента от старото колело са останали предния обтегач и курбелите.
С други думи - карам от малък, а се зарибих да ходя по горите преди около 10тина години

иначе сега съм с гипс от последното падане (да, пак лява китка)