URNEST написа:...
GECKO написа:За Пробвах Nevegal сгъваем, но камъните на Сопот го изкараха от шината (за щастие последствията ги забелязах/усетих чак долу - когато вътрешната най-сетне се измъкна достатъчно и гръмна). Та... кевларен борд и камъци ТЗ.
Това като предна или задна? Попринцип при спускане правила ли ти е други проблеми освен измъкване - прещипване, срязване на борда?
Като предна, и след Сопот на Витоша имах проблеми от същото естество с въпросната гума. И двата пъти бяха свързани с голям непоклатим камък в средата на пътеката.
Равносметката е 2 изваждания от по-обли камъци, и веднъж я прещипах и подбих шината.
Към момента гумата се кара доста успешно от по-лек ездач може би наистина в стил FR, и до колкото имам информация не е създавала проблеми. (модела е конкретно "Nevegal FR 2.5, едностена с усилени бордове")... ехх а ме предупредиха при закупуването както от магазина, така и от вносителите, че не е най-доброто решение за спущане

въпреки това я има във варянт с телени бордове, отново едностена, и отново доста лека - а толкова лека и толкова широка гума е наистина прекрасна комбинация, когато има възможността да си върши работата.
outfaced написа:...
тц тц ... много си агресивен бре, по нежно трябва ...
за протокола, каква е шината

Агресивен не, но съм с ДОСТА тежък... кокал
Шините бяха Mach 1 Freeride. Гумата беше на горната граница, но в допустимите размери все пак за тази шина... а за фирмата се радвам, че говоря в минало свършено време