Проблем с Windows-a

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Проблем с Windows-a

Мнениеот Sharkfucker » Нед Ное 23, 2008 12:09 am

10тина минути след пускането на Win-a ми излиза Send/Don't Send прозорец за грешка в Generic Host Process (svchost). Проверих за вируси с avast и Spyware Terminator - не намериха нищо. С Win Xp SP2 съм. Някакви идеи? Иска ми се да избегна reinstall на wina....
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот Antares » Нед Ное 23, 2008 12:38 am

Според мен каквото и решение на проблема да намериш - ще е временно.
Обикновено диалоговия прозорец [send/don't send] дава и код на грешката. Май трябваше да поцъкаш малко :D (view technical info). След това отваряш бате гугъл и пишеш там въпросния код. Някоя от първите препратки трябва да е към техническата поддръжка на Micro$oft и там да ти обяснят какво да правиш. Ако не - все някъде сред намерените резултати трябва да ти даде идея къде да търсиш проблема и евентуално как да го отстраниш.

Но лично аз гласувам за преинсталация.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот Reactor » Нед Ное 23, 2008 9:35 am

Antares написа:Но лично аз гласувам за преинсталация.

Абсолютно правилно.Това е най чистото,бързо и надеждно решение.Уиндоуса тръгне ли с грешките - спиране няма.
Аватар
Reactor

Мнениеот bikerider » Нед Ное 23, 2008 10:11 am

Глупости.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот THEZOGGO » Нед Ное 23, 2008 10:14 am

Тоя проблем и при мен го има, от доста време. Преинсталирах, но след известно време пак ми дава същата грешка. При мен мисля че има някакъв проблем със звуковата карта, нещо се карат с ОС а но пък не виждам никакви питанки и грешки в Мениджера. Интересна работа. Колкото и пъти да преинсталирам, след време пак ми дава същата грешка.
Някакви идей освен преинсталация да имате? :idea:
Ползвам стабилна версия на XP SP2, но май като гледам не е много стабилна... :crap:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот evilll » Нед Ное 23, 2008 10:21 am

bikerider написа:Глупости.

:agree:
Всичко се оправя стига да знаеш как и да ти се занимава. Но лошото е, че за да знаеш как трябва да си се занимавал(ако ме разбирате нали...). :D
Обикновено в голяма част от случаите проблема се решава като напишеш съобщението в "чичо гугъл", където хора намерили решение са го отбелязали с подробно описание. Но за този подход трябва да си запознат доволно добре с windows, кое къде се намира и за какво служи(услуги, регистри(с които се работи много внимателно) и т.н.)

ЕДИТ: доколкото разбирам и при двамата проблема ви е, че не искате да ви излизат съобщения за грешки(така ли е?). Ако е така проблема се решава много просто... Start menu -> run -> "пишете там:"services.msc отваря се диалогов прозорец. Намирате Error Reporting Service и трябва да промените Strtup Type да е Disabled. Това е в случай, че няма проблем със самия windows и просто не искате да ви излиза досадното съобщение. :agree:
Последна промяна evilll на Нед Ное 23, 2008 10:28 am, променена общо 1 път
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот did » Нед Ное 23, 2008 10:24 am

Един въпрос към хората с проблеми с XP:

Дали са виждали това:

Изображение

и са щраквали "Continue Anyway"?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Ное 23, 2008 10:28 am

Да, поне 10 пъти, било то с флашки, лан карта или дори за драйверите за бордовата звукова карта. За сега не ми е излизал никакъв проблам за Изпрати/Не изпращай. Но пък когато искам да инсталирам някаква програма и никога не може да и направи шорткът на десктопа :D
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот evilll » Нед Ное 23, 2008 10:30 am

TeDo_BaPHa написа:...Но пък когато искам да инсталирам някаква програма и никога не може да и направи шорткът на десктопа :D

Това няма връзка с това което did е постнал(поне не и в общия случай). :dunno:
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот outfaced » Нед Ное 23, 2008 10:47 am

error рипортинг сървиса така или иначе е едно от първите неща, което го спирам след инсталация

иначе ако наистина трябва да се разбре какъв е проблем е нужно да се разследва на място ... почвайки примерно от ивент вюъра и после едно сериозно ровене във вървящите процеси и анализ за проблемни такива и се стига до изключване на части от хардуера ... и .тн.

също така avast далеч не е най надеждния антивирус ... ако има подозрения за зловреден елемент сканирай поне с още две антивирусни.

