Старите курбели с клин - Намират ли се такива по Пловдив?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Старите курбели с клин - Намират ли се такива по Пловдив?

Мнениеот skaniol » Пон Ное 24, 2008 11:21 pm

Опитвам се да си стегна стария BMX. Главния ми проблем е с левия курбел. Може би се сещате - разбита резба при връзката с педала. Налага се смяна на курбела.

От Асеновград съм. Някой знае ли дали се намират по Пловдив от тез' старите курбели с клин? Може би ще има такива в някой сервиз като резервни части. В магазини по ме съмнява. Ще съм благодарен ако ми дадете адреси на някой сервизи из града да ходя да търся, че хич не ги знам. Ако не - и магазини става. На руския пазар какъв е шанса да има?

Ето за какво става въпрос на кратко:

Изображение
Аватар
skaniol

Рейтинг: 1240

Мнениеот evilll » Вто Ное 25, 2008 9:01 am

Здравей, аз имам такъв курбел и мога да ти помогна виж си ЛС-то... :) :agree:
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот skaniol » Съб Ное 29, 2008 2:06 am

В крайна сметка успях да намеря курбел с клин на пазара (Асеновград) <: Малко по-къс обаче - 165мм. Цена 3 лева. Не се усеща обаче такава разлика. Вече е монтиран и колелото може да се кара отново {:

Изображение

Изображение

Изображение————————————————————————>Изображение
Аватар
skaniol

Мнениеот zero » Съб Ное 29, 2008 1:01 pm

Не че нещо ,ама с тези курбели ще си покривиш краката.
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Мнениеот skaniol » Съб Ное 29, 2008 1:55 pm

Не вярвам, че ще карам чак толкова много та да има такъв ефект. Все пак кое те кара да мислиш така? Много ли е зле положението? Поне колелото е в движение докато не намеря по-добро решение.
Аватар
skaniol

Мнениеот hitar_potter » Съб Ное 29, 2008 3:40 pm

Можеш да смениш и другия курбел с 165мм. А иначе тая разлика от 5мм не знам до колко е съществена
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Съб Ное 29, 2008 3:53 pm

Съществена е до толкова, че ще върти така както ходи пиян моряк на суша... :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Admin » Съб Ное 29, 2008 10:09 pm

skaniol написа:Не вярвам, че ще карам чак толкова много та да има такъв ефект. Все пак кое те кара да мислиш така? Много ли е зле положението? Поне колелото е в движение докато не намеря по-добро решение.

На мен единият курбел, освен че е по-къс, ми изглежда и доста крив. Не знам дали е от картинката или наистина е такъв.
Но във всички случаи не ми се струва много полезно за краката да караш с различна дължина курбели. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Just crazy » Нед Ное 30, 2008 12:23 am

Човече, ако си платиш доставката от Пирдоп до твоето населено място, бих ти пратил два еднакви курбела като подарък и без това седят у дома неизползваеми! ;) А на теб като те гледам биха ти свършили работа. Пиши на Л.С. ако намислиш нещо ( през почивните дни влизам често). :agree:
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот skaniol » Нед Ное 30, 2008 1:45 pm

Днеска в 7:30 сутринта покарах за час и половина - два до асеновата крепост и малко из града. Като изключа, че физическото ми състояние е доста кофти (бая съм отслабнал), не съм забелязал да има някакъв проблем с педалирането. Не знам точно какъв ефект има тая 5 мм разлика. Може би трябва да покарам доста повече за да я усетя. Със сигурност тя има някакъв ефект де. Най-лесно щях да разбера ако покарам със и без разликата. Не съм карал обаче велосипед години наред и нямам спомен какво беше усещането при каране със стария курбел.

Съществена е до толкова, че ще върти така както ходи пиян моряк на суша...

Е, "малко" преувеличено е т'ва с'я <: Може би при разлика от няколко санта...
Аватар
skaniol

Мнениеот Ozzie » Нед Ное 30, 2008 2:29 pm

skaniol
Мисля, че се опитваш да откриеш нещо забравено което ти е носело удоволствие на времето.
С това колело обаче не вярвам, че ще стане.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик