Съвети за фото -сапунерка

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот papi007 » Вто Яну 13, 2009 3:58 pm

Пък и все пак трябва да видиш дали ще ти е удобен в ръцете ;) Защото то е като да гледаш жена на картинка и да четеш колко висока и т.н. е. просто друго си е да го пипнеш и да му видиш "характера". То това непречи да обиколиш 5-6 магазина за готоапарати , където знаят какво продават и защо, да питаш , да го усетиш дали ляга добре в ръката ти , пък после търси он-лайн ако ти се занимава :) Въпреки че преди няколко години имах лош опит с международната гаранция на продукт Sony, като просто ми казаха , че тя НЕВАЖИ в България! Може нещата да са се променили, но все пак Международната гаранция виж дали важи и за тук!

Относно зареждащите се батерии - Varta 2500mAh , GP 2300 mAh, зареждани със зарядно варта - По лични наблюдения вартата държи много повече, и спопред мен това не е само от 200-те милиамперчета повече, а защото зарядното е проектирано така, че да си върши работа за тях си :idea: пък мойта бангия зарежда общо 15 часа, а новите им продукти доколкото ми каза един от продавачите в техномаркета зареждат батерията за 2 пъти по малко време, но си трябва и батерията, която да издържи този по-голям наплив на електрони. Така че зарядното да е съвместимо със зарежданите батерии. Не разбирам от електричество, така че може някой по вещ в тази област да даде компетентно мнение!

Best wishes, papi007 :beer:
Аватар
papi007

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 13, 2009 4:08 pm

Това са глупости. За който и модел да става дума, всичките ги има в България. Отиваш и го пробваш, та даже и ще те консултират. Държиш го, снимаш, мандахерцаш, а накрая си го поръчваш онлайн на половин цена.

Ко ше рече старомоден? Че ще дадеш двойно повече пари? Ебати глупостта.

www.amazon.com Купувал съм над 20 неща от там и никога не се е обърквало нещо. При рейтинг 97% позитивен от 5000 гласа не виждам как може да се съмняваш в коректността на продавача.

Разбира се в Техномаркет си е най-гот. Двойно плащаш, не получаваш обслужване и гаранция я има, я няма :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Вто Яну 13, 2009 7:55 pm

Yavkata написа:Има ли смисъл от карта по -голяма от 2 ГБ?

Зависи, аз от около година карам с 1GB и никога не съм изпитал нуждата от повече, така че 2GB ми се струват повече от достатъчни.
Другите да кажат, но повече не значи ли по-бавно, ако се натрупа информация в нея?

В крайна сметка още по-добре щом се спря на 590 :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот hitar_potter » Вто Яну 13, 2009 8:58 pm

Alpina написа:
Yavkata написа:Има ли смисъл от карта по -голяма от 2 ГБ?

Зависи, аз от около година карам с 1GB и никога не съм изпитал нуждата от повече, така че 2GB ми се струват повече от достатъчни.
Другите да кажат, но повече не значи ли по-бавно, ако се натрупа информация в нея?

В крайна сметка още по-добре щом се спря на 590 :beer:
2 гиги са си предостатъчни... Осигуряват над 500 снимки на 8мп, най-добро качество - бая трябва да се постараеш, за да ги напълниш. Пък ако ще ходиш надалеч без компютър, можеш да си вземеш още една карта и т'ва е. Няма осезаема разлика при скоростта на запис на картата. Със A580 и 2 гигабайта карта си щракам поредици от снимки без забавяне заради запис на данните. За жалост, не се сещам колко често прави снимки при поредица от снимки.. Не е толкова важно.. Иначе поздравления за А590 - мен ме е малко яд, че не си купих него, ама си мислех, че А580 е с пълни ръчни настройки, па то се оказа, че не е.. Както и да е :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот THEZOGGO » Пет Яну 16, 2009 9:13 pm

Тази вечер разглеждах настоящия каталог на МЕТРО и попаднах на следната офeрта:
Фотоапарат Канон А 580 + 1 GB SD карта + зарядно + 4 батерий АА - 2500 mhA се продава на цена от 238 лв. Офертата е валидна до 28.01.2009 г.
Дано да съм бил полезен на някой.
:beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Yavkata » Вто Яну 27, 2009 1:35 pm

Благодаря за помощта на всички! Канончето 590 , вече е при мен :)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Alpina » Вто Яну 27, 2009 2:40 pm

Много да те радва и със здраве да си го ползваш :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 06, 2009 9:35 pm

И аз да се похваля http://www.fujifilm.com/products/digita ... index.html

С благодарности към TOYAGA :beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот THEZOGGO » Пет Мар 06, 2009 9:49 pm

Честито, само хубави моменти да снимаш с него.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Мар 09, 2009 1:36 pm

THEZOGGO написа:Честито, само хубави моменти да снимаш с него.
Благодаря! :beer:
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот TOYAGA » Пон Мар 09, 2009 2:13 pm

NovemberCharlie написа:И аз да се похваля...

Mного красота в обектива! :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Мар 09, 2009 3:15 pm

TOYAGA написа:
NovemberCharlie написа:И аз да се похваля...

Mного красота в обектива! :agree:
Обективът вчера замина с благоверната за Малта. За мен остана книжката с инструкциите. :D
Аватар
NovemberCharlie

Предишна

Назад към Други