Dragomir Diesel чаркове?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Dragomir Diesel чаркове?

Мнениеот IvoG » Нед Сеп 07, 2008 3:16 pm

Рамката я имам вече от доста време, но събирам пари за да я напудря с частички и горе долу съм решил с кой части да бъда, но бих искал и чуждо мнение :)

Вилка : бял 888 Rc3 '08
Шок: XFusion(DH2) или DCannon
Спирачки : Saint BL-M800
Главини: :confused:
Капли :confused:
Други нещица...: :confused:

Приемам предложения, но обосновани защо тази част пред друга :)
Аватар
IvoG

Рейтинг: 1048

Re: Dragomir Diesel чаркове?

Мнениеот Reloading » Пон Сеп 08, 2008 11:59 am

IvoG написа:Вилка : бял 888 Rc3 '08
:)

Насочи се към друга "Бяла" вилка :) иаз мислих да си взимам 888 нооо тука от 1 седмица само се разобеждавам от форумите какво се пише за тях :nono:
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Мнениеот IvoG » Пон Сеп 08, 2008 10:56 pm

reloading написа:
IvoG написа:Вилка : бял 888 Rc3 '08
:)

Насочи се към друга "Бяла" вилка :) иаз мислих да си взимам 888 нооо тука от 1 седмица само се разобеждавам от форумите какво се пише за тях :nono:

Значи точно за вилката твърдо съм си решил, че ще взема тази. Не карам като хамалин, та мисля, че няма да я мъча много. :)
Аватар
IvoG

Мнениеот awd_volvo » Вто Сеп 09, 2008 2:34 pm

За обръчи бих ти предложил Алекс Римс SUPRA BH по 82лв едната. Много съм доволен и са добър баланс между здравина, маса и цена :) :agree:
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

.....

Мнениеот mach1_mad » Вто Сеп 09, 2008 5:45 pm

здравей. аз не разбирам от колелета, но от всичко което съм прочел и дочул от хора който най малко са карали "качественни" компоненти, една добра дума не съм чул за спирачки шимано !!!! като се има в предвид сериозното разнообразие /даже и по нашите магазини/ не виждам, защо точно към сайнт си се насочил !!!! формула, магура ..... в краен случей авид .........
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Re: .....

Мнениеот Holz » Вто Сеп 09, 2008 5:52 pm

mach1_mad написа:здравей. аз не разбирам от колелета, но от всичко което съм прочел и дочул от хора който най малко са карали "качественни" компоненти, една добра дума не съм чул за спирачки шимано !!!! като се има в предвид сериозното разнообразие /даже и по нашите магазини/ не виждам, защо точно към сайнт си се насочил !!!! формула, магура ..... в краен случей авид .........

Аман от такива като теб,чул че не били хубваи :D Аз лично карам със Saint и съм адски доволен,спира много,не загрява и не гълта въздух ;)
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Re: .....

Мнениеот did » Вто Сеп 09, 2008 5:55 pm

mach1_mad написа:здравей. аз не разбирам от колелета, но от всичко което съм прочел и дочул от хора който най малко са карали "качественни" компоненти, една добра дума не съм чул за спирачки шимано !!!! като се има в предвид сериозното разнообразие /даже и по нашите магазини/ не виждам, защо точно към сайнт си се насочил !!!! формула, магура ..... в краен случей авид .........

така си е.

хората, които най-малко са карали качествени неща на шимано, най-много ги коментират и най-много глупости пишат.

а ти си печелиш 5 минусчета в следващите 5 твои поста, които заваря, че не са гласували вече за тях.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот bAhtI b1RzYq » Вто Сеп 09, 2008 6:01 pm

Бих ти препоръчал такива обрачи http://dimibike.com/product_info.php?cP ... 59e7c19eea или http://www.sprintmaxcom.com/e-shop/inde ... 98&lang=2& , а за главините бих ти препоръчал такива , предна 20оc http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1411 и задна главина Formula DC 32 П.П. а за това което казва awd_volvo наистина и Supra BH са добри шини!!! :beer: късмет с DIESEL - a :D ;)
За шока , зимай - XFusion(DH2)

Ползвай бутона Изображение
Моля ви без минуси !!!
Аватар
bAhtI b1RzYq

Рейтинг: 945

Мнениеот IvoG » Вто Сеп 09, 2008 9:29 pm

Благодаря за всичките отговори .Още няколко въпросчета имам, на които надявам се ще ми отговорите. А именно Кормило, лапа, обтегач, скорости, средно, курбели и някакви педали с клипсове от които сте доволни. Лично за обтегача и скоростите съм се насочил пак към Saint-чета. Курбелите са ми някакви дуролукс 1-на плоча мисля, на 32 зъба бяха. Башгард и водач. За водача мисля си да взема на Truvativ :)
Аватар
IvoG

Мнениеот Ozzie » Вто Сеп 09, 2008 9:40 pm

IvoG написа:Спирачки : Saint BL-M800

Това не са спирачки, а само лостчета за спирачките. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот IvoG » Вто Сеп 09, 2008 9:44 pm

Ozzie написа:
IvoG написа:Спирачки : Saint BL-M800

Това не са спирачки, а само лостчета за спирачките. :)

Да де имах предвид "Shimano SAINT br-m800 CL"
Аватар
IvoG

Мнениеот bAhtI b1RzYq » Вто Сеп 09, 2008 9:44 pm

курбели Truvativ hussefelt & водач Truvativ Box Guide & средно Тruvativ
Моля ви без минуси !!!
Аватар
bAhtI b1RzYq

Рейтинг: 945

............

Мнениеот mach1_mad » Сря Сеп 10, 2008 8:41 pm

моля, автора на темата да ме извини че му спамя!!!!!!

първо: слабо ме вълнува какъв ми е "рейтинга" /ако нямам финансова изгода от нещо, значи го правя за удоволствие. Далееееч съм от идеята даже, че ако "цъкам" и аз,ще ми достави някакво такова. имам по различни възгледи за добре прекарано време или за начин да избия някой комплекс/
второ: написах че НЕ РАЗБИРАМ ОТ КОЛЕЛЕТА и че нямам собственни наблюдения върхо спирачки шимано/което се подразбира/ и че СЪМ ЧУВАЛ ...... /ако са излъгали мен, значи и аз лъжа в момента/
трето: ...... свобода на словото .... демокрация ... :)..... здраве да е

към автора на темата : Успех в избора на компоненти.
поздрави
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Рейтинг: 1200

Re: ............

Мнениеот URNEST » Сря Сеп 10, 2008 9:36 pm

mach1_mad написа:...написах че НЕ РАЗБИРАМ ОТ КОЛЕЛЕТА и че нямам собственни наблюдения...

В такъв случай е по-добре да си мълчиш, за да не се получи ситуация като сегашната. И недей се изказва неподготвен. Дори само в Русе има къде да пробваш и ХТ и Saint и ще видиш че и за тях има какво добро да се каже.
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот SilverWolf » Нед Яну 18, 2009 7:36 pm

Shimano имат много различни модели, както висок клас така и нисък клас. Saint според мен са един от най-високите им класове компоненти.

По темата: Кормило и лапа - Truvativ Hussefelt или RaceFace накъкви. Водача и башгарда според мен е по-добре да са Shaman Racing, защото отговарят на класа на рамката. Най-вече зависи от финансовите възможности.

П.П.: Със здраве да си караш колелото, Дизела е страшна рамка!
Аватар
SilverWolf

Рейтинг: 1120

Мнениеот Dravceto » Нед Яну 18, 2009 10:36 pm

За курмило, лапа и курбели бих ти препоръчал Truvativ Holzfeller аз ползувам само първите 2 и съм много доволен а за курбелите съм чувал само добри отзиви :) Ако търсиш и водач мисля че Е13 ще ти свърши чудесна работа....

Поздрави :beer:
Изяж бобър, спаси дърво !
Аватар
Dravceto

Рейтинг: 1960

Мнениеот dibo92 » Сря Яну 21, 2009 7:59 pm

Извинявам се на автора,че ползвам неговата тема,но търсенето ми остана без резултат.Интересува ме каква е дължината на шока за дизела(попаднах на някакви цифри 200/204),някаква ориентировъчна височина на средното движение и какъв е ходът на задницата.Благодаря предварително. :popcorn:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд