Нощно Лале?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Нощно Лале?

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Фев 05, 2009 12:51 pm

Моля да ме извините ако има друга подобна тема, но нямам време да ровя в търсачката.
Някой качвал ли се е на нощно Лале с байка? Правят ли проблеми?
Обадих се на телефона на Витоша ски (даже като ми вдихнаха казаха: "писта Витошко лале, слушам") и като споменах на лелката за идеята ми тя каза, че за пръв път чувала някой да иска да се качва на лифта с колело, било то през деня или през нощта... :crazy:
Аватар
IVO Jordanov

Рейтинг: 2000

Мнениеот jd » Чет Фев 05, 2009 1:15 pm

До колкото знам, на пистите на Витоша, принципно е забранено за байкове през зимата. И честно казано има някакъв смисъл - нали затова са СКИ писти. Представи си някое лапе да ти се изпречи пред теб и колелото - какво и да ме убеждаваш, нямаш шанс да спреш овреме ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Фев 05, 2009 1:22 pm

Напълно си прав и за това избягвам да се качвам с байка зимата, пък и с борда ми е по-интересно.
За това идеята ми беше да направя едно нощно, защото има далеч по-малко хора и повечето не карат на големи зиг-заци по пистата.
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Master of the hill » Чет Фев 05, 2009 2:26 pm

За нощно нз как е не съм ходил и нз нали ще пуснат...
Не е проблем да се кара там но на лифта не пускат с колело и трябва да си с карта няма билети за по 1 качване.
Иначе ако не пречиш на хората , който карат там няма причина да не се спуснеш ;) Много е готино поне в неделя миналата бях на лалето и карах беше много хубаво , но вечерта замръзна точно където трябва да се спре най - долу и ако не легнеш на страни няма да може да спеш и ще се пребиеш в някоя кола :)
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот naso » Чет Фев 05, 2009 3:33 pm

абеее мноо зле с тея колела вимата къде сте тръгнали бе хора... дано не ви пуснат...
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот sherpite » Чет Фев 05, 2009 6:35 pm

Според мен няма лошо, ама аз не карам ски :rofl:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 8:34 pm

Ако видя някой да кара колело по пистата лично ще го ошамаря.

Ти нормален ли си? :crazy:

Пистата е за борд, ски и в краен случай найлони и тем подобни. Точка.

Ако искаш да разореш пистата и да се претрепаме скиори и бордисти заради такива като теб много си се объркал. Карам борд няколко години и тази година един дебил се помпаше с кросарка нагоре по пистата и ринеше като маймуна, мамицата му проста и селска :(!:

Нека си караме байковете и бордовете там за където са предназначени :^:
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Фев 05, 2009 8:52 pm

Хахаха.
Имаме различни гледни точки.
Моя борд не е предназначен за писти.
А вервай ми няма да изора скапаната писта толкова с байка,че да се пребиваш...или ако се пребиваш ще е защото караш борд от прекалено малко години.
Все едно. Останете си със здраве и си карайте по пистите! Муахаха!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Master of the hill » Чет Фев 05, 2009 9:09 pm

Stanev написа:Ако видя някой да кара колело по пистата лично ще го ошамаря.

Ти нормален ли си? :crazy:

Пистата е за борд, ски и в краен случай найлони и тем подобни. Точка.

Ако искаш да разореш пистата и да се претрепаме скиори и бордисти заради такива като теб много си се объркал. Карам борд няколко години и тази година един дебил се помпаше с кросарка нагоре по пистата и ринеше като маймуна, мамицата му проста и селска :(!:

Нека си караме байковете и бордовете там за където са предназначени :^:

И мисля , че не си ти човека който да шамари ;) Може да не попаднеш на човека и да стане обратното...
едно е мотор съвсем различно е с колело !
ако караш бавно на спирачки нормалко е да се изрови (да направиш улеи) ама ако пуснеш спирачките и само най долу спреш на страни нищо не правиш на пистата евентлауно ако паднеш правиш някоя дупка от кормило или педал но няколко минавания и все едно нищо не е ставало!
Аватар
Master of the hill

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 9:21 pm

Като искате да се претрепвате има бол места извън пистата скачайте, рипайте и правете каквото искате там.

Ако на мен ми се кара байк знам къде да карам, ако ми се кара борд също знам къде да карам. Но не искам докато карам борд на пистата, някой 15 годишен келеш, на който тате му е взел байк за 5к с да ми скокне отнякъде. Просто и ясно.

:offtopic: Последния път миналата неделя един позьор си беше паркирал пикапът (Тойота тундра или подобно американско изпълнение) направо в най-долната страна на пистата във снега. Като реши да си тръгва трябваше ратракът да го тегли малоумника :rofl:
Аватар
Stanev

Мнениеот shepo » Чет Фев 05, 2009 9:31 pm

откога ски пистите са частни че някои ще ми казва дали да карам баик по тях или не :dunno:
или някои е купил цяла Витоша и да не съм разбрал :crazy:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот cichlidi » Чет Фев 05, 2009 9:37 pm

Станев, а защо задължително трябва някой с колело да те стресне или нещо. Със ски е същата работа! Моля ти се не говори глупости! На никой няма да му пречи ако си кара както трябва и пази другите.
Аватар
cichlidi

Рейтинг: 1963

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 9:38 pm

По тази логика можеш да караш и танк по пистата, така ли?

Има си правила и разумни граници на поведението на такива места. Толкова ли е трудно да се спазват едни елементарни правила?

Факта, че това което наричате рейтинг ми го смъкнахте за 20 минути с почти 40 точки е повече от показателно за мнението Ви по този въпрос.

Почти като да искаш да си лепиш феродо за спирачките на байка и да се чудиш какво нередно има в това :rofl:
Аватар
Stanev

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 9:41 pm

"Станев, а защо задължително трябва някой с колело да те стресне или нещо. Със ски е същата работа...."

Е за това си прав. Всеки път храня "скьорите-олимпийци". Минават келешите нарочно близко и карат като маймуни. :crazy: Пък после ние им ринеме пистата :rofl:
Аватар
Stanev

Мнениеот hitar_potter » Чет Фев 05, 2009 9:59 pm

Master of the hill написа:ама ако пуснеш спирачките и само най долу спреш на страни
Смееш ли?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот shepo » Чет Фев 05, 2009 10:03 pm

ако нямаш друга алтернатива какво правиш :dunno:
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте...
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Master of the hill » Чет Фев 05, 2009 10:11 pm

А някъде в тези правила пише ли , че с колело е забранено да се кара ?
И ако някй кара с колело и внимава и пази другите какво пречи да кара на пистата ? Защо наричш хората който се спускат по пистата с колела (15 годишни келеши) като нито го знаеш какъв е нито нищо...
За скьорите-олимпийци какво ти пречат да си карат бързо? И ти ако можеш сигурно и ти ще караш като тях... някой от тях четът в форума дано пуснат по едно мнение за това което и пишеш... :popcorn:

Edit : @hitar_potter , само на места ги натискаш но през цялото време плъзгаш задницата наляво и надясно съответно с пускаш крак на страната на която си се наклонил нещо като завойчетата при скьорите :) още не съм го схванал точно , но горе долу разбрах как се праи :D
Аватар
Master of the hill

Мнениеот agent_Jekov » Чет Фев 05, 2009 10:13 pm

hitar_potter написа:
Master of the hill написа:ама ако пуснеш спирачките и само най долу спреш на страни
Смееш ли?

Не е добре, остави го.Иначе по темата, която се оформи съм на мнение, че на колелото не му е мястото на ски-пистата, не и през зимата. :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот hitar_potter » Чет Фев 05, 2009 10:19 pm

И аз мисля, че на колелото не му е мястото на пистата... Както и на ATV-то по планинските пътеки. Има разлика м/у пързаляне по писта и оране на писта с гума с як грайфер. А съм сигурен, че тръгнеш ли да караш байк на писта, няма да отпуснеш и за миг спирачките...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот IVO Jordanov » Чет Фев 05, 2009 10:26 pm

Липсата на "каране" води до оглупяване! Това съм го забелязъл и в този форум и в някои зимни (БАССЕС, whiteroom)

Именно, за да не си пречим скиори/бордисти/велосипедисти идеята ми беше за нощно Лале. Разбрах, че е забранено и че няма да стане и точка. Дори няма и да опитвам.
Но моля те не ме наричай келеш, нито гадай годините ми, защото не ме познаваш. Не знаеш от колко време карам борд, не знаеш от колко време карам байк, не знаеш от колко време карам ски, не знаеш с какво се занимавам, нито какво колело карам. Като се запознаем и разбереш тези работи тогава ще имаш право да ме категоризираш и да ме наричаш както си искаш, компренде!?

Поздрави,
Иво
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 10:38 pm

Master of the hill написа:А някъде в тези правила пише ли , че с колело е забранено да се кара ?
И ако някй кара с колело и внимава и пази другите какво пречи да кара на пистата ? Защо наричш хората който се спускат по пистата с колела (15 годишни келеши) като нито го знаеш какъв е нито нищо...
За скьорите-олимпийци какво ти пречат да си карат бързо? И ти ако можеш сигурно и ти ще караш като тях... някой от тях четът в форума дано пуснат по едно мнение за това което и пишеш... :popcorn:

Edit : @hitar_potter , само на места ги натискаш но през цялото време плъзгаш задницата наляво и надясно съответно с пускаш крак на страната на която си се наклонил нещо като завойчетата при скьорите :) още не съм го схванал точно , но горе долу разбрах как се праи :D

Никой няма да те пусне да се качиш на лифта с колело и да се пуснеш по пистата, дали го има в правилника не знам, но ти го гарантирам. :^:

Както ти казах карам от само две години, смятам, че мога да карам доста добре, бързо и технично, но никога не нарушавам дистанцията, защото както не искам някой да се натресе в гърба ми, така и аз не искам аз да натреса в някой дъската си.

Иначе ще се зарадвам ако някой прочете това което съм писал за позьорите скьорчета, защото ако си добър винаги можеш да минеш бързо и технично по пистата без да се буташ в другите. Гледал съм страхотни карачи и им свалям шапка. Знаеш много добре кои храня.

:offtopic: Мога да ти направя аналогия с хокеистите на пързалките, които винаги гледат да напрявят някоя мизерия на новаците.
Аватар
Stanev

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 10:45 pm

IVO Jordanov написа:Липсата на "каране" води до оглупяване! Това съм го забелязъл и в този форум и в някои зимни (БАССЕС, whiteroom)

Именно, за да не си пречим скиори/бордисти/велосипедисти идеята ми беше за нощно Лале. Разбрах, че е забранено и че няма да стане и точка. Дори няма и да опитвам.
Но моля те не ме наричай келеш, нито гадай годините ми, защото не ме познаваш. Не знаеш от колко време карам борд, не знаеш от колко време карам байк, не знаеш от колко време карам ски, не знаеш с какво се занимавам, нито какво колело карам. Като се запознаем и разбереш тези работи тогава ще имаш право да ме категоризираш и да ме наричаш както си искаш, компренде!?

Поздрави,
Иво

Компренде - на някой друг, не на мен.

В нито един от постовете си не съм те нарекъл лично теб "келеш", нито съм те визирал лично теб. Изказах се като категоризирах определена група "карачи". Ако се чустваш такъв и се обиждаш от постовете ми който са насочени точно към тази категория "байкъри" е личен твой проблем, но не и мой.

С удоволствие бих се запознал с теб, но не ме разбирай погрешно.

Пистата е за борд и ски. Колелета там нямат място. Това е моето мнение и никой аргумент не може да ме убеди в обратното.
Аватар
Stanev

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 10:49 pm

Идеята на такива теми е точно в това. Всеки от нас да си изкаже мнението аргументирано, а не само да четат и да си траят за да не обидят някой и да се притесняват за рейтинга си.

Нека повече хора се включат в темата и да изкажат своето мнение за да не остане някой с погрешно впечатление за нещата.

Поздрави и от мен.
Аватар
Stanev

Мнениеот Stancho » Чет Фев 05, 2009 10:51 pm

Всеки, които е гледал 20 минутната част на "Шишарки" (това златно филмче), е чул Андрей Литов и неговия много правилен коментар. "Зимата е за ски, иначе за какво е?" И без това сега местата за каране на ски, сноуборд и такива се броят на пръсти понеже е топло, а сега тях да превземем - малко е глупаво. От годината 9 месеца (средно) стават за колело, а вие останалите 3 няма да оставите на скиорите. А и ски учителите с радост ще ви наредят със щеките... :)

Всеки сам си решава, но според мен сега не е за каране.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот agent_Jekov » Чет Фев 05, 2009 10:52 pm

Stanev написа:защото ако си добър винаги можеш да минеш бързо и технично по пистата без да се буташ в другите.

Това е много субективно.Всеки средно-статистически келеш може да се мисли за много добър, докато не се забие в някой.Това, че ти не го правиш нищо не гарантира. ;)

Докато няма правилник, в който да пише, че е забранено стъпването с колело на писта, всеки може да прави каквото си иска.Но ще си носи и последствията.И стига с тия "скьори", "ски"-"скиор".
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Stanev » Чет Фев 05, 2009 10:56 pm

agent_Jekov написа:
Stanev написа:защото ако си добър винаги можеш да минеш бързо и технично по пистата без да се буташ в другите.

Това е много субективно.Всеки средно-статистически келеш може да се мисли за много добър, докато не се забие в някой.Това, че ти не го правиш нищо не гарантира. ;)

Докато няма правилник, в който да пише, че е забранено стъпването с колело на писта, всеки може да прави каквото си иска.Но ще си носи и последствията.И стига с тия "скьори", "ски"-"скиор".

Поправка - скИОр, пиша го по инерция :agree: :beer:
Аватар
Stanev

Мнениеот PtD » Чет Фев 05, 2009 11:11 pm

Ей не ви омръзна да преливате от пусто в празно беее. Тфу!

1. Да, може да се кара по пистата с колело.
2. Частник не може да ти забрани, защото пистата е държавна собственост, а държавна забрана няма.
3. Частникът може да ти забрани да се возиш на лифта.
4. Това лесно се оправя като ходиш с приятели и се редувате да се качвате с кола.
5. Ако някой особено много се дърви, накарайте го да ви покаже черно на бяло кой забранява карането на велосипед по пистата и с какво право.

Тия приказки "еди-кой-си няма място на пистата" са бла-бла и смукане от пръстите. Ако можете, покажете правилници и наредби, които го постановяват. Или извадете статистика за нещастните случаи с участието на велосипед, спрямо нещастните случаи между скиори.

Айде у лево.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот hitar_potter » Чет Фев 05, 2009 11:16 pm

[quote="PtD"][/quote] чакай, чакай... Утре ще почнеш да плюеш ATV-тата, нали... Всички знаем колко гадно е когато ни прецакват пътеките... По същия начин може някой моторджия да ти каже "У лево"... Трябва да има някакво взаимно уважение...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот agent_Jekov » Чет Фев 05, 2009 11:35 pm

PtD написа:1. Да, може да се кара по пистата с колело.

Факт.

2. Частник не може да ти забрани, защото пистата е държавна собственост, а държавна забрана няма.

Факт.Това и аз казвам.

3. Частникът може да ти забрани да се возиш на лифта.

Факт.

4. Това лесно се оправя като ходиш с приятели и се редувате да се качвате с кола.

За някои е лесно, за други не толкова.

5. Ако някой особено много се дърви, накарайте го да ви покаже черно на бяло кой забранява карането на велосипед по пистата и с какво право.

Ами ако той или жена му или детето му са имали сблъсъци с велосипед и то не по тяхна вина?Такъв ще ти покаже черно на бяло един в зъбите и с право.

Или извадете статистика за нещастните случаи с участието на велосипед, спрямо нещастните случаи между скиори.

Това няма да е обективно.Модата с колело по ски-пистата е сравнително нова, че да се сравняват.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот SpoileR » Чет Фев 05, 2009 11:53 pm

Ами това е, викам аз :)

Последния пост на Жеков комбиниран с цитатите на PTD обхващат всичко както си е... :agree:

Темата е изчерпана. :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Следваща

Назад към Общ форум