Дайте съвет....

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дайте съвет....

Мнениеот eat ass » Вто Яну 27, 2009 9:41 pm

Купих си нова маска спайдър, но прекалено се запотява и нестава нищо. Дайте някакъв съвет как да постъпя с това неодобство...
:(!: :confused: :confused: :(!:
Аватар
eat ass

Рейтинг: 1225

Re: Дайте съвет....

Мнениеот did » Вто Яну 27, 2009 9:43 pm

eat ass написа:Купих си нова маска спайдър, но прекалено се запотява и нестава нищо. Дайте някакъв съвет как да постъпя с това неодобство...

Веднага ти давам съвет:

Ако искаш адекватен съвет, направи така, че заглавието на темата ти да е адекватно на въпроса ти.

Ако във всеки раздел има по 20928345 теми със заглавие "дайте съвет", "дайте акъл" плюс гневни емотиконки и т.н., накрая ще закрием форума.

Такава тема би трябвало да се казва "Запотяване на плаки на маска - как да го преодолея?" или нещо подобно.

Докато не започнеш да се държиш така към форума - eat ass!

Минусът ти е от мене!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот SpoileR » Вто Яну 27, 2009 9:55 pm

eat ass написа:Купих си нова маска спайдър, но прекалено се запотява и нестава нищо. Дайте някакъв съвет как да постъпя с това неодобство...

Намажи плаките с парафин :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот z1gZag » Вто Яну 27, 2009 9:55 pm

Пробий дупки :D
z1gZag

Рейтинг: 1915

Мнениеот blizzard » Вто Яну 27, 2009 9:55 pm

И все пак отговор на въпростът ти би могъл да бъде:
Продават се препарати против замъгляване на очила, по принцип би трябвало да можеш да намериш по магазините за плувни аксесоари, не знам дали съществува вариант специално за маски и т.н., но едва ли биха се различавали съществено. Друг домашен вариант е сапун - мажеш плаките с малко сапун, разтворен във вода, и след това не плакнеш. Не съм пробвал нито един от предложените методи за очила/плаки и затова не мога да ти кажа до каква степен нанасянето на някакво такова покритие ще намали видимостта през плаките, но не ти пречи да опиташ. Успех!
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

Мнениеот daf4ov » Вто Яну 27, 2009 9:57 pm

@did :bowdown:
Ей това е :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Ultimate » Вто Яну 27, 2009 9:59 pm

Имам същия проблем аз си го обяснявам с това ,че навън е студено а аз издишам топъл въздух и затова се поти.Но маска би трябвало да има защита от замъгляване явно моята няма (както и твоята).Казвали са ми също ,че се поти защото не ми лепвала плътно до лицето но моята си лепва така ,че според мен е от маската.Ако греша нека някой ме поправи за да мога да отстраня проблема и при мен :beer: :beer:
Аватар
Ultimate

Рейтинг: 1200

Мнениеот foxracingshox » Вто Яну 27, 2009 10:02 pm

Решението на проблема е :
Отиваш в някой магазин за плуване :)
От там си купуваш спрей за изпотяване на очилата (antifog) :)
Аз например си взех от мола (Intersport) мисля,че беше 12 лева :)
И ми върши перфектна работа :beer:
Аватар
foxracingshox

Рейтинг: 1107

Мнениеот eat ass » Вто Яну 27, 2009 10:36 pm

did написа:

Веднага ти давам съвет:

Ако искаш адекватен съвет, направи така, че заглавието на темата ти да е адекватно на въпроса ти.

Ако във всеки раздел има по 20928345 теми със заглавие "дайте съвет", "дайте акъл" плюс гневни емотиконки и т.н., накрая ще закрием форума.

Такава тема би трябвало да се казва "Запотяване на плаки на маска - как да го преодолея?" или нещо подобно.

Докато не започнеш да се държиш така към форума - eat ass!

Минусът ти е от мене!

Мн. благодаря на всички без иключение дали съвет, мнение или още нещо!

П.П.
Мисля, че както и да се казва темата не е толкова важно, по -важно е да не се повтаря и да е в правилния раздел, ако не се бъркам.

П.П.2
Без лоши чувства всеки си има мн. за другите и го изразява по свой си начин.
:beer: :popcorn: :beer:
Аватар
eat ass

Мнениеот hitar_potter » Сря Яну 28, 2009 1:13 am

eat ass написа:
П.П.
Мисля, че както и да се казва темата не е толкова важно, по -важно е да не се повтаря и да е в правилния раздел, ако не се бъркам.
Лъжеш се. Най-малкото много хора ще ти пропуснат темата. А ако някой иска да търси такава тема, няма да я намери впоследствие. На всичкото отгоре, някъде в правилата го пишеше това за заглавията.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот fall_out » Сря Яну 28, 2009 2:52 am

Най-вероятно се поти от топлината която излиза от яката на дрехата с която караш,ако е така дори и смит за 200 лева да имаш пак ще се поти. А пък това означава,че повече седиш отколкото караш,също така недей да си я държиш на главата когато не ти е нужна - пак се изпотява. Най-доброто решение срещу изпотяването е скоростта,колкото по-бързо толкова по-добре. Друг е въпроса,ако маската е от на-най евтините и няма отвори за проветрение,тогава по-добре направо я хвърли,защото така или иначе няма да ти върши работа.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот Antares » Сря Яну 28, 2009 7:58 am

Моето решение за античната скиорска маска, наследство от баща ми (само 83-та е годината на производство) беше сапунена вода. Тоест, разбърквам вода и сапун в някакъв плитък съд, потапям плаките (сваляеми бяха), уверявам се, че са добре намокрени и ги оставям някъде да засъхнат. След това, с парцал, тоалетна хартия или нещо подобно ги позабърсвам, така че и да може да се гледа през тях :]
Примитивно, не беше 100%-тово решение, но поне имаше някакъв ефект.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот taurus13 » Сря Яну 28, 2009 8:38 am

Има глицеринови сапунчета, с които едно време мажеха стъклата на противогазите. Продават в бензиностанциите препарати против замъгляване на автостъкла - вършат добра работа, струват около 10 лв и ще ти стигне за следващите 100 години каране. Става и с обикновен сапун в краен случай.
Аватар
taurus13

Мнениеот agent_Jekov » Сря Яну 28, 2009 2:34 pm

Antares написа:Моето решение за античната скиорска маска, наследство от баща ми (само 83-та е годината на производство) беше сапунена вода. Тоест, разбърквам вода и сапун в някакъв плитък съд, потапям плаките (сваляеми бяха), уверявам се, че са добре намокрени и ги оставям някъде да засъхнат. След това, с парцал, тоалетна хартия или нещо подобно ги позабърсвам, така че и да може да се гледа през тях :]
Примитивно, не беше 100%-тово решение, но поне имаше някакъв ефект.

Това наистина има ефект. :agree: Освен това служи и за премахване на запотяването на огледалото по време на бръснене.(трябваше жена да ми даде тоя акъл:D)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Сря Яну 28, 2009 4:39 pm

Препаратите от бензиностанциите вършат прекрасна работа и не остават следи.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот eat ass » Сря Яну 28, 2009 10:19 pm

[quote="Antares"]Моето решение за античната скиорска маска, наследство от баща ми (само 83-та е годината на производство)

ееее Antares още ли с тази маска?
Ти ми го беше казвал , но аз май съм забравил твоя съвет.

Моите почитания на всички за съветите и повярвайте ще пробвам някой от тях.
:beer: :popcorn: :beer:
Аватар
eat ass

Назад към Общ форум