Проблем предполагаемо с чашките .... помогнете !

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем предполагаемо с чашките .... помогнете !

Мнениеот dragrider » Нед Фев 22, 2009 10:30 am

Здравейте на всички , имам конкретен жупрос но нека да започна със
фактите . Карам Drag Climber стандартна окомплектовка нищо не съм му сменял , фактите са такива когато хвана предна спирачка и бутам курмилото напред има луфт ии то доста усезаем ,правих това нещо и наблюдавах от къде идва този луфт не е от вилката (Sr Suntour XCR )и установих че луфтенето идва от челото , не виждам друга причина освен чашките , но не съм сигурен за това се допитвам до вас . Искам да ви попитам ако знаето дали е от чашките и ако да как мога да го оправа ?

10х предварително ! :beer:
dragrider

Рейтинг: 1220

Мнениеот Quasar » Нед Фев 22, 2009 10:33 am

Най лесно е да го замъкнеш в някой сервиз да ти ги оправят че ако продължи ще ти разбие челото...а това не се лекува :crap:
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Re: Проблем предполагаемо с чашките .... помогнете !

Мнениеот bikerider » Нед Фев 22, 2009 10:41 am

Разхлаби болта/болтовете на лапата, обери луфта чрез вертикалния болт в капачката (не го пренатягай, само колкото да изчезне луфта), след което затегни болтовете на лапата.

Препоръчвам ти да пробваш стискайки задната спирачка - така ще елиминираш евентуално мърдане на накладки/калодки спрямо спирачката, което може да те полъже, че има още луфт.

Ако все още има луфт след тази операция иди в сервиз, за да прегледат всичко основно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Нед Фев 22, 2009 3:10 pm

В добавка към байкрайдър, гледай болтовете на лапата да ги натегнеш хубаво. След като ги натегнеш, отхлаби леко вертикалният болт. Той играе роля само докато се затегнат останалите болтове, после не е нужно да е натегнат. Проверявай луфта като огърнеш с палец и показаец горната чашка и по този начин гледаш дали има луфт там. Защото по принцип може да има и лек луфт от вилката и от спирачките
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик