[quote="AgentOrange"]
[quote="bikerider"]
[quote="thefatcat"]
[quote="Ozzie"]
Ооооо да бе забравихме, центъра на света се врътка около София

как така няма едно състезание което да е на повече от 100-150 км. от София. Писна ми от "С"еуяни!!!:angfire:Визирам "федерацията".
[/quote]
Ми пич, нема специално за байкарите от село Киучоковци да се праи састезание...
Състезание се прави, там където ще дойдат карачи и ще има публика, дай да забием състезанието в село където няма никой, да дойде нито да гледа, нито да кара.

на 500 км от София и ще се бута пеша...
Помисли малко преди да се изказваш....
[/quote]
фаткет, не си прав батка. Ако има желание, ще се намери начин. А ти гарантирам, че истинските фенове ще дойдат дори в село, как беше, Киучуковци ли беше?
ето ти пример с редбул рампейдж, че се спомена - някой там да видя лифт? някой там да видя една къща наоколо? ето ти контра пример как в местност където дори няма село в което да няма никой се изсипват един куп хора. ама зависи от хората де. и самомнението. обясни ми защо е толкоз важно да има много публика? мислех че е важно състезанието? или говорим за реклами и PR? хайде да говорим за нещата както са.
иначе календара е добър и също мисля, че ще бъде добра година.
[/quote]
Състезания се правят със средства - факт. Който твърди че може и иначе - да пробва да ме обори с дела. Средствата се набират чрез спонсори - факт. Сумите набъбват изключително бързо, особено при календар с няколко събития. Спонсорите искат реклама - факт. Рекламата иска да има пред кой да бъде показвана - също факт. От там => че е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно количеството на публиката.
Дори състезанията в курортите са изключително проблемни от тази гледна точка.
Състезанията без подкрепата на спонсори ще заприличат на съботно-неделното суркане по пътеките с приятелите, което така или иначе се прави.
RedBull Rampage е възможно най-грешния пример за в случая, понеже:
а) RedBull разполагат с МНОГО пари, и не ги е еня за външни спонсори.
б) В следствие на т. а) RedBull са в състояние да привлекат за ивента си най-големите карачи в световен мащаб.
в) В следствие на т. а) и т. б) RedBull могат да си осигурят КАКВОТО си искат медийно покритие, КЪДЕТО и да било по света.
[/quote]
извинявам се за примера с редбул, наистина беше неуместен.
за другото си абсолютно, абсолютно прав. само дето не мога да се начудя на онази реплика на Цуцо в темата за [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4158][u]RAM FR '05[/u][/url] (средата на трета страница), че Bike Weekenda бил организиран от БАС и съответно [b]магазина се бил бръкнал дълбоко[/b] за доброто на спорта. Сега ти като представител на същата организация говориш нещо съвсем друго, което и децата знаят: всяко състезание се прави с пари и по-важното ЗА ПАРИ. Коментара е излишен. Не искам отново да задълбавам в тази тема, но ти напомням да обърнеш внимание на Цуцо, щото е адски смешно: тогава се говореше за благотворителност и развитие на спорта, а сега ти ни напомняш, че всичко е комерсиално (мерси за откровението).
Пак казвам, нямам намерение да подхващам стари теми на нов глас, но ти обръщам внимание, че паметта ви е малко къса.
(@EmZo: е сега ако ми обясниш къде е магията на планинското колездене, за която говореше в онази тема...)
За календара искам да ти напомня на теб и на ДебелатаКотка, че говорим за БФПК, която се предполага да е на държавна субсидия и на издръжка на Министерството на спорта и младежта, като част от неговата структура. Тоест предполага се, че като национална федерация не би трябвало да дискриминира провинцията. Да не говорим, че в провинцията има много добри места за каране (всъшност по-добрите места са в провинцията), както всички знаем. Има и благоустроени местности, с лифтове, и.т.н. (примери: Карандила в Сливен, Пампорово, Сопот и така нататък).
Не се бъркам в работата на федерацията, но мисля че комерсиалния ти аргумент важи за състезания организирани от частни клубове като БАС-тим, GT-racing и подобни, не и за състезания под егидата на БФПК.
Това, че УС на федерацията е на практика съставен изцяло от хора, чиито бизнес-интереси са съсредоточени засега предимно в София, изобщо не променя фактите. Надявам се правим разлика между федерацията и частен клуб. Федерацията е всичко друго освен частен клуб на локално ниво. Откога тотализатора е спрял да прави пари, че националната федерация да има нужда от спонсори, все едно е частния клуб X от Долно-нанагорнище? Само моля те не се опитвай да извъртиш това, което казвам - аз не говоря против федерацията, само ти напомням, че комерсиалния аргумент не важи, когато говорим за организации на национално ниво. БФПК си знае разбира се как се финансира и как се подбират местата за кръговете, но аз твърдо съм на мнението на хората от провинцията. Както казах, ако има желание, ще се намери начин. Ако се опитваш да ми кажеш, че в провинцията не може да се направи хубав PR event с достатъчно реклама и да се събере публика, мисля че дълбоко грешиш. Вярвам, че федерацията си знае работата и ще ни покаже в близко бъдеще кръгове от шампионата в провинцията.
Edit: корекции и допълнения.