Препоръка за предавките

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Препоръка за предавките

Мнениеот ss_leo » Съб Яну 31, 2009 2:04 am

Едно време един стар механик ми каза да карам...бише нещо от сорта=>Тъй като съм с 21скр ми каза отпред като съм на най-малкия венец отдзат трябва да съм на първите три най-големи.Ако съм отпред на средния отзад на първите четири най-големи.Ако отпред съм на най-големият отзад на послезните три най-малки.Така ли се кара общо взето.Защото аз праскам на кват ми дойде :D 1ва газ 2ра ръчна 3та ускорение 4та здраво въртене и т.н. :rofl: (е не точно така де ама малка шегичка да вкарам тука).Иначе общо зето не карам да речем отпред голяма отзад голяма или малка с малка.
Правилно ли е това което знам?
А и като изкачвам тука в ПД Альоша-стръмничко си е-на коя се катери най-добре и има най-голям КПД за вас.
Отпред ниска а отзад средна или голяма предавка?
Някой да даде обяснение,че пробвал съм доста пъти ама нямам си и идея с коя ми е по-леснo :popcorn:
ss_leo

Рейтинг: 1190

Мнениеот nicky bike » Съб Яну 31, 2009 9:20 am

Лелеее.. ти цяла нощ ли караш. :crap:

Правилно ти е казал механика. Нали веригата като е отпред на най големия съответно отзад на най малкия тя се усуква, а скоростите... Гледай веригата да върви права или ... отпред като си на най-малкия венец отзад трябва да си на четерите най-големи. Ако си отпред на средния отзад на всички без двата крайни. И отпред на най-големият отзад на четирите най-малки. :agree:
Тези неща за условни ти можеш да си караш както ти харесва колелото си е твое и ти ще даваш парите за ремонт :D
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот ss_leo » Съб Яну 31, 2009 12:09 pm

:beer:
24ч на МАР е скоро... :D
засега тренирам само пред ПСто :rofl:
ss_leo

Рейтинг: 1190

Мнениеот hitar_potter » Съб Яну 31, 2009 4:46 pm

По принцип е хубаво да се спазват тия правила, иначе ще ти се износи веригата, венците... Аз като карам в града, общо взето ги редя така:

1:1, 1: (3/4), 2:4, 3:4, 3:5... 3:7 ама понякога се случва да карам за малко на 2:1 или пък 3:1 (това, когато ми трябва бързо ускоряване, защото превключвайки скоростите отпред, се чувствам някак по-сигурен, като превклюавам задните скорости, има опасност да се чуе хряс)

П.П. ама и аз какво се разписах....
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот Editor » Сря Фев 04, 2009 1:12 am

ss_leo написа:Едно време един стар механик ми каза да карам. :popcorn:

Да не е бил Foxy_FR..по въпроса знам,че когато се сменят скоростите веригата трябва да е успоредна на гумата,за да няма съответните усуквания и износвания.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Назад към Веломеханик