@did, това означава единствено че "о всемогъщите майкрософт, да им се слави името и вечено да пребъде" не са си дали благословията за съществуването на тоя драйвер :D
Аватар
outfaced

Мнениеот Sharkfucker » Нед Ное 23, 2008 11:09 am

evilll написа:....

Проблема не е в прозореца с грешката , а в това че малко след това спират нета и драйвъра за звук :)
Аватар
Sharkfucker

Мнениеот THEZOGGO » Нед Ное 23, 2008 11:15 am

Sharkfucker написа:
evilll написа:....

Проблема не е в прозореца с грешката , а в това че малко след това спира драйвъра за звук :)

:agree:
При мен е този проблем - спира звука...
Изображение
След като затворя Winapm и го стартирам отново като искам да пусна някаква песен ми излиза следното:
Изображение
:crap:
nemo_awp, преинсталирал съм няколко пъти и проблема пак се появява.
Последна промяна THEZOGGO на Нед Ное 23, 2008 11:36 am, променена общо 2 пъти
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот nemo_awp » Нед Ное 23, 2008 11:34 am

Имах същия проблем.Преинсталирах го,никакви проблеми повече. :agree:
Аватар
nemo_awp

Рейтинг: 962

Мнениеот did » Нед Ное 23, 2008 11:49 am

outfaced написа:@did, това означава единствено че "о всемогъщите майкрософт, да им се слави името и вечено да пребъде" не са си дали благословията за съществуването на тоя драйвер :D

точно така.

а за мен значи едно от две неща:

1. производител на хардуер не си е направил труда да улесни потребителите си, като си сертифицира драйверите с производителя на ОС.

2. производителят на хардуер не може да сертифицира драйверите си, понеже са написани некадърно и не отговарят на изискванията на производителя на ОС.

И в двата случая, за мен този производител е несериозник, който продава желязо и пластмаса, но не и поддръжка на работата на тва желязо и пластмаса.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Нед Ное 23, 2008 11:56 am

хмм ... абе аз по скоро бих го писал на сметкатана МС
не знам какъв е реда за сертифицирането на драйвери, но ползвам и доста читав хардуер, чиито драйвери не са сертифицирани ...

даже в упътването за инсталацията им е упоменато това съобщение и се казва да се кликне на "продължи ..."
Аватар
outfaced

Мнениеот ilinkolov » Нед Ное 23, 2008 12:08 pm

did написа:...този производител е несериозник...

Или не е съгласен с условията на MS за сертифициране.

Потребителя не е длъжен да ползва хардуер с несертифицирани драйвери и цъквайки "Continue anyway" се съгласява с риска.

ПП: Потребителя също така не е длъжен да ползва ОС изискваща сертифицирани драйвери ;)
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот did » Нед Ное 23, 2008 12:39 pm

ilinkolov написа:Потребителя също така не е длъжен да ползва ОС изискваща сертифицирани драйвери ;)

;) точно така.

а ако ползва такава ОС с несертифицирани драйвери, това си е за негова сметка и по-добре да не мрънка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Нед Ное 23, 2008 12:51 pm

В доста случаи потребителят няма кой знае какъв избор - за устройството е наличен само такъв драйвер. Не знам каква е процедурата по сертифициране, но подозирам че включва изтичане на немалка доза кеш в посока М$.

Освен това да се твърди, че всички проблеми на Уинбозата се дължат само на калпави драйвери, е смехотворно :D
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Sharkfucker » Нед Ное 23, 2008 1:13 pm

Значи преинстал на бозата е единственият вариянт? :crap:
Аватар
Sharkfucker

Мнениеот Antares » Нед Ное 23, 2008 1:29 pm

THEZOGGO, sharkfucker, виждате ли синичкото, дет' пиши "Click here". Да да, същото след изречението "To see what data this report contains". Там ще ви покажат едни цифрички и буквички. Нали упражнението копи (Ctrl+C, Ctrl+INS, десен бутон -> copy), и след това в полето за търсене на чичко гугъл - пейст (Ctrl+V, Shift+INS, десен бутон->paste).
Айде сега опитайте. А, май не е толкоз трудно. Бреейй...

ДъЖоро - проблема с втория джам ти е ясен. Смотани драйвери на звуковата карта. Потърси свЕсни. Кофти драйвери могат да доведат и до спонтанни рестарти, сини екрани, противозаконни операци и т.н. Това обяснява и рецидива, тоест повторната поява на проблема.
Sharkfucker написа:Значи преинстал на бозата е единственият вариянт? :crap:
По-скоро значи, че ако и при теб има проблем с драйверите по подразбиране(default-ните виндоуски) за даден хардуер - след преинсталацията проблема ще се възобнови.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bobeca » Нед Ное 23, 2008 4:48 pm

Sharkfucker написа:...

