Каска FullFace

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каска FullFace

Мнениеот SilverWolf » Чет Яну 08, 2009 8:06 pm

Здравейте, намерих си каска втора ръка, доста евтина и наистина добра марка. Единствения проблем е че е за мотокрос и няма отвори за проветрение. Избора ми е тази каска (HJC CL-X4e DRAGON) и Drag Skeleton който има далеч повече отвори за проветрение.

П.П.: Знам че има подобна тема в архива, но неможах да разбера кое е по-добре.

Едит: Моето мнение е, че каските за колела са си за колела а за мотор са си за мотор.
Аватар
SilverWolf

Рейтинг: 1120

Re: Каска FullFace

Мнениеот Dimchovsky » Чет Яну 08, 2009 8:33 pm

Ако лятото искаш да нахраниш родителите ти с задушено в каска си вземи тази за мотора, иначе взимаи Skeleton-а ...
Причини:
1.По-лека
2.По-проветрива
3.По-нова
:)
Lube....
Аватар
Dimchovsky

Рейтинг: 1170

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Яну 08, 2009 8:40 pm

Ти сам каза - каската е за мотор. Спускайки с fullface, дори и за колело /стария модел на драг неат/ която е САМО 1,2 кг оставаш с болки в областа на раменете и вратните мускули. В случай, че една каска за мотор е над 2кг ... ще е най-малкото болезнено. Драгчето е добър вариант и "изглежда гъзарско". Вземи си маска с опушени стъкла и отивай да събираш "малките свирки" в парка ;) Успех!
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот SilverWolf » Чет Яну 08, 2009 8:43 pm

дам и аз така мисля не е зле...

току що видях една оферта за sixsixone каска, интересно ми е че те нямат отвори отзад... как е проветряването при тях (модела е PRO BRAVO) човека я продава на цената на skeleton-а..
Аватар
SilverWolf

Мнениеот EAGLE95 » Пет Яну 09, 2009 8:49 pm

Според мен вземи си sixsixone pro bravo. Относно проветряването-добро е. Бъди сигурен, че проветрението ще е много по-добро от това на каската за мотокрос. Sixsixone e по-лека от тази за мотокрос.
Та аз давам един глас за sixsixone pro bravo. :beer:
EAGLE95

Рейтинг: 1203

Мнениеот zero » Пет Яну 09, 2009 9:29 pm

EccentricMOTION написа:...че една каска за мотор е над 2кг ...
\

Брее от каде тия прозрения? :popcorn: Бих искал да разбера повече за тези каски :popcorn: :bowdown:
Аватар
zero

Рейтинг: 1563

Мнениеот MeTyYyY » Съб Яну 10, 2009 1:49 am

EccentricMOTION написа:... В случай, че една каска за мотор е над 2кг ...

:offtopic:
Само за справка с теглата на каските за мотор да кажа. Единият ми fullface на Airoh, който е от фибростъкло модела е 1300г. А карбоновият ми пак на Airoh е 1000г. Пък и до колкото съм забелязал по различните галерии. Повечето момчета от Пловдив карат с същите каски или може би те са с железни вратни мускули :popcorn:

По темата от личен опит бих отговорил, че в повече случаи е по-добре, малко по-тежка НО удобна каска. Отколкото по-лека НО неудобна.
MeTyYyY

Рейтинг: 1647

Мнениеот fifffka » Нед Яну 11, 2009 11:23 am

Взимай sixsixone, не се чуди въобще :agree:
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот maksimalno_prost » Нед Яну 11, 2009 1:35 pm

Аз лично карам с каска за мотор 1350~1450гр. здравината е по голяма и може да издаржи на 50% по сериозни падания за разлика от драг или 661 байк каските. Но както е посочено горе в темата проветрението е по слабо :dunno: 1та по тежка и по здрава 2та по лека, но по-лесно чуплива :crap: . Според мене ако имаш познати да карат с каски за мотор заеми я за 1 ден да я тестваш , а на другия някоя байк каска за да можеш да направиш избор :beer:
Скитник по баири :)
Аватар
maksimalno_prost

Рейтинг: 980

Мнениеот SilverWolf » Вто Яну 13, 2009 12:15 am

maksimalno_prost написа:Аз лично карам с каска за мотор 1350~1450гр. здравината е по голяма и може да издаржи на 50% по сериозни падания за разлика от драг или 661 байк каските. Но както е посочено горе в темата проветрението е по слабо :dunno: 1та по тежка и по здрава 2та по лека, но по-лесно чуплива :crap: . Според мене ако имаш познати да карат с каски за мотор заеми я за 1 ден да я тестваш , а на другия някоя байк каска за да можеш да направиш избор :beer:

Вече си купих Драг-а ;) а относно здравината на моторните каски - мисля че тия дето са за мотор са правени за много по тежки удари и следователно са по здрави. НО това не е плюс ;) защото каската по подразбиране трябва да се счупи при определен удар, моторната би се счупила при "50% по сериозни падания" каквито ние с колелетата рядко правим. И какво се получава в крайна сметка: По-тежка, Няма проветрение и като паднеш главата ти само ще се лашка извътре и единственото дето няма да го има в диагнозата след падането е ожулвания. Каските за колелета са си за колелета, тези за мотор - за мотор. ;) :beer:

PEACE
Аватар
SilverWolf

Мнениеот Admin » Вто Яну 13, 2009 12:51 am

Интерпретацията ти за защита от удар при каските за мотокрос не е правилна. Те със сигурност предпазват повече от тези за велосипед. Затова който смята, че карането му е на ниво, изискващо такава защита, често си взима байк-шлем, съвместим с мото-стандартите (например със стандарта DOT). Въпрос на личен избор, както се казва.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот SilverWolf » Вто Яну 13, 2009 2:49 pm

Дам забравих да спомена че каските се правят по определени стандарти. :beer:
Аватар
SilverWolf

Мнениеот daf4ov » Вто Яну 13, 2009 6:47 pm

Така и така има тема за Full Face.Предстои ми покупка и ето го проблема с избора.Не мога да преценя какво точно ми трябва.Спрял съм се на два модела засега единия и другия
Ако някой може да предложи друг модел каска за цена около 40 лири,нека заповяда.Попринцип се спускам,евентулано тази година ще се ходи на сопот и така.Обаче преди 1 минута забелязах че БЕЛА имат в наличност само S размер. :( Както и да е надявам се да ми предложите нещо.Ако съм забравил да спомента нещо,кажете ще го добавя и без това вися доста в форума.

Едит:Ще помоля всеки които ще пишете в темата,моля пишете само моя въпрос.Момчето което пусна темата се сдоби с каска,да му е честита.Не виждам какво повече има да се дъвче по въпроса моторни каски. Благодяря :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот SilverWolf » Сря Яну 14, 2009 4:53 pm

daf4ov написа:Така и така има тема за Full Face.Предстои ми покупка и ето го проблема с избора.Не мога да преценя какво точно ми трябва.Спрял съм се на два модела засега единия и другия
Ако някой може да предложи друг модел каска за цена около 40 лири,нека заповяда.Попринцип се спускам,евентулано тази година ще се ходи на сопот и така.Обаче преди 1 минута забелязах че БЕЛА имат в наличност само S размер. :( Както и да е надявам се да ми предложите нещо.Ако съм забравил да спомента нещо,кажете ще го добавя и без това вися доста в форума.

Едит:Ще помоля всеки които ще пишете в темата,моля пишете само моя въпрос.Момчето което пусна темата се сдоби с каска,да му е честита.Не виждам какво повече има да се дъвче по въпроса моторни каски. Благодяря :)

Не си оточнил дали ще правиш голяма покупка от CRC или само каската. Доставката и може да струва доста. ;) Тва го казвам защото каза, че имат само S размер в CRC. В България съм сигурен че също можеш да намериш добри каски(за този бел съм сигурен че го има). Иначе моето мнение нали знаеш кое е ;) Щом си е мое си е най-хубаво.
Аватар
SilverWolf

Мнениеот maksimalno_prost » Чет Яну 15, 2009 10:09 pm

@daf4ov карал съм бел балистик белия модел, беше много лекичка и ми беше удобна, но 661 не съм имал касмета да го изпробвам. Бих те саветвал сабери още малко пари и си земи този модел на 661
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 306c3dec8f
каската е супер :beer:
Скитник по баири :)
Аватар
maksimalno_prost

Рейтинг: 980

Мнениеот манол``вт » Нед Яну 18, 2009 4:04 pm

maksimalno_prost написа:@daf4ov карал съм бел балистик белия модел, беше много лекичка и ми беше удобна, но 661 не съм имал касмета да го изпробвам. Бих те саветвал сабери още малко пари и си земи този модел на 661
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 306c3dec8f
каската е супер :beer:

@maksimalno_prost : Мога да потвърдя мнението ти. Карам със същата каска (черно-червения модел) и съм много доволен! Има си проветрение, не е тежка и има много добра видимост !

@SilverWolf : http://www.ridespot.net/product_info.ph ... 306c3dec8f не се чуди ! :)
Надявам се да съм помогнал с нещо. :beer:
манол``вт

Рейтинг: 1040

Мнениеот daf4ov » Нед Яну 18, 2009 7:58 pm

Аз не виждам особена разлика в двете каски на 661.И двата модела покриват един и същи стандарт,имат едно и също описание в двата сайта.Разликата е в цената.Предпочитам да си поръчам от чеинреакшънс ще ми излезе по ефтино пък и трябват пари за ризница.
Все пак ако някои може да предложе каска от чеинреакшънс,отзив ,да заповяда :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот манол``вт » Сря Яну 21, 2009 8:02 pm

Ами, вземи си http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=24915 ! Много добра каска. Но както ти решиш, не ние ще я носим. :beer:
манол``вт

Мнениеот x3m_ » Сря Яну 21, 2009 8:28 pm

манол``вт написа:Ами, вземи си http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=24915 ! Много добра каска. Но както ти решиш, не ние ще я носим. :beer:

И двата примерни избора които daf4ov беше посочил, бяха между 30-40 паунда, а ти му даваш каска за два пъти повече пари ... Щом се двоуми между тези, значи неразполага с толкова голяма сума иначе бих му препоръчал и ТЛД и т.н. От двата модела по горе споменатите бих избрал БЕЛ-а, иначе също така виж и 661 strike 07 ако недържиш да е толкова нов модел.
Аватар
x3m_

Рейтинг: 1282

Мнениеот bike_rider » Чет Яну 22, 2009 8:44 pm

xora vii da ste 4uvali za velo kaski sas MX dizain koito imat lekotata na normalna velo kaska i zdravinata na moto kaska :nono:

Пишете на кирилица!
just riding the bike down the hill
Аватар
bike_rider

Рейтинг: 1100

Мнениеот bike_rider » Чет Яну 22, 2009 8:57 pm

ei go i moito predlojenie za kaska http://www.actionsports.de/Bekleidung/H ... 11838.html apak i dostavkata do balgariq e 25 euro mislq4e nezavisimo ot razmera i broq 4asti v pora4kata

Пишете на кирилица!
just riding the bike down the hill
Аватар
bike_rider

Рейтинг: 1100

Мнениеот daf4ov » Пет Яну 23, 2009 1:42 pm

Аз си поръчах вече каска.:) @bike rider поне да бeше прочел първия ми пост.Все пак благодаря за предложените модели.
Аватар
daf4ov

