Juicy 5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Juicy 5

Мнениеот Slaimy™ » Пет Яну 16, 2009 12:39 pm

Проблемът е следния: едното ми от буталата ми е клеасало и запекло и несика да се мърда (то и другото беше, ма следкаато беше напръскано се пооправи). Беше 1 вечер напръскано с WD40 и сега още седи с него но бутало немърда. . . какво да направя по въпроса...

Възможно ли е поради малкото наличие на въздух в спирачката и да недостига Dot. . . ма според мене това не пробле.
Аватар
Slaimy™

Рейтинг: 1329

Мнениеот Stancho » Пет Яну 16, 2009 2:48 pm

Тука единствено разглабяне и сменяне на уплътненията ще ти помогне. Попринцип DOT с времето започва да разяжда уплътненията и точно това запичане и нежелание за работа е характерно за този проблем. Отиди в някой сервиз (ако не можеш сам де) и изкарай буталото. На него трябва да са проблемните уплътнения.

Успех! :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот bikerider » Пет Яну 16, 2009 3:36 pm

Проблема не е в уплътненията, а в набилия се нагар между буталото и леглото му. Ако имаше проблем с уплътненията щеше да протече, а не да заяде.

Stancho написа:Попринцип DOT с времето започва да разяжда уплътненията

Глупости на търкалета!!!

http://www.allorings.com/compatibility.htm

Сам си избери за кой материал и коя спирачна течност говориш.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stancho » Пет Яну 16, 2009 5:09 pm

bikerider написа:Проблема не е в уплътненията, а в набилия се нагар между буталото и леглото му. Ако имаше проблем с уплътненията щеше да протече, а не да заяде.

Stancho написа:Попринцип DOT с времето започва да разяжда уплътненията

Глупости на търкалета!!!

http://www.allorings.com/compatibility.htm

Сам си избери за кой материал и коя спирачна течност говориш.

Сигурно си прав и няма да споря. Моя пост беше породен от тази тема. Давам я та да помогне, ако автора намери нещо полезно в нея, мисля че имат сходни черти проблемите.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот Isidor » Съб Яну 17, 2009 2:42 am

Извинявам се, че пиша тук, но bikerider, какво ще рече това нагар, че не разбирам добре и ако може, каква е процедурата. Аз имам същия проблем с джуси 3 :bawling: Please HELP!
Stancho, наскоро ми донесоха блийд кит за авид. Смяната на маслото и обезвъздушаването не промени по никакъв начин лошата работа на буталото към по-добра ;)
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот bobiracing059 » Съб Яну 17, 2009 2:45 am

Isidor написа:Извинявам се, че пиша тук, но bikerider, какво ще рече това нагар, че не разбирам добре и ако може, каква е процедурата. Аз имам същия проблем с джуси 3 :bawling: Please HELP!
Stancho, наскоро ми донесоха блийд кит за авид. Смяната на маслото и обезвъздушаването не промени по никакъв начин лошата работа на буталото към по-добра ;)

Нагар най-общо казано е разфасовани,износени накладки(това което остава по апаратчето и по диска когато се търкат накладките) Едно такова като черен прах. ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот Isidor » Съб Яну 17, 2009 5:02 pm

Ай-ай-ай-ай-ай! И аз се чудя какви са тия черни прашинки в маслото... Проблем ми е, че не мога да разглобя спирачката нямам идея как да измъкна буталото навън, а в User`s manual - a в сайта им пише да развъртим буталото от лостчето и нищо друго.. Искам да я разглобя за да мога да прочистя всичко със спирт и да сложа изцяло ново масло и всичко ще се нареди.... Някой би ли ми казал как след като отвъртя буталото от лоста да я разглобя? Благодаря предварително и пак се извинявам, че пиша в темата на друг човек. :beer: :crap:

bobiracing059 :beer:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Назад към Веломеханик