Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот Pla-men » Съб Авг 16, 2008 11:03 pm

Да от chainreaction. Аз сканирах лична карта и я изпратих.

On 2008-06-24 13:50:40 "Gale@CRC" <[email protected]> was overheard saying:
---------------------------------------------------
> Thank you for your order.
>
> As you are a new customer to us, we must confirm that we are sending the
> order to the registered card holder. This is necessary due to the large
> numbers of fraudulent orders we have been receiving using stolen card
> details.
>
> Can you Fax or e-mail an official document such as Passport, Driving Licence
> or ID card clearly showing your name and address. If they do not have the address
>
> shown, an electricity or phone bill would be ok.
>
> Fax Number +44 2893 324868
>
> We must ship your order to this address.
>
> Once you have supplied these details we will immediately ship your order and
> will not require these details for any future orders.
>
> We would like to apologise for the extra inconvenience to yourself but I'm
> sure you can understand we need to take steps to protect both yourself and
> us from potential card fraud.
>
> If you have any question feel free to e-mail me or phone on ++ 44 2893
> 352976
>

Предполагам, че това е защото поръчката ми беше над 1000 евро.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Авг 19, 2008 3:47 pm

Не мога да намеря онлайн магазин в който да продават само рамки или freme set.
Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.
Говоря за US магазин.
Явно не е много разпространена практика на запад да си сглобяваш колело поетапно. То може би има такъв вариант, но излиза много по-скъпо. Защото тоя IH със не лош монташ се намира за 2000 $ (че и по-малко)
Кажете си мнението.
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот Newone » Вто Авг 19, 2008 5:02 pm

IVO Jordanov написа:Не мога да намеря онлайн магазин в който да продават само рамки или freme set.
Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.
Говоря за US магазин.
Явно не е много разпространена практика на запад да си сглобяваш колело поетапно. То може би има такъв вариант, но излиза много по-скъпо. Защото тоя IH със не лош монташ се намира за 2000 $ (че и по-малко)
Кажете си мнението.

За Iron Horse виж в www.rscycle.com Kona не е в същия клас като качество и работа на окачването в сравнение със 7Point и 6Point на Iron Horse....поне според мене...Иначе ги има в повечето американски магазини...
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот AiR » Нед Окт 19, 2008 9:17 pm

Само да попитам, някой мисли ли скоро да прави поръчка от Chain Reaction?
Аватар
AiR

Рейтинг: 1315

Мнениеот Ozzie » Нед Окт 19, 2008 9:36 pm

Има такава тема. ;)
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=31345
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот did » Пон Окт 27, 2008 10:49 am

ЕКОНТ-Пловдив от днес е в нов офис.

Все още пращат SMS-и да идеш да си вземеш пратката от Пещерско шосе 30 (на гърба на аптечно управление), но там вече няма нищо.

Новият офис на Еконт в Пловдив за изпращане и получаване на пратки е на Кукленско шосе 12, зад х-л Родопи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот THEZOGGO » Съб Яну 24, 2009 1:14 am

Преглеждах пинк байк форума и попаднах на тази интересна тема:
http://www.pinkbike.com/forum/listcomme ... &pagenum=1
има доста линкове на електронни магазини за пазаруване през интернет.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 27, 2009 11:18 am

Само да вметна, че скоро си взимах пратка от Австралия дошла по DHL на митницата на летище София, където културно ми обясниха, че за частни лица пратки на стойност до 150 ЕВРО са необлагаеми!!! :^: - разбира се, попълваш надлежни митнически документи за пратката в митническа агенция (може и сам ако си супер наясно с тарифни кодове и процедури на внос), от там на митница, от там на DHL - цялото освожбодаване ми излизе над 30 лв. такси.
На централна митница София на пощенските гишета обаче продължават да си твърдят, че за тях "тия 150 евро не важат?!? :dunno: "
Писах писмо до обявения на сайта на Агенция МИТНИЦИ мейл с въпрос за изясняване на тези 150 ЕВРО - никакъв отговор, разбира се!
ЩЕ отговарят те на ДАНЪКОПЛАТЕЦ (разбирай - техен работодател - човек, който им плаща част от заплатите...) :(!: :(!: :(!: Мизерници....
Аватар
jivkonik

Мнениеот mirelay » Вто Яну 27, 2009 12:01 pm

IVO Jordanov написа:Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.

http://www.rscycle.com/2008-Iron-Horse- ... gory=27532
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот codename47 » Вто Яну 27, 2009 12:35 pm

mirelay написа:
IVO Jordanov написа:Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.

http://www.rscycle.com/2008-Iron-Horse- ... gory=27532

тези май не шипват до европа, поне във SHIPPING INFORMATION не пише.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот mirelay » Вто Яну 27, 2009 12:41 pm

Напълно възможно е :agree:
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот codename47 » Вто Яну 27, 2009 1:13 pm

@jivkonik tnx за инфото, ако си зимам нещо от Австралия ще го имам в предвид. Ще дам малко инфо за Бг Пощи-интересувах се за пращане на рамка до Германия-на сайта им който е УЖАСЕН, цените са забити на един pdf който се открива малко трудно докато тези на EMS(с двойно по-високи цени) се виждат веднага а между другото не виждам мястото им на сайта на БГ Пощи? Има бутон за английска версия който не работи и такъв за оценка на сайта им които също не бачка (на и-мейл изобщо не отговарят) :). Когато отидох да питам в централна поща колко ще ми излезе пратката(защото никои не дига телефоните за връзка) една леличка ми каза че понеже едната страна на кашона била повече от 1м тарифата била 1 път и половина по-голяма. За застраховката каза че може да се направи само ако имам фактура за рамката. Тракинга можел да се направи само на сайта им(който няма EN версия и този на който пращам трябва да си го прежеда през google translate). СЪЩЕВРЕМЕННО от друг източник разбрах че на пощата в Овча купел същата процедура протекла по различен начин-цената била както е обявена а не 1 1/2 по-висока и можело да се направи застраховка на цената на която обявиш рамката. Връщайки се пак на сайта на БГ Пощи видях че цена 1 1/2 по-голяма е за "Колетите не трябва да превишават 1, 50 м за което и да е измерение, нито 3 м за сбора от дължината и най-голямата обиколка, измерена не по дължината на колета" което не важи за мене и от това следва че тея в централна поща изобщо не са наясно какво се случва...

пп. наземната пратка пътувала 1 месец а въздушната 2 седмици: централна поща
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 27, 2009 1:31 pm

ЗА сега по БГ ПОЩИ съм пращал изходящ колет само веднъж - по ЕМС услугата им (приемат само в Централна поща, салона за клиенти), шок (500 гр с опаковката) до АНГЛИЯ - цена 63 лв! Стигна за 3 работни дни. Не ми се ще да ми се налага да пращам по-голямо нещо по тях..... :crap:
Пощата на ОВЧА КУПЕЛ - която е до трамвайната спирка в посока Центъра, нали за нея говорим?

Ако взимате нещо от АВСТРАЛИЯ:
Техните пощи работят на наша територия с DHL, а не с БГ Пощите!!! Това го разбрах по трудния начин - чаках 2 седмици да ми дойде известие за пратката, която по автралийския тракинг беше пристигнала отдавна в БГ (разбира се, никъде не пише там, че вече е в DHL). Звънях през ден в нашите пощи - никой не е чУвал това Австралия и пощите им!!!
Тъпаците от DHL им трябваха 2 седмици да ми доставят по куриер документите на адреса ми - в СОФИЯ, на всичкото отгоре преномерират пратката по техния си стандарт и в тяхната система е вече с друг номер, не този от тракинга на австралийците)
- БЕЗ КОМЕНТАР!!! :(!: :(!: :(!:
Аватар
jivkonik

Мнениеот codename47 » Вто Яну 27, 2009 1:48 pm

доколкото аз разбрах доставките на Бг пощи и EMS са с различни цени:
http://www.bgpost.bg/Resources/FCK/File ... i_2009.pdf
http://www.bgpost.bg/Resources/FCK/File ... 012008.xls
както се вижда разликата е почти двойна.
пощата на Овча купел-сигурно за нея става дума, да
DHL-егати тъпаците верно...no comment
Аватар
codename47

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 27, 2009 1:58 pm

ЕМС е експресната услуга на БЪЛГАРСКИ ПОЩИ (и си е чисто тяхна услуга, с чисто техни методи на работа - пример: напоследък НЯМАТ куриери да ми докарат кашона с пратката от Chainreactiron до нас и просто ми звънят или пращат известие да ходя на Централна митница да си я взема, въпреки, че цената на доставка, платена от сайта ВКЛЮЧВА ДОСТАВКА С КУРИЕР ДО ВРАТАТА, то това е и дефиницията на ЕМС - експресна КУРИЕРСКА услуга) :(!: :(!: :(!:

Дебели са им цените - почти двойни на цените, на които доставя еспресната сулуга на щатските пощи или на английските пощи. Монополното им положение тук ги прави такива - разбира се срещу 4-рна сума на тази на ЕМС може да си го пратиш и по DHL, UPS, FedEx и т.н. куриерски фирми.... Ако искаш... БацЕ
Аватар
jivkonik

Мнениеот EmZo » Вто Яну 27, 2009 9:34 pm

Положението с Български пощи е доста зле! Днес реших да видя какво става с пратката ми от CRC, тъй като по тракинга на parcel force на 21.01 е тръгнла от София насам и до момента няма повече информация.

Влязох в http://www.bgpost.bg/ пуснах си номерчето и в тяната система за тракинг и ми показа същата информация като от сайта на parcel force. До тук добре. На сайта им има посочен:

Единен телефон за справки и заявки за посещение на куриер EMS/BulPost 0 700 19 666.

Обаждам се аз и казвам, че искам да направя справка за една пратка. От там ми отговарят, че те НЕ правят справки за пратки! :bigeyes: Питаха ме за къде е пратката и аз казвам, че е за Враца. Дадоха ми телефон на някакъв началник на отдел във Враца, само той можел да прави справки. Обаждам се аз на въпросния началник и той ми каза, че и той не прави справки, междувременно си говореше с някакви други хора и трябваше на 2 пъти да го подсещам че говори и по телефона. Трябвало да отида на място в ценрален пощенски клон. Отивам аз във въпросния клон, питам леличката на гишето за пратка чрез ems, при което тяи ми отговаря, "ааа ние "ем есове" не сме плучавали скоро". А спраква не може да ми направи, защото незнаела как, ставало нещо там чрез интернета ама тя не знае как. :bigeyes: :crap:
Аватар
EmZo

Мнениеот did » Вто Яну 27, 2009 9:41 pm

абе... не е ли крайнов време DHL да купи накрая всички акции на DHL-bulgaristan или поне контролния пакет. И без това е обидно за всеки техен клиент, че нямат нищо общо с фирмата, която им носи името тук. Затова пък DHL-bulgaristan имат общо с разни други чуждоземски агенциии, които са едно от друга по-калпави...

Аз не искам да им търся тънките връзки, не ми е и работата това. Искам като се каже DHL, тва да е DHL, ама... навсякъде. Искам и DPD и сички подобни.

Баси, къф идеалист съм...

Дали не е време да откача и да разстрелям някого...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 25thframe » Вто Фев 03, 2009 5:08 pm

Попаднах на http://www.dp76.com/
не видях да е постван досега, ако е моля да ме извините.
Цените обаче, ми се струват доста солени. :dunno:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Re:

Мнениеот Yeti » Пет Апр 03, 2009 12:23 pm

jivkonik написа:Само да вметна, че скоро си взимах пратка от Австралия дошла по DHL на митницата на летище София, където културно ми обясниха, че за частни лица пратки на стойност до 150 ЕВРО са необлагаеми!!! :^: - разбира се, попълваш надлежни митнически документи за пратката в митническа агенция (може и сам ако си супер наясно с тарифни кодове и процедури на внос), от там на митница, от там на DHL - цялото освожбодаване ми излизе над 30 лв. такси.
На централна митница София на пощенските гишета обаче продължават да си твърдят, че за тях "тия 150 евро не важат?!? :dunno: "
Писах писмо до обявения на сайта на Агенция МИТНИЦИ мейл с въпрос за изясняване на тези 150 ЕВРО - никакъв отговор, разбира се!
ЩЕ отговарят те на ДАНЪКОПЛАТЕЦ (разбирай - техен работодател - човек, който им плаща част от заплатите...) :(!: :(!: :(!: Мизерници....

Тази тема е полезна, затова я доразширявам. Това с лимита от 150 Евро наистина е вярно, само че промяната е сравнително отскоро (декември миналата година) и най-вероятно затова лелките от пощенските гишета не са го знаели. Ето тук си го пище и то в официалното издание на Митниците, можеш да им го удариш в главата ако все още твърдят, че не важи за тях: http://mitnici.eu/index.php?action=n&id=824
Тук е обяснено на малко по-дъстъпен език: http://www.pazaruvane.com/2008/07/customs-duties.html
С две думи: пратки от 3-ти страни, т.е. не от ЕС, при които поне една от страните е юридическо лице и които не надвишават EUR 150 не подлежат на облагане с мито и ДДС. В тази сума обаче се включват и транспортните/куриерски разходи.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Re: Важна тема: online магазини и интернет пазаруване

Мнениеот PtD » Пет Апр 03, 2009 2:50 pm

Aко заяждат, веднага започвате и вие да се заяждате и да заплашвате, че ще подадете жалба, и че ще докарате и телевизия... :D

Обикновено работи, стига да сте малко по-настойчиви.

П.П. Изпробвано е от шофьори на 66 до митнически служители ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот codename47 » Пет Апр 03, 2009 6:34 pm

:D
Прикачени файлове
DSC00826.JPG
(324.55 KiB) 322 пъти
Аватар
codename47

Мнениеот URNEST » Вто Юни 02, 2009 10:09 pm

Във ръзка с последните постове и промяваната в закона имам няколко питанки.
Необлагаемият минимум вече е 150 евро, но при покупка от онлайн магазин. При покупка от частно лице необлагаемия минимум е 22 евро. Така ли е? Визирам пратки, които идват от САЩ и по-конктретно чрез ибей. Как на митницата ще се разбере дали пратката идва от магазин или частно лице, а също и как да съм сигурен, че редовен продавач в ибей с много продажби зад гърба си няма да бъде смятан като частно лице, а не като магазин, който той представлява?
Аватар
URNEST

Мнениеот jivkonik » Сря Юни 03, 2009 10:55 am

URNEST написа:Във ръзка с последните постове и промяваната в закона имам няколко питанки.
Необлагаемият минимум вече е 150 евро, но при покупка от онлайн магазин. При покупка от частно лице необлагаемия минимум е 22 евро. Така ли е? Визирам пратки, които идват от САЩ и по-конктретно чрез ибей. Как на митницата ще се разбере дали пратката идва от магазин или частно лице, а също и как да съм сигурен, че редовен продавач в ибей с много продажби зад гърба си няма да бъде смятан като частно лице, а не като магазин, който той представлява?

Ако има прикрепена отпечатана фактура с фирмени данни на нея (e-bey търговците, които имат онлайн магазини слагат такива в пратките) според мен автоматично значи, че отсрещана страна е фирма? :dontknow:
Ако е някакъв хвърчащ лист с драсната сума на ръка предполагам ще го сметнат за частно лице.... :dontknow:
Аватар
jivkonik

Мнениеот URNEST » Сря Юни 03, 2009 3:14 pm

Значи ако искам да купя нещо, но е от частно лице, а не фирма, за да не плащам данъци е най-добре да се декларира с цена около 20 евро?
Аватар
URNEST

Мнениеот Yeti » Сря Юни 03, 2009 9:19 pm

URNEST написа:Значи ако искам да купя нещо, но е от частно лице, а не фирма, за да не плащам данъци е най-добре да се декларира с цена около 20 евро?

45 EUR е максималната сума вече, в тази тема го писах, има и препратка към новия закон http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=55417#p517154
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот imbecile » Пон Фев 22, 2010 10:47 am

Какво трябва да знаем когато получаваме пощенски пратки?

Целият текст ТУК

Информацията е от сайта на "Български Пощи ЕАД" дата 12.02.2010г. и отговаря на доста въпроси по отношение получаването на пратки от и извън ЕС, обмитяването им, облагането с ДДС и т.н.
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот XEK » Сря Фев 24, 2010 7:04 pm

някой да е пазарувал от https://www.jensonusa.com/
май преди време не пращаха до БГ, но сега гледам, че има доставка до тук, но като добавя адрес, не ми стига мястото
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот veno » Сря Фев 24, 2010 9:09 pm

По-добре не поръчвай от там, доставят само с Федекс, последния път брах бая ядове с тях на митницата...
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот outfaced » Пет Мар 19, 2010 12:04 pm

няккой да е поръчвал нещо някога от www.cambriabike.com или от www.beyondbikes.com ?
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот 25thframe » Чет Мар 25, 2010 2:08 pm

Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум