Съвместимост на маркучи за дискова спирачка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Съвместимост на маркучи за дискова спирачка

Мнениеот Stancho » Вто Яну 20, 2009 10:40 pm

Реших най-накрая да си сменя маркуча на предната спирачка и малко ме притеснява това дали сегашните накрайници (карам спирачка Avid Juicy 3), които си идват със спирачката, ще паснат на маркуч Гуудрич ([url=http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=2938]този[url])?

При Марто в Джестър ми казаха, че нямало да има проблеми, но искам да видя и вашето мнение.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Re: Съвместимост на маркучи за дискова спирачка

Мнениеот nicky bike » Сря Яну 21, 2009 12:08 am

Stancho написа:Реших най-накрая да си сменя маркуча на предната спирачка и малко ме притеснява това дали сегашните накрайници (карам спирачка Avid Juicy 3), които си идват със спирачката, ще паснат на маркуч Гуудрич ([url=http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=2938]този[url])?

При Марто в Джестър ми казаха, че нямало да има проблеми, но искам да видя и вашето мнение.

А бе човек като са ти казали хората ти какво очакваш да ти кажат капацитета на пишещите във форума, който е на възраст от не повече от 19 години.
Нека не се сърдят и по старите :D като мен. :beer:

Иди при хората където това им е това работата. ;)
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Сря Яну 21, 2009 2:04 am

Няма да имаш проблеми със старите накрайници, въпреки това ще е добре да си вземеш нови, за да си запазиш маркучите цели (всичко се случва - може да ти потрябват).

Накрайниците на AVID са по-евтини и могат да се монтират безпроблемно на маркучите на Goodridge, като се отстрани най-горното покритие (нормалната процедура за монтаж).

:) :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот Stancho » Сря Яну 21, 2009 10:04 am

А някой знае ли горе - долу как вървят един комплект накрайници?
Аватар
Stancho

Мнениеот bikerider » Сря Яну 21, 2009 1:58 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=20425

Тук не се спомена за основното предимство, а именно, че са за многократна употреба. За разлика от фабричните, които имат нужда от оливки...

Дължината на щуцера също не е за пренебрегване... особено ако е стоманения вариант.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Stancho » Сря Яну 21, 2009 3:44 pm

Само проблемът е, че съм с Juicy 3, а не 5 или 7 и този комплект няма да пасне. Ще пробваме с фабричните, пък каквото стане. :)
Аватар
Stancho

Мнениеот bikerider » Сря Яну 21, 2009 3:54 pm

Не съм задълбавал в съвместимости, пуснах линка понеже попита за цената... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Веломеханик