------------------------------------------
Admin: Тази тема бе отделена от една друга, която остава специализирана за термини и понятия, свързани с колоезденето, докато тук може да разисквате на воля по общи или странични (за колоезденето) въпроси.
NovemberCharlie написа:Я да видим кой ще познае какво е разликата между болт и винт?
Кой ти каза, че гайките са само с цолова резба?bluskanie написа:Аз пък си го мисля:
ВИНТ - за навиване в нещо, което няма резба. Самите те са със самонарезна резба. /дърво, метал, пластмаса и др/
БОЛТ - за навиване САМО в цолова резба. /различни видове гайки/
NovemberCharlie написа:Я да видим кой ще познае какво е разликата между болт и винт?
NovemberCharlie написа:Кой ти каза, че гайките са само с цолова резба?bluskanie написа:Аз пък си го мисля:
ВИНТ - за навиване в нещо, което няма резба. Самите те са със самонарезна резба. /дърво, метал, пластмаса и др/
БОЛТ - за навиване САМО в цолова резба. /различни видове гайки/
Много "топло" за шпонкатаbikerider написа:Шпилка би трябвало да е болт без глава, със или без шийка по средата.
Шпонка не се сещам какво е, но имаше нещо общо с шлицове (Edit: предполагам, че е вал с шлиц или нещо подобно).
bikerider написа:Шпилка би трябвало да е болт без глава, със или без шийка по средата.
Шпонка не се сещам какво е, но имаше нещо общо с шлицове (Edit: предполагам, че е вал с шлиц или нещо подобно).
отнеса минуса
NovemberCharlie написа:Коя дума е излишна: изкълчване, опън, натиск, напън?
NovemberCharlie написа:Коя дума е излишна: изкълчване, опън, натиск, напън?
jivkonik написа:NovemberCharlie написа:Коя дума е излишна: изкълчване, опън, натиск, напън?
Напън, ако ме не лъже паметта ....
4getcredo написа:NovemberCharlie написа:Коя дума е излишна: изкълчване, опън, натиск, напън?
Натиск - само в нея липсва 'Ъ'
+Kpoko написа:Метчик, плашка, глави за вихрово нарязване, стругарски нож.
Резбата може и да се валцова, ма това отделна тема.
С каква полярност се заварява алуминия?
NovemberCharlie написа:Как се наричат инструментите за нарязване на резба?
NovemberCharlie написа:Кой е г-н Шеврон, какво общо има със зъбните колела и защо на Ситроен му е такава емблемата?
Разкажи за зъбните колелаAlpina написа:NovemberCharlie написа:Кой е г-н Шеврон, какво общо има със зъбните колела и защо на Ситроен му е такава емблемата?
Емблемата е заради вида на зъбите на зъбчатите колела, които първоначално е произвеждала фабриката на Андре Ситроен
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта