Скърцане при вилка Rock Shox revelation.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Скърцане при вилка Rock Shox revelation.

Мнениеот MacLeod » Сря Яну 28, 2009 9:07 pm

Здравейте, имам вилка Rock Shox revelation Dual Air ( Dual Air в смисъл че вилката се помпи от горе и отдолу на лявата и въздушна част ). Ако оставя вилката за повече от 24 часа, после при първите 2, 3 влизания на буталата се чува едно скърцане. След това скърцането изчезва и шок-а започва да си работи нормално. Вилката е новичка и е карана доста малко, в смисъл че в града пердаша с друго колело, което не е снабдено с подобни екстри.
Интересувам се това дали е проблем и може ли тези първоначални, най - много 2,3 скърцания да повредат по някакъв начин вилката ?
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Re: Скърцане при вилка Rock Shox revelation.

Мнениеот did » Сря Яну 28, 2009 9:16 pm

MacLeod написа:Здравейте, имам вилка Rock Shox revelation Dual Air ( Dual Air в смисъл че вилката се помпи от горе и отдолу на лявата и въздушна част ). Ако оставя вилката за повече от 24 часа, после при първите 2, 3 влизания на буталата се чува едно скърцане. След това скърцането изчезва и шок-а започва да си работи нормално. Вилката е новичка и е карана доста малко, в смисъл че в града пердаша с друго колело, което не е снабдено с подобни екстри.
Интересувам се това дали е проблем и може ли тези първоначални, най - много 2,3 скърцания да повредат по някакъв начин вилката ?

Карай си спокойно засега.

При първата смяна на фабричното масло и профилактика, направи го в кадърен сервиз. Тогава всякакви такива "проблеми" ще изчезнат.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот MacLeod » Чет Яну 29, 2009 6:42 pm

Може и така да е, ще разберем като и направя една профилактика към лятото.
Аватар
MacLeod

Рейтинг: 1785

Назад към Веломеханик