Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте на всички.Извинявам се ако има такава написана тема но аз не намерих в ЧЗВ и в търсачката.Значи миналата седмица карахме до здравец и при спускането по пътеката имаше кал.И каплите ми се намокриха и ако се сещате при спиране от колодките остава една черна на цвят течност.Та въпроса ми е как може да се острани тази течност.А колодките ще ги сменя че се изхабиха бързо.Благодаря предварително за отговорите
ми пич изкарай дръгела до някоя автомифка за 2 лева (може и без пари да минеш) с водоструйката и си бонбон , след това го подсуши с подходяща салфетка (или гюдерия , поне 10-12 лева, но пък става и за колата ако ползваш услугите на ОМВ) ....
Ако не се е изчистило може да пробваш със бензин.Мисля че ще стане,дори ще ти изчисти всички мизерии по борда. (не съм сигурен но мисля че и обезмаслява)
Бензин, обезмаслители... Тая черната течност е материал от накладките + вода. Простата логика показва, че за махането й ще стигне вода + парцали. Много вода и по-малко парцали
M1010X написа:Бензин, обезмаслители... Тая черната течност е материал от накладките + вода. Простата логика показва, че за махането й ще стигне вода + парцали. Много вода и по-малко парцали
А какъв всъщност е проблема? Имаш натрупване на финни частци по каплата? Много е грозно признавам Но в крайна сметка те запълват по-дълбоките драскотини по борда, осигурявайки повече "спирачна площ"(при това абразивна). Правеше ми впечатление, че по-скъпите(XTR) калодки оставяха повече "боклук" по каплата. Чистех го просто леко минавяйки със сух парцал и не се оплаквах от "мизерията", то си спираше пак много добре.
А аз пък си вкарвах колелото във ваната, пускам душа , за 10 минути е готово, а ако има упорити петна - Vanish Сериозно, ако има нещо по засъхнало и неподлагащо се на водотерапия - веро! Ама да не влиза където има грес ( ай тинк ю ону уай)
Best Wishes , papi007