Моля за вашето мнение относно велосипед Interbike Victory

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за вашето мнение относно велосипед Interbike Victory

Мнениеот Interbike » Пон Дек 01, 2008 5:15 pm

Прочетох доста теми във този МТБ форум но никъде не открих мнения за Interbike. Виждам че повечето от вас доста разбират и понеже аз съм начинаещ в Планинското колоездене бих искал да ми кажете дали Interbike Victory е добър планински велосипед. Бих се радвал на всякакви мнения добри и лоши, а ако някой знае повечко за този велосипед нека понапише някой важни неща. Благодаря предварително :)
Interbike

Рейтинг: 1220

Мнениеот SStoeV » Пон Дек 01, 2008 5:43 pm

Тази марка Interbike е марка на Sprint Пловдив.Продават се в магазини Практикер и за износ.Това колело което си харесал е нисък клас велосипед със задно окачване.Всички части са обикновени,амортисьорите също.Става само за леко каране в града за придвижване до работата примерно и до някой магазин.Ако имаш по-голям бюджет и искаш добро начално колело се насочи към по-висок клас велосипед.
Аватар
SStoeV

Рейтинг: 2000

Мнениеот Interbike » Пон Дек 01, 2008 6:05 pm

Искам мнения за това колело понеже имам такова. И за това искам да разбера дали става планинско колоездене
Interbike

Мнениеот Deadmau5 » Пон Дек 01, 2008 6:10 pm

за DH,FR,AM, та дори и XC, НЕ СТАВА. Рамката ще се скърши при по-голямо натоварване
Аватар
Deadmau5

Рейтинг: 1058

Мнениеот Interbike » Пон Дек 01, 2008 6:59 pm

ми кво мога да го правя?
Interbike

Мнениеот SStoeV » Пон Дек 01, 2008 7:07 pm

Да си го караш в града.Да ходиш на работа с него,ако не работиш на училище,и до някой парк да покараш по алеите. :)
Аватар
SStoeV

Мнениеот Interbike » Пон Дек 01, 2008 7:30 pm

аз все още не работя 7 клас съм, ама тва е мно гадно тъкмо бях започнал да се навивам все повече да карам планинско колоездене ама с тва колело май няма да стане :bawling: и незнам кво да правя щото и нямам възможност за нов байк...и освен ако мога пак да си карам като искам ама да не го мъча много по-полека
Interbike

Мнениеот SStoeV » Пон Дек 01, 2008 7:41 pm

Ако нямаш възможност за ново по-хубаво,отдели някакви средства да си подобриш някои части на старото колело.Купи си една каска и ръкавици и го карай полекичка.
Аватар
SStoeV

Мнениеот Interbike » Пон Дек 01, 2008 7:50 pm

мерси за съвета, но все пак по него абсолютно всичко е здраво и колелото е като ново само трябва да му се се сменят задните венци щото здадоха багажа ама то е нормално щото доста го потормозих :D и като го поправя щото ще го нося на един майстор и смятам че всичко ще е наред, а и каска имам но пречи ли нещо че я няма тая тънката пласмаса отгоре, защото я махнах понеже веднъж паднах докато бях с нея и много сериозно я надрах и обелих че даже и на няколко места се бече счупила пластмасата, но пяната която си е предпазната е непокътната. Единствено едни ракавици трябва да си взема щото дръжките ми са отврат. 15минути каране ти се протриват ръцете.
Interbike

Мнениеот Delta » Пон Дек 01, 2008 7:57 pm

Все пак повечето сме започнали с подобни колела та дори и по лоши.Аз подобно колело също съм го карал в планината и не се е счупило въпреки че НЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕНО за планината.Ти решаваш.
Delta

Рейтинг: 998

Мнениеот FireFoXa » Пон Дек 01, 2008 9:00 pm

Deadmau5 написа:за DH,FR,AM, та дори и XC, НЕ СТАВА. Рамката ще се скърши при по-голямо натоварване

Една година карах точно такова колело в планината и на рамката и нямаше абсолютно нищо ;)
Като за начало колелото бива, смени предната и задната капла с някакви по-здрави, защото обикновенните се кривят много лесно. Купи си 2 хубави в-брейка с едни свестни метални лостчета и ги настрой добре за да спираш и ще можеш да караш преспокойно в планината. Също така едни метални платформени педали ВП ще са ти от полза, защото пласмасовите са много слаби. Купи си една каска и ръкавици и си готов за планинското колоездене.

Щом сега навлизаш, карай си това което имаш с удоволствие смени частите, които имат нужда от смяна и събирай за свестен твърдак.

Успех :beer:

П.П. Един приятел, който се занимава с триал от доста време качваше с един интербайк на един от Варна 70см ръб, така че колелото не е толкова лошо колкото изглежда. :D
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот Interbike » Пон Дек 01, 2008 9:21 pm

мерси за подкрепата и това за педалите, каплите и спирачките ще си зема други но по-нататък като събера финансите...тъкмо вече се бях отчаял напълно че това колело за нищо не става
Interbike

Мнениеот azsa-bachinito » Пон Дек 01, 2008 11:23 pm

Интусиястът не се спира пред нищОООО... Научи се с тва колело какво искаш, как го искаш, защо го искаш.
Карай, бавно и с наслада, за да се убедиш, че заради глупости не трябва да си рискуваш живота.
Успех
КАСКА и ръкавици.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот Deadmau5 » Пон Дек 01, 2008 11:56 pm

Всъщност, да. Рамката не е предназначена за планина, но щом има и добри отзиви, а ти нямаш възможност за нещо по-така (не че и аз съм с кой знае к'во, карам онтарио и се мисла за про :D ) така че един ъпгрейд (нещата посочени по-горе), КАСКА, РЪКАВИЦИ, ПРОТЕКТОРИ и НАЙ-ВАЖНОТО ДА ГИ НОСИШ
Последна промяна Deadmau5 на Пон Дек 01, 2008 11:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
Deadmau5

Мнениеот Stancho » Пон Дек 01, 2008 11:56 pm

Аз мога да добавя, че братовчет ми с такъв байк и вилка ХСR криви оси и чупи части като за 5-ма.... Ако имаш още толкова пари да сменяш части - давай, но аз ти препоръчвам да си ги пазиш за здраво колелце, което е направено за планина. ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Deadmau5 » Пон Дек 01, 2008 11:59 pm

Stancho написа:Аз мога да добавя, че братовчет ми с такъв байк и вилка ХСR криви оси и чупи части като за 5-ма.... Ако имаш още толкова пари да сменяш части - давай, но аз ти препоръчвам да си ги пазиш за здраво колелце, което е направено за планина. ;)
не че нещо а да ти е хрумвало че се получава от неправилно каране :agree: ?
Аватар
Deadmau5

Мнениеот marshall__ » Вто Дек 02, 2008 4:59 am

Deadmau5 написа:не че нещо а да ти е хрумвало че се получава от неправилно каране :agree: ?

А на тебе да ти е хрумвало, че именно карането на такова колело в планината (какъвто е и въпросът на темата!) е "неправилно каране" ..., и че точно това коментира Stancho ???
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Deadmau5 » Вто Дек 02, 2008 7:31 pm

marshall__ написа:
Deadmau5 написа:не че нещо а да ти е хрумвало че се получава от неправилно каране :agree: ?

А на тебе да ти е хрумвало, че именно карането на такова колело в планината (какъвто е и въпросът на темата!) е "неправилно каране" ..., и че точно това коментира Stancho ???
ама той чупи части не рамки така че ... :(!:
Аватар
Deadmau5

Мнениеот Interbike » Вто Дек 02, 2008 8:56 pm

Ами за начало ще го карам така както си е а по нататък ще му направя някой модификации и ще стане добре според мен :D
Interbike

Мнениеот Stancho » Вто Дек 02, 2008 9:10 pm

Няма да споменавам, че рамката отзад е в леко вълнообразно състояние и че местата където се захваща оста са криви...
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот biker_bg » Вто Дек 02, 2008 10:30 pm

Така реших че, ще е по-добре да не правя нова тема за същя въпрос и затова ще ви попитам тук :) надявам се авторът да не се сърди :beer:
Та към темата колелото е Кросс монтана 2 и по чудо на рамката пише MTB 26" Каквото и да означава мисля да го карам МТБ. Чудя се дали ще е безопасно за мен и за него :bowdown:
Аватар
biker_bg

Рейтинг: 1046

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Дек 03, 2008 10:34 am

Независимо колко ти струва велосипеда, дали е безопасно или не зависи само от зад-кормилното-устройство. И със скъпо и с евтино колело можеш да се пребиеш. С повече внимание бързо ще усетиш до къде можеш да напъваш колелото.

Най-важното е да се носи поне каска!
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Deadmau5 » Сря Дек 03, 2008 10:44 am

Stancho написа:Няма да споменавам, че рамката отзад е в леко вълнообразно състояние и че местата където се захваща оста са криви...
ми така кажи де. Значи верно е лефтерна тази рамка :D
Аватар
Deadmau5

Мнениеот Delta » Чет Дек 04, 2008 3:59 pm

biker_bg написа:Така реших че, ще е по-добре да не правя нова тема за същя въпрос и затова ще ви попитам тук :) надявам се авторът да не се сърди :beer:
Та към темата колелото е Кросс монтана 2 и по чудо на рамката пише MTB 26" Каквото и да означава мисля да го карам МТБ. Чудя се дали ще е безопасно за мен и за него :bowdown:
на едно ниво са със този спринт виктори

пп не се хващай на лепенките те на повечето токива колела пише мтб :)
Delta

Рейтинг: 998

Re: Моля за вашето мнение относно велосипед Interbike Victory

Мнениеот kreyze » Вто Май 19, 2009 11:07 pm

Съжелявам, че дигам темата от прахта, но трябва да се изкажа относно темата.
Доста мнения има тука относно това колело.... и големи филми :popcorn: От собствен опит и голяма практика върхо това "изобретение" останах с доста добро впечатление.

Deadmau5 написа:
Stancho написа:Аз мога да добавя, че братовчет ми с такъв байк и вилка ХСR криви оси и чупи части като за 5-ма.... Ако имаш още толкова пари да сменяш части - давай, но аз ти препоръчвам да си ги пазиш за здраво колелце, което е направено за планина. ;)
не че нещо а да ти е хрумвало че се получава от неправилно каране :agree: ?

Аз тежа 72-3 килограма, най-високия скок който съм правил с колелото е около 40-45см. и единственото нещо което ми се счупи беше машинката и то не заради повреда а заради моя собствена грешка ( слизам от горе доло 20см. бордиюр с висока скорост с опит за отскок ,но нещо не се получава и както се досещате машинката си размени телефона с тротуара :clap: )Заявявам, че никога не съм имал проблеми с рамката... като се има предвит, че съм се спускал из гори, каманаци, бая стълби, 1 катастрофа с кола (не много опасна :8D: )

Моето въпросче е:Коя вилка може да пасне на този този вид рамка ? :praying:
пс:сменил съм бая работи като се почне от гумички и жила до машинки и контроли
Аватар
kreyze

Рейтинг: 1180

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти