IVO Jordanov написа:Не мога да намеря онлайн магазин в който да продават само рамки или freme set.
Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.
Говоря за US магазин.
Явно не е много разпространена практика на запад да си сглобяваш колело поетапно. То може би има такъв вариант, но излиза много по-скъпо. Защото тоя IH със не лош монташ се намира за 2000 $ (че и по-малко)
Кажете си мнението.
IVO Jordanov написа:Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.
mirelay написа:IVO Jordanov написа:Конкретно ме интересува IH 7 point, Kona Stinky или нещо от този клас.
http://www.rscycle.com/2008-Iron-Horse- ... gory=27532
jivkonik написа:Само да вметна, че скоро си взимах пратка от Австралия дошла по DHL на митницата на летище София, където културно ми обясниха, че за частни лица пратки на стойност до 150 ЕВРО са необлагаеми!!!- разбира се, попълваш надлежни митнически документи за пратката в митническа агенция (може и сам ако си супер наясно с тарифни кодове и процедури на внос), от там на митница, от там на DHL - цялото освожбодаване ми излизе над 30 лв. такси.
На централна митница София на пощенските гишета обаче продължават да си твърдят, че за тях "тия 150 евро не важат?!? :dunno: "
Писах писмо до обявения на сайта на Агенция МИТНИЦИ мейл с въпрос за изясняване на тези 150 ЕВРО - никакъв отговор, разбира се!
ЩЕ отговарят те на ДАНЪКОПЛАТЕЦ (разбирай - техен работодател - човек, който им плаща част от заплатите...)![]()
![]()
Мизерници....
URNEST написа:Във ръзка с последните постове и промяваната в закона имам няколко питанки.
Необлагаемият минимум вече е 150 евро, но при покупка от онлайн магазин. При покупка от частно лице необлагаемия минимум е 22 евро. Така ли е? Визирам пратки, които идват от САЩ и по-конктретно чрез ибей. Как на митницата ще се разбере дали пратката идва от магазин или частно лице, а също и как да съм сигурен, че редовен продавач в ибей с много продажби зад гърба си няма да бъде смятан като частно лице, а не като магазин, който той представлява?
URNEST написа:Значи ако искам да купя нещо, но е от частно лице, а не фирма, за да не плащам данъци е най-добре да се декларира с цена около 20 евро?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 349 госта