зимни забрани

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

зимни забрани

Мнениеот L-E-G-O » Нед Дек 28, 2008 3:07 pm

Да ви попитам... има ли забрана за предвижване с велосипед през зимата. Миналата година ме спира полицай и добре, че не се заяде. Та ако има нещо такова кажете, че да тикам :crazy:
Вода и RAM тръгнат ли ... нямат спиране
Аватар
L-E-G-O

Рейтинг: 1367

Мнениеот did » Нед Дек 28, 2008 3:16 pm

Забраните сам трябва да си ги налагаш, макар че има и доста задължителни.

По тъмно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носиш жълта или оранжева светлоотразителна жилетка, бяла светлина отпред и червена отзад, както и каска. Изискват се и светлоотразители.

Не всички жилетки са еднакви. Тия от 3 лева от руския пазар просто отбиват номера и нищо не отразяват. Дай 10 лева отгоре и си купи нещо, което ще ти пази живота.

През деня ти трябва само каска.

Задължителни са и изправни СПИРАЧКИ, по всяко време!

Който си мисли, че това са измишльотии, значи никога не е карал кола.

Моля Ви, спазвайте тези неща, иначе може да ви СГАЗЯ!

провокативен съм докрай,понеже ми писна от колоездачи-нинджи
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Daniel Panev » Нед Дек 28, 2008 4:02 pm

did написа:По тъмно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носиш жълта или оранжева светлоотразителна жилетка, бяла светлина отпред и червена отзад, както и каска. Изискват се и светлоотразители.

Това за жилетките законово изискване ли е вече, или е просто здрав разум?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот gdude » Нед Дек 28, 2008 4:11 pm

Daniel Panev написа:
did написа:По тъмно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носиш жълта или оранжева светлоотразителна жилетка, бяла светлина отпред и червена отзад, както и каска. Изискват се и светлоотразители.

Това за жилетките законово изискване ли е вече, или е просто здрав разум?

Вече си задължен от закона ;) :agree:
П.С Явка за малко :D ;)
Последна промяна gdude на Нед Дек 28, 2008 4:14 pm, променена общо 1 път
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот Yavkata » Нед Дек 28, 2008 4:11 pm

Виждам, че си от Севлиево. Това означава , че има забрана която те хваща. Приета е от местния общински съвет, преди една -две години.
Не ми се търси сега линк, но и ти сам можеш да го намериш. Твой съгражданин беше спиран от полицай, но им показал спецификация за гумите си (Ует Скрийм), и при условие , че те са отбелязани като зимни , не му правили проблем.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Re: зимни забрани

Мнениеот agent_Jekov » Нед Дек 28, 2008 4:12 pm

L-E-G-O написа:Да ви попитам... има ли забрана за предвижване с велосипед през зимата.
Не, що за глупост?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот MeTyYyY » Нед Дек 28, 2008 6:47 pm

@L-E-G-O слагай и ти Писъци. На хАсвалта не хапят много, ама като се сетя онзи полицай миналата година как ме гледаше не ме бърка, че не държат толкова. Само да видя пак гримасата му :D :D :D

Иначе наистина само в нашата хубава община, която се грижи за всичките си колоездачи има забрана за каране в зимни условия.
Затова както каза @did: каска,отлични спирачки,светлини + хубави гуми и нека да се заяждат.
MeTyYyY

Рейтинг: 1647

Назад към Други