Мнениеот asench » Нед Яну 25, 2009 10:55 pm

добре аз карам и mx (не карам нито фрийрайд нито дх) и имам каска и се чуда неуместно ли ще е да ходя да карам с нея :crazy: :crazy: :crazy: на мене ми се струва...
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот манол``вт » Пет Яну 30, 2009 7:33 pm

Винаги с каска :) Дори и до магазина да ходиш, си сложи каската (колкото и глупаво да си те стори, всичко може да стане :) ).
манол``вт

Re: Каска FullFace

Мнениеот duce123 » Съб Яну 31, 2009 12:59 am

SilverWolf написа:Здравейте, намерих си каска втора ръка, доста евтина и наистина добра марка. Единствения проблем е че е за мотокрос и няма отвори за проветрение. Избора ми е тази каска (HJC CL-X4e DRAGON) и Drag Skeleton който има далеч повече отвори за проветрение.

П.П.: Знам че има подобна тема в архива, но неможах да разбера кое е по-добре.

Едит: Моето мнение е, че каските за колела са си за колела а за мотор са си за мотор.

Drag Skeleton има повече отвори както казва6 ти но и също така е и по-лека от другата. :) Избери 2 :agree:
duce123

Мнениеот asench » Съб Яну 31, 2009 5:45 pm

манол``вт написа:Винаги с каска :) Дори и до магазина да ходиш, си сложи каската (колкото и глупаво да си те стори, всичко може да стане :) ).
това за мен ли е? ако е, си ме разбрал погрешно- имах предвид че имам каска за мотокрос и не мисля че дори на външен вид е удачно да карам с нея... има си направени каски за байк
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот манол``вт » Вто Фев 03, 2009 4:54 pm

Е да го беше уточнил поне :D
манол``вт

Мнениеот манол``вт » Вто Фев 03, 2009 5:02 pm

EccentricMOTION написа:Ти сам каза - каската е за мотор. Спускайки с fullface, дори и за колело /стария модел на драг неат/ която е САМО 1,2 кг оставаш с болки в областа на раменете и вратните мускули. В случай, че една каска за мотор е над 2кг ... ще е най-малкото болезнено. Драгчето е добър вариант и "изглежда гъзарско". Вземи си маска с опушени стъкла и отивай да събираш "малките свирки" в парка ;) Успех!

Ъъ, това за болките във врата не го бях чувал :D.

Карам със шлем, верно от скоро, но не чувствам никаква болка
манол``вт

Мнениеот Static » Сря Фев 18, 2009 10:13 am

Скелетъна си е направо чекиджиищина с изивинение -,-
ако тази или подобна каска ти уплътнява главата (както трябва да е) ще ти проветрява само определени точки на главата
много хубаво...
но пък идва един момент в който посрещаш камък точно в отвора.. какво се случва ?
плюс това не съм видял нито един от по-сериозните, били те дисордъри или т.н. да карат с каски с повече от два малки отвора
мисля, че просто каските за мх са по-дебели (тежки)
но това си е мое мнение (:
просто заради едната гъзария не бих се жертвал...
Аватар
Static

Рейтинг: 1160

Мнениеот Capoeira » Сря Фев 18, 2009 11:03 am

Static написа:Скелетъна си е направо чекиджиищина с изивинение -,-
ако тази или подобна каска ти уплътнява главата (както трябва да е) ще ти проветрява само определени точки на главата
много хубаво...
но пък идва един момент в който посрещаш камък точно в отвора.. какво се случва ?
плюс това не съм видял нито един от по-сериозните, били те дисордъри или т.н. да карат с каски с повече от два малки отвора
мисля, че просто каските за мх са по-дебели (тежки)
но това си е мое мнение (:
просто заради едната гъзария не бих се жертвал...

Не се обаждай дете, не се обаждай неподготвен
Matt Hunter (New World Dissorder 5, Roam, Seasons), Specialized Deviant Carbon. Погледни шлема и ще разбереш какво значи XC проверение на Full face каска.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд