Красавицата и звярът.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот Grash » Сря Фев 04, 2009 6:06 pm

Е мерси за поканата, но позна, на работа съм... и то цял ден :V: Но то колелото ми така или иначе не е готово. Смених му вилката, сега е някаква аеродинамична и ще взема да излетя направо :D Остава да го постегна така общо, да го почистя, да го смажа и да сложа нов гидолин... и естествено да имам свободно време, което тая седмица няма как да стане за съжаление. Но ще караме, задължително!!!
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот crib » Сря Фев 04, 2009 7:18 pm

Grash написа:Е мерси за поканата, но позна, на работа съм... и то цял ден :V: Но то колелото ми така или иначе не е готово. Смених му вилката, сега е някаква аеродинамична и ще взема да излетя направо :D Остава да го постегна така общо, да го почистя, да го смажа и да сложа нов гидолин... и естествено да имам свободно време, което тая седмица няма как да стане за съжаление. Но ще караме, задължително!!!

бате Grash, ти не беше ли с блейдче? Аз се нуждая спешно от нова вилка за моето, че земята е твърда, а аз - тъп...
crib

Мнениеот Synthesis » Сря Фев 04, 2009 9:25 pm

Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот Grash » Чет Фев 05, 2009 11:21 am

Ето това си взех аз, мисля че не си струва да слагаш по-скъпа вилка. Може да провериш и някъде по веломаниите ако е възможно да се поръча оригинална вилка за блейд, ще е даже по евтино.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Grash » Нед Фев 22, 2009 1:23 pm

Росене, имам един въпрос. Видях че си със Shimano 105 compact double курбели, как ти се струва да караш с компактни? За изкачванията сигурно е по добре, но пък на равно може би малкият венец отпред е неизползваем. Общо взето как ти харесва повече, стандартните 52/39(както са ти на рали-то) или компактни 50/34 (както са ти на цеца)? Айде кажи, пък може и аз да взема нещо по-истинско скоро, и най-сетне да покарам по-сериозно, след като се оправи времето де...

p.s. Ако има и други хора, карали със двата вида курбели, нека и те да споделят мнението си :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Нед Фев 22, 2009 1:56 pm

Аз съм с 50/34 и ми е добре за баирите, на които ме води баце Росен.
Ма то си е до подготовка, стил на каране.... предпочитам по-лек оборот да въртя.
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Фев 22, 2009 9:21 pm

Grash написа:Росене, имам един въпрос. Видях че си със Shimano 105 compact double курбели, как ти се струва да караш с компактни? За изкачванията сигурно е по добре, но пък на равно може би малкият венец отпред е неизползваем. Общо взето как ти харесва повече, стандартните 52/39(както са ти на рали-то) или компактни 50/34 (както са ти на цеца)? Айде кажи, пък може и аз да взема нещо по-истинско скоро, и най-сетне да покарам по-сериозно, след като се оправи времето де...

p.s. Ако има и други хора, карали със двата вида курбели, нека и те да споделят мнението си :)

Еми, с риск да повторим дословно Бокича, баце, бих ти препоръчал 34 венец, аз съм много доволен от него. Друг вариант е тройния - 53/42/30 и некакъв редови отзаде (бате Любо кара с такъв). Аз доста се чудех като създавахме цеца с общи усилия с наще германски приятели от семейство Франкенщайн (пардон, Каньон) дали да не си зема троен, ма накрая прецених, че у нас нема чак такиви баири, дето да не мога да ги издрапам на 34/27 (което си е и факт дотука, де). А на тебе нищо не ти пречи да караш по-серьозно и Драг-а, колелцето си е бомба натокано! Само да дойде март и да почне астрономическото колоездечно лято!!! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот crib » Пон Фев 23, 2009 9:16 am

Имай в предвид, че и касетата отзад е с бая по-малки венци от драг-а, така че съотношението си е горе-долу същото. Аз като съм карал с бате Росен съм въртял горе-долу същите обороти за една и съща скорост
crib

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пон Фев 23, 2009 10:54 am

Сега са модерни по-малките плочи/компакт/защото ги смятат за по-леки.Клисическия компакт е 50/34 зъби.Моя е 50/36.Но за да се прецени правилно трябва да се каже и отзад зъбите как са.А още по точно предавателните отношения/зъбите отпред делено на тези отзад/.Мойте за лятото са 11-21 и зимата 13-25.Тези съотношения са ми достатъчни.Трябва да се има предвид, че карам не много баири /сравнително къси до 2 км./ и с моя каданс мога да завъртя към 70км./час.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Чет Мар 19, 2009 1:14 am

Еми, ето че дойде и момента да сменя звяра така да се каже... Вече съм във лигата на 105-ците :) Та да се похваля с новото си возило Trek 1.7 full 105 + Ultegra rear derailleur, не е зуе... по принцип нямах намерение да взимам толкова скъпа шосейка, но офертата не беше за изпускане, та се наложи да си продам единия бъбрек :D
Изображение
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Synthesis » Чет Мар 19, 2009 7:04 am

Честито! Добре дошъл в Trek Riders Club. Желая ти много хиляди приятни и безаварийни километри. Ако си го взел от бул. България, с моето стояха едно до друго. Btw, ти нямаше ли друго лого на аватара :rofl: ?
Сега е ред на аксесоарчетата, Аз откакто го взех за коледа, се сдобих със следните нещица:
Изображение
Не можах само да намеря червената от тези, но пък за теб има черната:
Изображение
Аватар
Synthesis

Мнениеот brumbar » Чет Мар 19, 2009 7:34 am

Да ти е честито колелцето.
То и аз съм за хвалене, че имам един нов срамежлив "черньо" в къщи, ама ще ви го снимам по - нататък като се отсрами и опитоми малко, че за сега е много буен :)
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 19, 2009 8:46 am

Grash написа:Еми, ето че дойде и момента да сменя звяра така да се каже... Вече съм във лигата на 105-ците :) Та да се похваля с новото си возило Trek 1.7 full 105 + Ultegra rear derailleur, не е зуе... по принцип нямах намерение да взимам толкова скъпа шосейка, но офертата не беше за изпускане, та се наложи да си продам единия бъбрек :D
Изображение

Еееее, баце, честито! Колелото изглежда супер-добре, ако е същото дето го зяпах, докато бате Любо си зимаше Меркса. Требва да организираме скоро некво честване, за да го покажеш и пред публика. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Grash » Чет Мар 19, 2009 8:54 am

Благодаря :) Само да се оправи времето и задължително ще се видим. Взех го от Нина иначе, а с аксесоарите ще забавя малко, защото не само си имам каска и обувки, но и пари не останаха излишни :) Аватара нещо се бъгна, сам си се смени, не знам защо :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Synthesis » Чет Мар 19, 2009 9:17 am

То тва си е резон при шосейките. Преди нова кола или ново палто на жена ти, винаги има нещо по-спешно за купуване. Иначе каски и аз имам, ама тая най ще ми тича на колелото. Че сега карам Трек с ръкавици Скот, Каска Спешълайзд , обувки и очила Шимано, абе селянина с колелото общо взето...
Аватар
Synthesis

Мнениеот crib » Чет Мар 19, 2009 9:17 am

А честито баце, страшна машина! Със здраве да си го караш :)
crib

Предишна

Назад към Други видове колоездене