Любими места за каране?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Любими места за каране?

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Фев 11, 2009 5:51 pm

Тук ше дам неква моя класация (като не държим ранговете да отговорят съвсем точно на любимостта на местото, а по-скоро върват по реда, в който съм се сетил за тех):
1. Белмекен - разбира се. Най-готиния вариант е след качването от Сестримо, да се спуснеме от другата страна у Юндола с баце Любо и Туше, да удариме по чаша бира или боровинки за сила и обратно.
2. Мальовица - с минаване през Ярема на отиване.
3. Копривщица - тука става дума за стотина км. с отправна точка Мирково (но може и Саранци или Горно Камарци), подбалканската до Копривщица, после през планината, Стрелча, Панагюрище и обратно.
4. Царичина - тръгва се от Софето по дефилето. После са Своге, Свидня, Чибаовци, Царичина, Градец, Костинброд и обратно. Обратният вариант също е доста як.
5. Миланово - Обиколка през Миланово и Петрохан. Мноооого яко!
6. Пионерска - като Мальовица, но след Витоша се свива надесно, а не към Самоков. После е Сапарева баня, Паничище, пътят се вие живописно из планината, а като грейне слънце и не ядете Корни, може да ви се стори най-хубавото каране евър.
7. Узана - доста прилича на Копитото като релеф, но пътят е по-добър и гледките са един път като се качиш горе.
8. Кашана - в комбинацията на бате Ицо (Гълъбец и Арабаконак откъм Ботевград)
9. Байлово - с минаване през язовир Огняново.
10. Витиня - старият път, Горно Камарци и през Саранци обратно.

А кои са ваще любими маршрути? :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот bokicha » Сря Фев 11, 2009 7:02 pm

2. Мальовица - с минаване през Ярема на отиване.
3. Копривщица - тука става дума ....
5. Миланово - Обиколка през Миланово и Петрохан. Мноооого яко!
6. Пионерска - като Мальовица, но след Витоша се свива надесно става дума....

:beer:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот Synthesis » Сря Фев 11, 2009 9:19 pm

Папаз Чаир!
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Чет Фев 12, 2009 12:49 pm

За мен любими са тези, който не съм ги карал.Около Русе са ми така втръснали, че мечтая дакарам вашите любими маршрути.Ето цяла зима се каня да извъртя любимите на Тапото копеле.Елееее още малко остана.
Митко Ruse

Евала за темата

Мнениеот peritroper » Чет Фев 12, 2009 1:54 pm

Здрасти Buster,

Абе това е много хубаво че си решил да споделиш за маршрутите.
Ама дай малко повече инфо - км, време, маршрута, пътна обстановка...
Аз лично ми се ще за Миланово да ми се изясни.

Иначе на мен любими маршрутчета са ми:

1 . гр.Божурище - с.Пожарево - с.Златуша - разни там безименни - гр. Брезник - гр. Трън - обратно през с. Врабча - пак разни безименни - с.Габер - Драгоман - Сливница - Божурище - около 7 часа/150 км
Изображение

А ТУКима доста снимки от маршрута

2. Другите ще ги постна като натрупам инфо
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Re: Евала за темата

Мнениеот bokicha » Чет Фев 12, 2009 2:38 pm

peritroper написа:.....
.....
....шА ти се изясни на мЕсто.... ...Г Бела речка-Миланово-г.Лакатник еее :bowdown: ...не е за изпускане.
Аватар
bokicha

Мнениеот CR1 » Чет Фев 12, 2009 6:30 pm

абе само да вметна - София - Божурище-Брезник-Трън-Ждрелото на р. Ерма-Трън-Врабча-Сливница-София.....
като задължително мазна супа на Ерма....иначе му се губи чара....
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Въпрос

Мнениеот Митко Ruse » Пет Фев 13, 2009 11:11 am

Понеже аз не съм много по туризма може ли да препоръчате отново около София някои друг маршрут от по 60-80км. с хубав път и да става за каране в група малко по-състезателно.Намислил съм като се оправи времето да Ви проверя няколко пъти софииските карачи.Ако има желаещи разбирасе.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Фев 13, 2009 10:24 pm

peritroper написа:Здрасти Buster,

Абе това е много хубаво че си решил да споделиш за маршрутите.
Ама дай малко повече инфо - км, време, маршрута, пътна обстановка...

Иначе на мен любими маршрутчета са ми:

1 . гр.Божурище - с.Пожарево - с.Златуша - разни там безименни - гр. Брезник - гр. Трън - обратно през с. Врабча - пак разни безименни - с.Габер - Драгоман - Сливница - Божурище - около 7 часа/150 км
Изображение

А ТУКима доста снимки от маршрута

2. Другите ще ги постна като натрупам инфо

Прав си, баце, ше дам малко инфо. Почвам с Белмекен. Тука има доста опции, като почнем с тръгване на колело от София (по магистралата, а преди Траянови врата се слиза от нея и към Костенец), качване, спускане през Белово и прибиране (тук има поне два варианта, като аз съм го правил с прибиране през Долна баня, Радуил, Боровец, Самоков и през язовира, а баце Стефчо - по пътя за идване). Начи, че е било зор, било е, ама Белмекен е нещо, което секи требва да кара, нема такова готино место просто! Друг вариант е с кола до Сестримо и после направо се лепите на баиро - 24км, 6,7% наклон (по спомени), приличен хасфалт, като след чушма №1 видите разклонение, фащате левото (и десното не е лошо за качване, но препоръчвам другото, освен ако не искате да направите много готини снимки, тогава надесно!). За спускането три варианта общо зето - или обратно, или към Юндола (където требва да решите дали към Белово - кофти път, лично аз не го харесвам, но бате Ицо каза, че него го устройва, или към Велинград, а всъщност може и към Пирин да фанете, ма там не знам кви връзки може да направите, досега не сме карали нататъка.) Спускането до Велинград е доста яко, хасфалтът е готин, доволно. После вече гледате картата и според желанието и възможностите си карате накъде ви сърце иска. Таа година съм решил да направим Белмекен в комбинация с каране до х.Милеви скали, там било некво ултра-яко качване - 15км и 8% среден наклон, а след тва за разпускане ше е Белмекен. Имаше и още некви планове, но тех съм ги описал в темата за "зимни сънища", некъде по-надоле. Тва е, засега, следва продължение. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Re: Въпрос

Мнениеот peritroper » Съб Фев 14, 2009 8:44 am

Митко Ruse написа:Понеже аз не съм много по туризма може ли да препоръчате отново около София някои друг маршрут от по 60-80км. с хубав път и да става за каране в група малко по-състезателно.Намислил съм като се оправи времето да Ви проверя няколко пъти софииските карачи.Ако има желаещи разбирасе.

Вар II - С кола до Нови Хан и после 50 км. Ако се тръгне от София - ще станат тъкмо 80. Кара се 5 км по "магистралата" обаче.

Много красив и приятен маршрут. Аз обикновенно отивам с кола до Елин Пелин и от там Нови Хан качвам се до Вакарел после през гората (много красив асфалтов път без нито един автомобил) се спускам на язовир Огняново и после по равното с.Доганово, с. Лесново и пак Елин Пелин.

Изображение

Тука имам и денивелацията даже:

Изображение

Вар III 120 км - София - Елин Пелин - Саранци - изкачване Арабаконак - яз Бебреш - с Врачеш - гр. Ботевград и после обратно по стария път прехвърлям Витиня - с Чурек- с. Потоп- с. Елешница - с. Столник и Елин Пелин.

Аз обикновенно пак така с колата до Елин Пелин че не ми е кеф да карам по магистралата до там. А и честно казано денивелацията след това е достатъчно изтощителна . Два пъти се прехвърля Стара Планина т.е. доста време се кара през гора. Пътищата са паралелни на магистралата, така че кола минава на 20 мин ако изобщо мине. Бе въобще супер готин е. Ние го правим за около 7 часа (без пиенето на бира).

За асфалта обаче не знам как ще е таз пролет - като гледам кви кратери се появиха на други места...
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Нед Фев 15, 2009 9:11 am

Абе пичове аз ненормален ли съм но ми се иска да си взема отпуска за да карам с Вас?Нямам търпение.
Митко Ruse

Мнениеот naka76 » Пон Фев 16, 2009 12:10 am

DstupidBastarD написа: Начи, че е било зор, било е, ама Белмекен е нещо, което секи требва да кара, нема такова готино место просто! Друг вариант е с кола до Сестримо и после направо се лепите на баиро - 24км, 6,7% наклон (по спомени е.

По мои спомени беше над 30 км от разклона за Сестримно.
Аватар
naka76

Re: Отговор

Мнениеот bokicha » Пон Фев 16, 2009 4:09 am

Митко Ruse написа:Абе пичове аз ненормален ли съм но ми се иска да си взема отпуска за да карам с Вас?Нямам търпение.

...'дет се вика: Чека ме Ви!.......... :drunk:
naka76 написа:..По мои спомени беше над 30 км от разклона за Сестримно.

....нема ни пУашиш... , ей!!... 'ша ни накривиш спиците.. :D..мисУиш..
:xmas: :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Пон Фев 16, 2009 9:57 am

naka76 написа:
DstupidBastarD написа: Начи, че е било зор, било е, ама Белмекен е нещо, което секи требва да кара, нема такова готино место просто! Друг вариант е с кола до Сестримо и после направо се лепите на баиро - 24км, 6,7% наклон (по спомени е.

Така е, ако на разклона горе завиеш надясно, ако продължиш направо е малко по-кратко.
Изображение
Аватар
Grash

Re: Въпрос

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Фев 16, 2009 10:38 am

Митко Ruse написа:Понеже аз не съм много по туризма може ли да препоръчате отново около София някои друг маршрут от по 60-80км. с хубав път и да става за каране в група малко по-състезателно.Намислил съм като се оправи времето да Ви проверя няколко пъти софииските карачи.Ако има желаещи разбирасе.

Не само ше ти препоръчаме, баце, ами като дойдеш с колелото тука, ше те и поразведеме. Само да се постопли малко, мамка му! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Фев 16, 2009 10:40 am

naka76 написа:

Ние, с бате Любо, като ходиме с колата, той спира на площадчето, дето е у горната част на селцето (при моста на реката, дето тръгват рейсовете) и от там направо се лепиме надесно по баиро, дето излиза при канала над селото. Мисла, че от там до най-високата точка (около 2050 кота) и 22 или 24 км, просто немам ясен спомен. :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Назад към Други видове колоездене