Помощ за лек ъпгрейд

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощ за лек ъпгрейд

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 3:51 pm

Здравейте първо моля да не се смеете на каруцата ми :D Колелото е съвсем евтино cross nomad и го карам само на село т.е по асвалт.Отделил съм си 100 тина лева и искам да го постегна.Искам да си сменя комадните защото тези са страшно неудобни и ми се скъса жилото на предния делайльор и сега включва адски трудно.Другото което искам е да си управя задната спирачка ,но има проблем и немога да разера от къде е-спирачките са обикновенни по старите от V-brake и немога да ги настроя да спират.Направя ли ги да спират добре почват да трият в каплата.дали тя е крива и ако някой знае къде в Ст.Загора могат да я изправят(обикновенна е).Също ми се иска да си закупя някоя прилична светлинка-фарче,но да ен сменям всеки ден батерии-т.е ако може да се заредащо.
Поздрави от слънчева Стара Загора!
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот Quasar » Вто Фев 10, 2009 4:30 pm

Отиваш в складовете в големия магазин на спринт...там ще ти я оправят за хм 3 или 5лв беше....на брата беше на осмица ама заприлича на шина и стана за няколко часа...
ако искаш питай и в скайп : kreten_fenomen ако мога ще помогна с нещо :)
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Мнениеот SlowDown! » Вто Фев 10, 2009 5:48 pm

Само не разбрах какъв ти беше въпроса? :idea:
SlowDown!

Рейтинг: 1240

Мнениеот Admin » Вто Фев 10, 2009 5:53 pm

В Стара Загора съм посещавал само този магазин. Към него има и сервиз. Мисля, че ще могат да ти помогнат по всички въпроси.
В тази тема има информация за още един сервиз в Стара Загора.
Успех!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 6:34 pm

А какви части ще ми предложите за това което попитах?И стават ли V-brake спирачки на обикновенните капли?
geco

Мнениеот Admin » Вто Фев 10, 2009 7:28 pm

Ако каплата има спирачен борд, няма причина да не станат. За реглажа на V-спирачките има статия в сайта > Статии > Технически. Прочети я, може и да ти помогне, а може и да не успее, защото най-евтините V-спирачки са доста своенравни. А и както сам си казал, може да ти е крива каплата - това би трябвало да го установиш визуално. Ако не можеш, значи е по-добре да посетиш сервиз, за да получиш квалифицирана помощ.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 7:37 pm

Ами когато карам се вижда ,че каплата се криви но не съм сигурен дали окото не ме лъже и да е от гумата.Иначе каплата има спирачен борд-от гумата до края на шината около 1см,абе колкото покрива една нормална накладка.
geco

Мнениеот Quasar » Вто Фев 10, 2009 9:20 pm

Имат остава такова колело да е с шини за диск :popcorn:
Ако искаш мога да го погледна някой ден на място...поне от ниския клас велосипеди поназнайвам това онова...и пари няма да ти взема ако се притесняваш за това...пък ако искаш отивай в сервиз...има един над пето търси Серго...разпитай за него разбира си от работата човека
Аватар
Quasar

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 9:41 pm

Quasar написа:Имат остава такова колело да е с шини за диск :popcorn:
Ако искаш мога да го погледна някой ден на място...поне от ниския клас велосипеди поназнайвам това онова...и пари няма да ти взема ако се притесняваш за това...пък ако искаш отивай в сервиз...има един над пето търси Серго...разпитай за него разбира си от работата човека

Абе неправилно се изразих има впредвид металната част на кплата на която се затягат спиците. :D
И последно предложете -само задна спирачка(предна вече нямам поне засега),ръкохватка за нея,и комади за скоростите :beer:
А досега сам си взимал това онова от един магазин на гърба на ТВ сервиза...какво мислите?
geco

Мнениеот hitar_potter » Вто Фев 10, 2009 9:48 pm

Предната спирачка е по-важна от задната
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 10:02 pm

hitar_potter написа:Предната спирачка е по-важна от задната

Това не го знаех може ли да обясниш защо ?
Иначе май се ориентирах към Avid Single Digit 3+http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=121&products_id=143&osCsid=3ccab53016f25581ba19f2eaed764fc2
Команди http://screambikes.eu/product_info.php? ... eaed764fc2 и http://screambikes.eu/product_info.php? ... eaed764fc2
geco

Мнениеот PowerSlide » Вто Фев 10, 2009 10:18 pm

geco написа:
hitar_potter написа:Предната спирачка е по-важна от задната

Това не го знаех може ли да обясниш защо ?

Понеже като го караш колелото се движи напред. Направи си изводите сам че ми е трудно да се изразя достатъчно семпло :)
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 10:22 pm

Ами незнам аз съм забелязъл ,че като се псунеш по наклон назад и натиснеш предната кове,а задната приплъзва,а когато си караш напред задната кове а предната приплъзва или ако си по мършав те хвърля през кормилото :rofl:
geco

Мнениеот Quasar » Вто Фев 10, 2009 10:23 pm

Предната прав 70% от цялото спиране...
Иначе отиваш при Димо до седмо аз оттам си взех за 35-40лв V-brake Tektro лостчета спирачки жила и брони......само че е кожодер и за да ми откачи гриповете ми нахендри 10лв...ама какво да го правиш...поне спират един път...
Ако искаш може и някоя Аливио система...брата е с такива и те спират яко и са малко по скъпи 60тина със лостчетата
Аватар
Quasar

Мнениеот geco » Вто Фев 10, 2009 10:28 pm

Quasar написа:Предната прав 70% от цялото спиране...
Иначе отиваш при Димо до седмо аз оттам си взех за 35-40лв V-brake Tektro лостчета спирачки жила и брони......само че е кожодер и за да ми откачи гриповете ми нахендри 10лв...ама какво да го правиш...поне спират един път...
Ако искаш може и някоя Аливио система...брата е с такива и те спират яко и са малко по скъпи 60тина със лостчетата

Ще ида явно от там да си избера.А я кажете и някой по евтини комадни?
geco

Мнениеот did » Вто Фев 10, 2009 10:34 pm

@geco:

Спри да пишеш и да отговаряш тук засега! Понятие си нямаш за нещата, които коментираш и на неадекватните ти въпроси ще получаваш най-вече неадекватни отговори.

Иди в сервиз и питай там! В Стара Загора има доста хора, които разбират от веломеханика и могат да ти помогнат.

За да ти се отговори от какво имаш нужда, трябва някой да ТИ ВИДИ колелото наживо и да прецени.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PowerSlide » Вто Фев 10, 2009 10:36 pm

geco написа: ...ако си по мършав те хвърля през кормилото :rofl:

:rofl: :rofl: :beer: Има нещо такова :rofl: Имам предвид че основната посока на движение на велосипеда е напред, с други посоки не се занимавам в случая и господин @hitar_potter е обобщил в едно изречение голяма част от опита на човешката цивилизация от откриването на колелото насам - а именно "Предната спирачка е по-важна от задната" - вижда се във всички видове колесни превозни средства.
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот geco » Сря Фев 11, 2009 7:16 am

did написа:@geco:

Спри да пишеш и да отговаряш тук засега! Понятие си нямаш за нещата, които коментираш и на неадекватните ти въпроси ще получаваш най-вече неадекватни отговори.

Иди в сервиз и питай там! В Стара Загора има доста хора, които разбират от веломеханика и могат да ти помогнат.

За да ти се отговори от какво имаш нужда, трябва някой да ТИ ВИДИ колелото наживо и да прецени.

ОК спирам да пиша.
geco

Мнениеот marvik7042 » Сря Фев 11, 2009 7:16 am

http://www.mtb-bg.com/articles/ar077.htm :agree:
Погледни това.Мисля ,че ще ти е полезно ;)
Аватар
marvik7042

Рейтинг: 1273

Мнениеот kotka12 » Сря Фев 11, 2009 8:54 am

в Стара Загора ти препоръчвам сервиза на Серго
намира се на улица Св.Троица
точно под Енергото
между Княз Борис и Цар Калоян
точно до едно заведение CULTI

/хм, опитах с бгмапс ама нещо се бъгна работата/

проблемът ти ще бъде решен /ако може да се реши/
възможно най-качествено
и за възможно най-малко средства
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот WesTBounD » Сря Фев 11, 2009 6:20 pm

Здравей,
Аз съм добавил и каска, към компонентите от които имаш нужда. Тя е задължителна за всякакъв тип каране (за различните стилове различни модели). Не си струва да получиш увреждане заради колоездене, в този като всеки друг спорт трябва да има безопастност-лично мнение...
Ето го и предложението ми откъм компоненти
1. Лостчета - Добра изработка, здравина и плюс това комплектът включва жила и брони с марката Шимано.
2. Команди Команди... Тези команди са най-обикновенни, но в твоя случай ще са ти повече от удобни при добра подръжка разбира се (Подръжката включва смазване на жилата и броните с мосло или някякво спрейче). Не е трудна никак! ;)
3. Фарче... Ами нищо не мога да ти кажа за този продукт, но ми се вижда надежден и в сайта на Screambikes пише, че свети до 120 часа без смяна на батерии. :)
Първия вариант излиза на стойност 61 лева и 30 стотинки.
остават ти около 40 лева за каска. Аз ти предлагам Ето тази
Може да се измисли и нещо по-добро. Аз мисля, че направих каквото можах. @geco - Успех в колоезденето! Това е един много хубав спорт... :beer:
WesTBounD

Рейтинг: 1369

Назад към Веломеханик