Как да разглобя Duro и мога ли да направя нещо непоправимо?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Как да разглобя Duro и мога ли да направя нещо непоправимо?

Мнениеот SilverWolf » Съб Ное 01, 2008 9:06 am

Здравейте, въпросът ми е основно към механиците в този форум(затова избрах този раздел). Наскоро купих втора ръка SR Suntour Duro E/D 06 карах я на един байк преди да я купя и ми се стори по мека от колкото трябва, та въпросът ми е как да я отворя(с какви инструменти) и ако я отворя какво ще намеря вътре и мога ли да направя нещо непоправимо, например като я отворя да не успея да я сглобя отново. Благодаря предварително :)
Аватар
SilverWolf

Рейтинг: 1120

Мнениеот roshko » Съб Ное 01, 2008 4:20 pm

Погледни ТОВА:

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=8307

... или другите теми за SR Suntour Duro в ЧЗВ?
Аватар
roshko

Рейтинг: 1262

Мнениеот individual » Нед Ное 02, 2008 10:27 pm

Разгледа ли клипчтетата тук.
Изображение
Аватар
individual

Рейтинг: 1867

Мнениеот Gusterx » Вто Ное 11, 2008 6:33 am

Ас имам сунтоур NS 130 на драг ф5 тежок сум 75кг виката ми е мно трда каране при поголеми брзини исто как да немам вилка приметил сум заднио шок когато го слозам на 3 та позициција целнио агол се налалува и вилката работи подобре кажете ми некој тунинг как да се оправја
Gusterx

Рейтинг: 1300

Мнениеот SilverWolf » Вто Ное 11, 2008 5:34 pm

дам извинявам се! не бях забелязал ЧЗВ. от всичко изчетено до тук разбрах че вилката ми е от дясно с отворена баня а от ляво с пружина следователно изключително лесно се сменя маслото и се провежда профилактиката :) лично ще помагам на майстора който ще ми прави профилактиката :) ще сложим масло 2.5W ще подменим семирингите и се надявам да влиза още по мазно ;) само едно нещо ме притеснява! когато я ударя настрани се чува някъкво тракане и страшно ме дразни защото цялото ми колело няма нито луфтове нито "звуци" а вилката понякога трака. попитах приятели и ми казаха че може пружината да се е отслабила(все пак е втора ръка модел 2оо6) или чашките не съм стегнал добре :) ако някой има мнение моля да го изрази. :)
Аватар
SilverWolf

Мнениеот SilverWolf » Чет Дек 11, 2008 2:35 pm

Днес ми се спука гумата и реших да я залепя, обърнах колелото, махнах търкалото изкарах гумата и що да видя - вътрешната гума 1.75-1.9, а външната ми гума е 2.5... това е в следствие от "майсторлъка" на един казанлъшки механик Румен. Не за това пиша тук обаче. Като обърнах колелото натиснах няколко пъти вилката навътре(знам че не е хубаво просто се заиграх) и забелязах че на пода има 2 капки масло. От доста време съм забелязал че оторе дето е въртелката винаги е мазно. Значи от там излиза масло, въпроса ми е това много лошо ли е или лесно може да се оправи? Ако мога даже и аз ще си го направя.

П.П.:Неможах все пак да я дам за профилактика щото ми се счупи кормилото и реших да си взема по-добро.
Аватар
SilverWolf

Мнениеот vlassadar » Чет Дек 11, 2008 4:02 pm

:offtopic: - Боже, боже, колко мъка има по този свят - казал Моканинът и продължил да скубе бялата лястовица...
Аватар
vlassadar

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Дек 11, 2008 5:02 pm

SilverWolf написа:ако някой има мнение моля да го изрази. :)

Ето ти моето мнение - с такова описание на проблема, най-добре иди в сервиз.
За вилката - трябва да се смени някое о-пръстенче. За това също иди в сервиз.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот SilverWolf » Чет Дек 11, 2008 6:49 pm

за чашките се оправих само вилката тва дето избива от въртелката масло, ще питам в сервиз ;)
Аватар
SilverWolf

Назад към Веломеханик