проблем със спирачки - дискови

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

проблем със спирачки - дискови

Мнениеот fastbrake » Пон Яну 19, 2009 2:32 pm

здравейте , преди време бях постнал тема за колелото , което си бях купил , сега има проблем със спирачките , който незнам как да отстраня ...
когато спирам до край горе долу , след това завия бързо спирачката се връша по - бавно в свободно , което се усеща ... това е за предната , задната също ми правеше този проблем , но сега вече не работи , като я стисна , първо е трудно , после като пусна ми се вади жилото , точно там където влиза в спирачката (където се стиска) , после много трудно се връща ... опитах да опъна жилото но не стана ,
ще го снимам и ще постна и снимки , не ми се ще да го дам за поправка , тъй като тука вземат скъпо ...
fastbrake

Рейтинг: 1160

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Яну 19, 2009 2:40 pm

Съжалявам, че ще ти го кажа но така е с компонентите от нисък клас, каквито са и твоите :). Отначало работят добре в последствие започват да не рабитят.. Бих те посъветвал да смениш жилото и бронята, като преди да сложиш жилото в бронята да е напълниш с масло ;). Спичането може да с еполучи и от самия апарат. И аз преди го имах на едни стари спирачки това спичане.... не се оправя.
Освен да го накиснеш в масло апарата БЕЗ накладките за 5-10 минути докато влезе навсякъде маслото. След това оставаш ден-два да се изтече маслото забърсваш откъдето можеш и пробваш дали пак запича.Но това с накисването не е за препоръчване ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот vpravov » Пон Яну 19, 2009 2:52 pm

Съдейки по казаното, че се вади кожуха на жилото като отпусне спирачката, по-скоро проблема е в апарата. Съвета ми е да демонтира апарата, да извади наклатките и хубаво да го напръска с WD във всички възможни отвори, току виж извади мърсотията.

Друга причина, която ми хрумва е да са много износени и зле регулирани накладките и подвижната да се опитва да излезе от леглото си. :dunno:
Аватар
vpravov

Re: проблем със спирачки - дискови

Мнениеот ico 1 » Пон Яну 19, 2009 4:24 pm

fastbrake написа:здравейте , преди време бях постнал тема за колелото , което си бях купил , сега има проблем със спирачките , който незнам как да отстраня ...
- Като отстраниш спирачките и сложиш V-break.Това е най-евтиния вариант.Дори сега да успееш да ги раздвижиш,точно след една-две седмици пак ще се спекът и така всеки път,докато не ти омръзне.С подобни боклуци се мъчих на един Крос,докато взеха да стягат толкова,че да няма никаква инерция и дори по нанадолнище въртях като изумен.
Аватар
ico 1

Мнениеот Waldemar » Пон Яну 19, 2009 4:57 pm

Щом се вади жилото от апарата/лостчето, значи жилата ти не се движат както трябва, разглоби изчисти, виж дали няма вода вътре която да замръзва и има голяма вероятност да си решиш проблема.
100% Bill Gates Free
Аватар
Waldemar

Рейтинг: 1489

Мнениеот did » Пон Яну 19, 2009 5:00 pm

@fastbrake:

Прочети пак какво ти писахме в предишната ти тема. После разкарай това "колело" и си купи някое нормално. Ако искаш да се мъчиш още с това, сложи му V-brake.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fastbrake » Вто Яну 20, 2009 8:33 am

did написа:@fastbrake:

Прочети пак какво ти писахме в предишната ти тема. После разкарай това "колело" и си купи някое нормално.

точно , тва ми е идеята ,
днес ще постна снимки , иначе хваща окото на неопитния купувач
fastbrake

Мнениеот hitar_potter » Вто Яну 20, 2009 9:59 am

Не са нужни снимки... Слагай V-break и изчисти хубаво броните, смени жилата и би трябвало да се пооправи проблема
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот dido85 » Вто Яну 20, 2009 10:24 pm

А все пак, каква марка са спирачните апарати ? :dunno:
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот hitar_potter » Вто Яну 20, 2009 11:20 pm

нека позная.. Промакс
Изображение
Аватар
hitar_potter

За спирачки промакс

Мнениеот Univer welo » Съб Фев 14, 2009 3:58 pm

Станало ти е ясно, но и още един отговор на патило със спирачки Промакс - блокира ми предната при спускане и ... да не дава Господ .Сложи Ви брейк с Барадин .Ментета нямат оправяне
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот dido85 » Съб Фев 14, 2009 11:05 pm

Ментета нямат оправяне

Имат оправяне, въпроса по-скоро е: дали си заслужава ? ;)

(това е риторичен въпрос, не ми отговаряйте) :)
Аватар
dido85

Рейтинг: 1665

Мнениеот fastbrake » Вто Фев 17, 2009 2:37 pm

dido85 написа:
Ментета нямат оправяне

Имат оправяне, въпроса по-скоро е: дали си заслужава ? ;)

(това е риторичен въпрос, не ми отговаряйте) :)

сега през зимата в снега , подобен ефект почна да се появява при предната , но само се оправя , но на задната е по - напреднал стадии , стискам - хваща - отпускам и ми се вади жилото от пред на кормилото ... преди да го продам ще е добре да го оправя не за др

, сега имам др проблем , някой ....... ми сви предната ос , странно защо не ми е свил и предната гума

ходих в магазин и ми искат 15 еу .... затова съм решил да си взема от ебай : проблема е , че незнам размера , а нямам и с какво да премеря ... ако някой може на око да каже , само знам , че е по - тънка от задната и от онази ос дето стяга седалката ...
fastbrake

Назад към Веломеханик