С какви панталони карате?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот outfaced » Пет Фев 06, 2009 12:42 pm

амии, аз като провициално дете да си призная, не знам коя е Нина :D
е, сигурно не съм обиколил навсякъде де ... бях в БАС, в един байкцентър и в Веломания 1 ... за толкова стигна времето :dunno:
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Capoeira » Пет Фев 06, 2009 1:08 pm

outfaced написа:амии, аз като провициално дете да си призная, не знам коя е Нина :D
е, сигурно не съм обиколил навсякъде де ... бях в БАС, в един байкцентър и в Веломания 1 ... за толкова стигна времето :dunno:

Нина- веломанията на Княз Борис(до женския пазар)
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот 4getcredo » Пет Фев 06, 2009 2:51 pm

outfaced написа: ... не знам коя е Нина :D

Нина, освен че ти казаха къде е, е и институция в бранша ;):D Можеш да си седнеш... и да не се повтаря! ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот x6x » Пет Фев 06, 2009 8:17 pm

Harka написа:Аз бих пробвал Alp-X Pro или Path. На Path му се маха вътрешната част с парчето, което понякога може да е полезно, а понякога не - зависи как е изработена системата. Все пак преди да се пробва едва ли може да се дават някакви по-конкретни съвети. Всеки човек различно си ги усеща нещата.

Така е! Преди две години пробвах един от моделите им с махащо се "парче" - дразнещо голямо/дебело беше и се залепва с 4 велкро лепенки които уж дават някаква възможност за настройка, но единственото което се получаваше бяха протривания заради мъндахерцащите се незалепени краища на подложката.Качествена материя на шортите, качествена подложка, но не мисля че е удачно решение.Още двама души познавам които имаха подобни оплаквания.За съжаление не намирам модела никъде в сайта им.
От дамски модел Adventure WS има същите оплаквания.В последствие преминах на тяхно бельо с подложка и някакъв Flow модел шорти - много по-добра комбинация!Докато не стигнах до мъдрия извод, че от bib-tights по-добро няма :)
Модела Path изглежда обещаващ, ама пак някой гъз трябва да каже.
От другите им продукти:
Gore Cross II Jersey
Gore Gore Cross Jacket
Gore Balance Windstopper
Gore Helium Windstopper съм изключително доволен, ама си ми остана едно наум за шортите и панталоните им.
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот fhristo » Пон Фев 09, 2009 10:07 am

Може ли някои да сподели повече впечатления относно късите панталони на Shimano? По-конкретно се интересувам от моделите XT и Saint. Нали стават за XC карания, т.е. не са за DH и да запарват?
Аватар
fhristo

Рейтинг: 1905

Мнениеот 4getcredo » Пон Фев 09, 2009 10:24 am

Saint не стават за XC карания (с името си, мисля, достатъчно ясно го заявяват). XT са си точно за такива. Не съм ги карал в толкова топло време, за да кажа категорично, но съм убеден, че щом Shimano са ги обозначили в този клас, ще се вършат работата повече от задоволително.

За удобството - изключително мека, приятна и еластична тъкан. Все едно си с клин. За издръжливостта не мога да кажа. Обувал съм ги два пъти само. Изглеждат надеждни. :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот fhristo » Пон Фев 09, 2009 11:18 am

И двата модела са в All Mountain раздела на страницата на Shimano - http://www.shimano-cyclingwear.com/publ ... 4302059405
Затова ми се струва, че тук XT и Saint изразяват различни класове на един продукт (shorts), а не че едното е за ХС, а другото за DH. Или греша?
Щото иначе Saint-a малко повече ми харесва, а разликите в цените в Chainreaction е горe-долу 15 лв.
Аватар
fhristo

Мнениеот 4getcredo » Пон Фев 09, 2009 12:28 pm

Моите впечатления са от това, което видях на живо в магазина. Моделът Saint, който беше изложен при Нина, е от по-плътна и твърда материя (от описанието виждам, че съдържа и памук), по-тежки бяха като цяло. Това ме кара да мисля, че все пак не са толкова подходящи за XC, колкото XT модела. Не съм пробвал Saint-а и не възприемай мнението ми за последна инстанция. :)

Отиди и ги виж, ако имаш възможност. Така ще прецениш най-добре.
Аватар
4getcredo

Мнениеот caspar » Пон Фев 09, 2009 12:46 pm

4getcredo написа:Saint не стават за XC карания (с името си, мисля, достатъчно ясно го заявяват).

