Наплитане на спици

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот Antares » Нед Ное 02, 2008 12:55 am

Да, знам, че я няма, bol.bg да ги <пийп> сичките анадолски манафи! Бая други неща отидоха покрай тях... Преведената статия я пазя, но data.bg, може би единственото удобно място за безплатен хостинг, за което знам много държат на IE, а в момента съм под Linux, което малко усложнява нещата и нямам време за Вина и подобни...

Като се преборя - ще се постарая да бъде отразено в темата и евентуално (при желание от страна на модератор) - коригирано в заглавния пост...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот nofear921 » Нед Ное 02, 2008 12:02 pm

Antares ако можеж прати ми го по Skypa PLS мнoго ми трябва Skype:NOFEAR921 :praying:

XTR написа:Идиътс, вижте първо датата на темата пък после пишете :boxing:

:offtopic:
ИдиЪт знам от кога е темата, но ако сървара на които е качена още работеше нямаше да има проблем!!! :crazy: Ти изобщо отварял ли си линка??? :crap: :dunno:
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот JK » Пон Ное 03, 2008 8:10 am

т.к. си бях копирал въпросната полезна статия на времето, Antares :beer:, за желаещите я качвам на този линк докато Antares намери къде да хоства превода си отново
http://jk.ilovebg.org/Razni/Wheelbuild_BG.html
"Той трябва да отива непрекъснато все по-далече, там е единствената му страна"
Аватар
JK

Рейтинг: 1614

Мнениеот nofear921 » Пон Ное 03, 2008 1:24 pm

JK златен си :bowdown: Тамън си викам че няма да мога да си наплета каплата и ще трябва да давам пари :bawling: и ти ме спаси :bouncy: Много бира за тебе :beer: :beer:
Antares написа:Клаймъра е Голф двойката на планинското колоездене.
Аватар
nofear921

Рейтинг: 1376

Мнениеот V » Чет Ное 06, 2008 10:19 pm

а някой пробвал ли е тази плетка?
на живо май не съм я виждал,ако беше добра хората щяха така да си наплитат каплите
V

Рейтинг: 1185

Мнениеот Brave » Пет Ное 07, 2008 1:03 am

Коя плетка? Тази от сайта на Шелдън Браун (бог да го прости човека!) ли?
Щото не знам, къде гледаш точно по колелата, но х3 е най-масовата плетка за планински колела.
Brave

Мнениеот V » Нед Ное 09, 2008 9:56 am

много странно започване на наплитането,накрая сигурно е еднакво
все пак досега не съм виждал този начин(почвам с третата дупка откъм винтила),трябва да пробвам
V

Рейтинг: 1185

Мнениеот Gusterx » Сря Дек 10, 2008 12:27 am

при мене на предното колело со диск десната страна е помека а левата потврда нормално лие тоа или треба и двете страни да бидат исто тврди
Gusterx

Рейтинг: 1300

Мнениеот dido85 » Сря Дек 10, 2008 8:14 pm

Щом си с главина за диск, точно така трябва да е.
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот Gusterx » Чет Дек 11, 2008 5:41 am

Предната гума се абе на левата страна а задната на десна това нормално ли е ? или пак треба уште потврдо да се стегнат спиците
Gusterx

Рейтинг: 1300

Мнениеот XEK » Нед Дек 14, 2008 3:16 pm

има ли разлика в сгъвката при главата на спиците(някои да са с по-голяма, други с по-малка и ако да зависи ли от дължината)?
DT Chaimpion имам и главината DMR Revolver(20mm) и като сложа спица стърчи много на страни, някакси трябват още 1мм, за да пасне главата в жлебчето на фланга и да стане перф :dunno: :bawling:
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Re: Наплитане на спици

Мнениеот vpravov » Пон Фев 14, 2011 8:18 pm

Ще задам един въпрос, който се чудех дали да не е в темата за тъпи въпроси, но понеже има шанс за някой ценен отговор, реших да задам тук! Днеска се порових да търся мнения за конкретен продукт и попаднах на интересни за мен изрази. А именно: "професионална наплетка"; "качествена наплетка"; "много добра до отлична наплетка" и тн.
А въпроса е: какво е това?
През годините съм попадал на различни от "класическата"(описаната по-горе) варианти за наплетки (с различни предимства и недостатъци), но никога не съм срещал сравнение или мнение, какво е "отлична" или "най-добра" наплетка.
П.П. Въпроса е сериозен и се надявам на малко, но сериозни отговори. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот blizzard » Вто Фев 15, 2011 9:57 pm

vpravov написа:Ще задам един въпрос, който се чудех дали да не е в темата за тъпи въпроси, но понеже има шанс за някой ценен отговор, реших да задам тук! Днеска се порових да търся мнения за конкретен продукт и попаднах на интересни за мен изрази. А именно: "професионална наплетка"; "качествена наплетка"; "много добра до отлична наплетка" и тн.
През годините съм попадал на различни от "класическата"(описаната по-горе) варианти за наплетки (с различни предимства и недостатъци), но никога не съм срещал сравнение или мнение, какво е "отлична" или "най-добра" наплетка.

По-скоро става дума за умението на майстора, който наплита каплата, не за вида плетка. :)
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот trix » Съб Фев 19, 2011 12:00 am

blizzard написа:
vpravov написа:Ще задам един въпрос, който се чудех дали да не е в темата за тъпи въпроси, но понеже има шанс за някой ценен отговор, реших да задам тук! Днеска се порових да търся мнения за конкретен продукт и попаднах на интересни за мен изрази. А именно: "професионална наплетка"; "качествена наплетка"; "много добра до отлична наплетка" и тн.

По-скоро става дума за умението на майстора, който наплита каплата, не за вида плетка. :)

да псува :clap:
Аватар
trix

Рейтинг: 958

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Чет Апр 14, 2011 11:54 pm

Моля, сложете валидния ( http://jk.ilovebg.org/Razni/Wheelbuild_BG.html ) линк в първото мнение :beer:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Предишна

Назад към Веломеханик