Ако все пак ще форматираш, мога да ти препоръчам да изтеглиш най-новите драйвъри преди да преинсталнеш.Влез в сайтовете на произведителите и ги свали от там.После ги записваш на един диск или ги качваш на флашка и след инсталацията на новия windows ги инсталираш тях.
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот Sharkfucker » Нед Ное 23, 2008 5:14 pm

reinstall-нах го и пак дава грешка. Поне сега нета и звука не спират :)

Антарес отдавна погледнах но чичо гугъл си мълчи по въпроса :(
Аватар
Sharkfucker

Мнениеот Antares » Нед Ное 23, 2008 6:53 pm

Качи най-новите драйвери на чипсет, звук, LAN, видео, свали си от някъде memtest и я пусни да ти прегледа паметта и ако никое от тези не ти даде резултат - занеси го в сервиз. Ама по-добре някъде, където вършат работа... Поразпитай преди това, ако трява.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Нед Ное 23, 2008 7:57 pm

Преди да го занесеш пробвай за последно с format c: и нов Win.Предполагам ти е разделен харда, така че нямаш проблем.Удари му един формат за всеки случай, пробвай и с нови драйвъри и ако пак го прави го носи.Може да го оставиш и така, ако проблема вече е само в едното съобщение.Ти прецени, но лично мен ще ме дразни. ;)

error рипортинг сървиса така или иначе е едно от първите неща, което го спирам след инсталация
Как става ако не е тайна?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот did » Нед Ное 23, 2008 8:03 pm

agent_Jekov написа:пробвай за последно с format c: и нов Win.

Що ПАК с Win? Няма ли други ОС? Ако види СЪЩОТО съобщение под Линукс, значи проблемът е хардуерен :rofl:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот agent_Jekov » Нед Ное 23, 2008 8:17 pm

Има, но на мен ми се струва, че няма да иска да мине на Линукс заради една грешка.Той да каже.А и като се абстрахираме от изключенията(че има други ОС, които също вършат работа в зависимост от това с какво се занимаваш ецетера, ецетера...)всички знаем че Win като цяло си е най-доброто заради универсалността си. :)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот did » Нед Ное 23, 2008 8:46 pm

аз говоря за начин на диагностика, не за мигриране към друга среда.

макар че... да се надяваш нещо да проработи под Линукс, след като ти е сринало с фабричните драйвери WIn-чето... т'ва си е особен вид оптимизъм.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Нед Ное 23, 2008 8:52 pm

малее :emlaugh::rofl:

@did: :agree:

PtD написа:В доста случаи потребителят няма кой знае какъв избор - за устройството е наличен само такъв драйвер.

Съжалявам, че трябва да ти говоря очевадни неща, но потребителя ВИНАГИ има избор. Това, че не се е поинтересувал дали драйвера е сертифициран си е негов проблем, а не на производителя на OS-a.

PtD написа:Не знам каква е процедурата по сертифициране, но подозирам че включва изтичане на немалка доза кеш в посока М$.

Разбира се, че включва. Е и? Нещо неправилно? Може би трябва да го правят за без пари?

PtD написа:Освен това да се твърди, че всички проблеми на Уинбозата се дължат само на калпави драйвери, е смехотворно :D

Не видях някой тук да е твърдял такова нещо. Спекулациите ти са неуместни.
Последна промяна bikerider на Нед Ное 23, 2008 8:59 pm, променена общо 2 пъти
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Antares » Нед Ное 23, 2008 8:57 pm

did, по-скоро бих казал, че човек, който не може да си оправи бакиите под Windows да се емне да работи с Linux... Дето сигурно за всеки възможен проблем под win ще се намерят минимум по две теми из световните форуми...

Жеков, ако не си забелязал, при инсталацията на бозата диска се форматира. И... на въпроса, който си задал едно мнение по-горе е отговорено в началото на темата. Ама чукча не е читател, чукча писател...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Нед Ное 23, 2008 9:02 pm

did написа:аз говоря за начин на диагностика, не за мигриране към друга среда.
По-горе попита няма ли други ОС?

макар че... да се надяваш нещо да проработи под Линукс, след като ти е сринало с фабричните драйвери WIn-чето... т'ва си е особен вид оптимизъм.
Ако му е хардуерен проблема каквото и да сложи все е тая.

*оптимизъм - да учиш старо куче да суче
Аватар
agent_Jekov

Следваща

Назад към Други