Аз имам Saint панталони и мога да кажа, че са си точно за ХС! Имат "памперс", къси са за спускане и са доста тънки.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот 4getcredo » Пон Фев 09, 2009 1:01 pm

caspar написа:
4getcredo написа: ... не стават за XC карания ...

.. че са си точно за ХС!

Изсилих се, че не стават, но и ти малко се силиш :) (наличието на памперс не е еднозначен показател за XC...). Не забравяй, че ги сравняваме с XT-ето.

4getcredo написа: ... Това ме кара да мисля, че все пак не са толкова подходящи за XC, колкото XT модела. ... :)

Отиди и ги виж, ако имаш възможност. Така ще прецениш най-добре.
Аватар
4getcredo

Мнениеот fhristo » Пон Фев 09, 2009 1:14 pm

Благодаря за помощта! Явно ще трябва наистина да ги видя и двата модела и да преценя. Някой знае ли докога ще е ремонта на Веломанията при Нина?
Аватар
fhristo

Мнениеот URNEST » Нед Мар 15, 2009 4:49 pm

Здравейте, ще пиша тук за да не отворям нова тема.
Какво ви е мнението за Azonic Rhythm Cargo Shorts 2007. Цената е приятна, но дали са добри? Някой има ли преки впечатления от тях?
Аватар
URNEST

Re: С какви панталони карате?

Мнениеот _SoRa_ » Съб Апр 17, 2010 5:06 pm

Решила съм да си купя панталони за ХС.
Тези с които карам в момента са ми много удобни, но попиват водата като гъба.
Разполагам с около 80лв.
Изискванията ми са:
- да не пропускат вода
- да са проветриви
- да са удобни
- да стигат до коляното
- да имам няколко джоба
- да бързо съхнещи и лесно да се почистват

... надавам се за моите 80лв това да не са прекалено много изисквания :D

За сега се спрях на няколко модела:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=36598
http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 380&lang=2
За моделите на Endura поне за дамските, почти нищо хубава не съм прочела.
Ако имах достатъчно пари бих купила тези http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... orts-32377
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот Jumpup » Съб Апр 17, 2010 6:24 pm

С широки :rofl:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот Admin » Съб Апр 17, 2010 6:58 pm

@_SoRa_
На мен тези Race Face ми изглеждат много добро предложение с тази цена, но дали ще има размери като за теб?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Inzagi » Съб Апр 17, 2010 8:17 pm

Аз питах Митака от Байк Центъра в Младост преди около седмица точно за тези RaceFace дали имат размери и тогава имаха само XL, но каза че очакват да получат до седмица - две, така че вече би трябвало да има ,а ако не то тая седмица трябва да получат ,това е което ми каза ако съм запомнил правилно
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Krismars » Съб Апр 17, 2010 9:44 pm

Имам същия модел Рейс Фейс. Подходящ за ХС/АМ карания, за чисто спускане е неподходящ, от друга страна и предназначението му не е такова. Доста проветрив и с достатъчно добра кройка, като цяло идеален за АМ каране. Наистина е много удобен и през лятото ми е доста комфортно да си го нося даже и когато не съм с колелото. За мокренето идея си нямам, но на простира съхнат бързо. Аз като цяло не се потя обилно като карам и съответно не мога да дам мнение за това.
Аватар
Krismars

Мнениеот _SoRa_ » Съб Апр 17, 2010 9:49 pm

По- скоро ме интересува дали "отблъсква" водата, когато мина през някоя локва, река или при слаб дъжд.
_SoRa_

Мнениеот hitar_potter » Съб Апр 17, 2010 9:53 pm

За тая цел, дали един импрегниращ спрей няма да ти върши работа?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот taurus13 » Съб Апр 17, 2010 10:02 pm

_SoRa_ написа:По- скоро ме интересува дали "отблъсква" водата, когато мина през някоя локва, река или при слаб дъжд.

Няма как да намериш панталон с мембрана за тези пари. Повечето са направени от еластични, износоустойчива синтетика, така че да издържат на триенето в седалката, както и при съприкосновение с терена. При минаване през вода, просто си се мокриш и след това съхнеш. Разбира се нищо не може да се сравни с мокрия памук, по неприятност при съприкосновение с тялото, както и по бавно съхнене, така че всякаква синтетика би ти се видяла далеч по немокреща се. Слабото място по повечето дрехи се явяват циповете и копчетата. Аз лично не съм доволен от моите тик-так копчета, които започнаха да се саморазкопчават понякога.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Inzagi » Съб Апр 17, 2010 10:09 pm

_SoRa_ написа:...

