С какви обувки джапате в кишата?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот EmZo » Пон Фев 23, 2009 9:50 pm

Наистина чорапите са от голямо значение.

Та при условия подобни на тези през последните дни аз джапам със следната комбинация:

ЦЪК

И ако се наложи по-дълго ходене на студа и снега, прибавям и това:
ЦЪК

В неделя, успях да изпробвам комбинацията при по сериозни условия - няколко часа газене из 1 метър девствен сняг и накрая бях напълно сух, а по време на разходката ми беше комфортно на краката, нито топло нито студено. (В такъв случай обаче използването на гети е препоръчително) :)

Като цяло съм доволен от обувките, след разгазването станаха и доста удобни.
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Мнениеот agent_Jekov » Пон Фев 23, 2009 10:35 pm

Изображение

След дълга употреба на Berghaus реших да експериментирам с друга марка и сега ходя с този модел.Спокойно мога да кажа, че е най-добрата зимна обувка, която съм носил през живота си.Удобни, топлят, но не запарват и вода не пропускат.Може би са с малко по-планински вид, но за мен не е проблем и си гилам както из Витоша, така и из София с тях и не ми пука.Columbia си е Columbia.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bi » Пон Фев 23, 2009 10:49 pm

Обикновенно карам с кецовете дъжд, сняг, слънце.
Когато е много кишаво слагам туристическите обувки, принципно не ги ползвам за града, идват ми малко твърди за асфалта и плочките. Но пък с тях краката са ми сухи.
Изображение
И вече за поддържане използвам
http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... cts_id=765
Шегата често е в резултат на интелектуална беднотия.
Жан де Ла Брюер
Аватар
bi

Рейтинг: 1513

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Фев 24, 2009 10:26 am

И моите старите бяха Асоло. Супер здрави! Пропуснаха след като вътре влязоха осили и пробиха мембраната на третата година носене.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот novice » Вто Фев 24, 2009 11:35 am

Много мнения, много предпочитания! Благодаря за които! :beer: Ако не друго, се разубедих да взимам Salomon. :D Ще наобиколя магазините до края на седмицата, да огледам какво се предлага и с какво намаление, че цените в нета лъжат в момента.
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Quiz » Вто Фев 24, 2009 11:44 am

novice написа: Ако не друго, се разубедих да взимам Salomon. :D

А защо? Носила съм няколко чифта SALOMON през последните 10тина години, включително такива с градски вид за кишаво време. Мога да кажа, че им взех душичката от носене и бяха едни от най-удобните обувки, които съм ползвала. За съжаление моделът вече не се произвежда, но съм сигурна, че има сходни с не по-лоши качества. Всъщност и вмомента се оглеждам за SALOMON. :)
Аватар
Quiz

Мнениеот Unnamed » Вто Фев 24, 2009 12:12 pm

имам едни суперсрарки те са като царвул минавам през всичко и нищо им няма даже не се мокрят :dunno:
Piratka Dh Team
Аватар
Unnamed

Рейтинг: 897

Мнениеот Alpina » Вто Фев 24, 2009 12:14 pm

Hanwag - Cerro Plus XCR

Изключително доволен!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Overlorda » Вто Фев 24, 2009 2:58 pm

Като се замисля, аз и туристическите обувки си ги разхождам при кофти условия - Meindl Lhotse MFS
Изображение
И както казаха съфорумниците и чорапите и грижата за обувките е доста важна
за лятото
Изображение
за зимата
Изображение
малко ваксичка
Изображение
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Мнениеот novice » Вто Фев 24, 2009 10:52 pm

Quiz написа:
А защо? Носила съм няколко чифта SALOMON през последните 10тина години, включително такива с градски вид за кишаво време. Мога да кажа, че им взех душичката от носене и бяха едни от най-удобните обувки, които съм ползвала. За съжаление моделът вече не се произвежда, но съм сигурна, че има сходни с не по-лоши качества. Всъщност и вмомента се оглеждам за SALOMON. :)

Щото изглеждат много планински. Не че сигурно не са хубави и не топлят, но са прекалено планински. Става въпрос за тези:
http://www.esport.bg/rw/items/418010-b2 ... buwka.html
Сега са намалени, така че тичай да си вземеш, докато има номера останали. ;)
Иначе тези са по-градски, но били всесезонни и въпреки, че уж не пропускат, не топлели като горните:
http://www.esport.bg/rw/items/419280-el ... buwki.html

А какво ще кажете за тези Адидаси:
http://img19.imageshack.us/my.php?image=dsc00505v.jpg

В магазина не могат да ми кажат дали имат мембрана или не и чак след като аз споменах gore tex, почнаха да ми обясняват как имали. Ма явно нямат и сигурно пропускат и не си струват 120-те лв, но както винаги нашите супер интелигентни продавачки лъжат и мамят както си знаят...?! :crazy:
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот bluskanie » Вто Фев 24, 2009 11:49 pm

Не искам да ви обиждам, ама как ходите на работа с тия огромни, грозни обувки? Или вие говорите за само до бозаджийницата и обратно? ;) :D

От 15-ина години не съм обувал обувки над глезена. Не мисля и да го правя, освен ако не съм в планина, зимата, по време на почивка. Макар че и тогава не си го позволявам.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот rarekin » Сря Фев 25, 2009 12:12 am

bluskanie написа: Не мисля и да го правя, освен ако не съм в планина, зимата, по време на почивка. Макар че и тогава не си го позволявам.

:rofl: :bowdown:

Онтопик: Кожени, със стабилна задна част и подметка от Vibram®. Без GORE-TEX® в подплатата. :)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Alpina » Сря Фев 25, 2009 1:00 am

bluskanie написа:..как ходите на работа...

Ами те така - крача смело.

Когато съм с кола и аз нося ниски обувки, даже ходя с летните си мокасини, но когато ще джапам пеша и навън има "сняг", предпочитам да имам нещо, което ще ми пази глезените при газенето в "градски условия", а в същото време няма да ми спарява и грам краката, докато съм на топло в офиса.
Някак "визията" изпада на доста по-заден план, въпреки че не виждам какво може да не ти харесва в повечето от показаните обувки :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот t.kyosev » Сря Фев 25, 2009 11:57 am

bluskanie написа:Не искам да ви обиждам, ама как ходите на работа с тия огромни, грозни обувки? Или вие говорите за само до бозаджийницата и обратно? ;) :D

От 15-ина години не съм обувал обувки над глезена. Не мисля и да го правя, освен ако не съм в планина, зимата, по време на почивка. Макар че и тогава не си го позволявам.

Че какъв е проблема.
ПС не работя в бозаджийница.
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот 25thframe » Сря Фев 25, 2009 12:12 pm

bluskanie написа:Не искам да ви обиждам, ама как ходите на работа с тия огромни, грозни обувки? Или вие говорите за само до бозаджийницата и обратно? ;) :D

:agree: :agree: :agree:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Фев 25, 2009 12:30 pm

Искам да обърна внимание, че препаратите, които се използват за почистване на улиците от сняг таковат м*мата на мембраните. За това е добре обувките да се накисват целите във хладка вода за по няколко часа от време на време. Това спомага за разтваряне на солта и почистване на мембраната.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Предишна

Назад към Други