На мене вчера ми пристигнаха тези панталони на Endura ,доста хора са писали коментари за тях и оценката е висока .Mодела много ми харесва ,но сега съм ги пуснал в пазара, там съм обяснил защо
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот _SoRa_ » Нед Апр 18, 2010 7:28 am

За разлика от мъжкия модел, дамския поне на мен ми се струва с по- тесни крачоли, особено в областта на коляното.
За мен е важно там да не се стеснява, защото при по- технични и бързи спускания слагам наколенки 661 earth knee.
От коментарите разбирам, че идват без клин, което може да се окаже минус, ако реша да си купувам такъв отделно.
За скъп модел съм си харесала този http://www.bikeradar.com/gear/category/ ... orts-32377
Но не мога да намеря повече инфо - за размер и отзиви.

И тези размери на Endura ме притесняват. Според таблицата моята талия е между XS и S, но не знам дали ханша ми ще е за този размер.
_SoRa_

Мнениеот Invicta » Нед Апр 18, 2010 3:37 pm

Панталоните с 3/4 дължина в Чейн съм ги загледала отдавна, но размерите сериозно ме притесняват. Според таблицата на Endura по всички критерии съм XS, евентуално S. В действителност обаче съм чисто М. В ХS е абсурд да се напъхам.
Аватар
Invicta

Рейтинг: 1210

Мнениеот outfaced » Съб Апр 24, 2010 12:22 am

Това с размерите ... 3 панталона досега от чейна и трите не ми станаха. Не е само до размер. Кройката е важна. Просто не всяка кройка е за всеки. А пък точно панталоните за каране е важно да са удобни ... :dontknow:

Inzagi написа:
_SoRa_ написа:...

На мене вчера ми пристигнаха тези панталони на Endura ,доста хора са писали коментари за тях и оценката е висока .Модела много ми харесва ,но сега съм ги пуснал в пазара, там съм обяснил защо

мдам ... аз за тези се оказа че съм S :rofl: Добре че имаше кой да ми даде да пробвам. Тия англичани явно са им дебели Д-тата :D
Иначе самите панталони изглеждат доста добре. Предполагам ще са ми следващата покупка.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот GRINDER » Съб Апр 24, 2010 10:06 am

Аз съм безкрайно доволен от тези: http://www.chainreactioncycles.com/Larg ... =25226.jpg

Карам ги сигурно вече 2 години всеки ден и са перфектни :beer:
Аватар
GRINDER

Рейтинг: 1347

Мнениеот _SoRa_ » Съб Апр 24, 2010 7:05 pm

Добре изглеждат тези трой лий-ки, но повече ми допадат тези
Но нито в СРС, нито в официалния сайт на Hope не намерих таблица с размери.
За хоуп шортите коментарите са, че са леки, удобни, не пропускат вода и подходящи за ХС през зимата.
Като гледам и на трой лии май ще са със същите/подобни характеристики.
За ХС имам клин и едни къси панталони, които са подходящи за сухо. Ако завали или е кално :xx(:
_SoRa_

Мнениеот outfaced » Съб Апр 24, 2010 10:44 pm

и на трой лии и на Hope са за DH! ... какво подходящо за ХС намери в тях :dontknow:
Аватар
outfaced

Мнениеот _SoRa_ » Пон Апр 26, 2010 6:22 am

При Норе ми допадна цветовете. За разлика от АМ/ХС шортите, не са с основен цвят черен.
Но няма да си ги купя само заради цвета, изобщо няма да си ги купувам.
_SoRa_

Мнениеот veskoz » Пон Апр 26, 2010 10:05 am

Аз пък си купих обикновени шорти за над клинче. Български, памучни и ми изглеждат като да съхнат бързо, освен това са доста леки и свободни, а струват 15 лв. Едно клинче за още 15 и си свиркаш.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот _SoRa_ » Пон Апр 26, 2010 10:15 am

И аз имам удобни шорти /памук и полиестер/. Но като се намокрят тежат и трудно съхнах, ако ги изцапам /примерно ако седна на прашно място/, трябва да ги изпера, не се почистват лесно.
_SoRa_

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум