врътката за твърдост на ХСМ не се върти от вчера

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

врътката за твърдост на ХСМ не се върти от вчера

Мнениеот wicked_bro » Нед Фев 15, 2009 12:27 pm

не знам кво стана не съм я закачал много тая врътка ама вчера се опитах да я завъртя и не се върти наникъде.заключването си работи само твърдостта не мога да врътна...някакви предположения и евентуално съвети за спасение
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот Quasar » Нед Фев 15, 2009 12:59 pm

Моя XCR се беше зачекнал така (бащата взе да го натяга и то с тия ръчища...както и да е) развиваш цялата врътка (трябва един ключ) и развиваш когато пружината не му пречи да се движи свободно..поне при мен така се получи
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Мнениеот vasil rumenov ivanov » Нед Фев 15, 2009 3:01 pm

купи си друга вилка
щом още си добре начи караш прекалено бавно
Аватар
vasil rumenov ivanov

Рейтинг: 963

Мнениеот Asen6o » Нед Фев 15, 2009 3:23 pm

@ Vasil Ехее. Това, че ти можеш да си позволиш "Дърт джъмпър" и т.н., не значи, че и останалите могат.
Ясно е, че вилката не е страхотна, но върши точно това, което се иска от нея.
@ wicked_bro Чисти си я, поддържай я и така. Ще ни дойде времето и на нас да сме с Фокс и т.н. ;)
Нещо много полезно за хора с ХСМ и подобни вилки.
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

ama kak не се сетих

Мнениеот wicked_bro » Нед Фев 15, 2009 6:26 pm

..верно че можело и нова вилка да си купя :):)) трябваше с това да започна: адрес за пощенски запис :) иначе и аз си мислих да я отворя де :);) българинът обича да човърка нещо кат се развали.typoto е че преди няколко дни беше свалена и можеше направо тогава да я почистя ама...

Изображение
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Мнениеот vasil rumenov ivanov » Нед Фев 15, 2009 8:01 pm

ем asen6o xcm e пълен боклук аз дет я пуснах тас тема самопитам иначе карам лидер с xct което можи и да е смешно но я карам от 3 години и как ли не сам я мъчил падал сам от то4но 2 мт. от един норд шор на човка и нищто и немаше и колко пусканиа сам праил с нея и от колко дропове и дъртоуе сам сакачал с нея познавам един дет сега счупи xcм на 1 година сметни за кво става въпрос. XCM
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
щом още си добре начи караш прекалено бавно
Аватар
vasil rumenov ivanov

Рейтинг: 963

Мнениеот Asen6o » Нед Фев 15, 2009 8:38 pm

Недей се смя толкова, защото си е само за теб този смях.
Бог знае как е поддържана и колко е ползвана по предназначение.
Всъщност то е ясно..
Аватар
Asen6o

Мнениеот petarstanev » Нед Фев 15, 2009 9:10 pm

Васко, научи се да пишеш и тогава се присмивай на хората

ПС Твоята XCM или XCM-LO ?
petarstanev

Рейтинг: 1147

Мнениеот wicked_bro » Пон Фев 16, 2009 7:50 am

XCM-lo
Аватар
wicked_bro

....

Мнениеот wicked_bro » Пон Фев 16, 2009 9:51 am

освен това току що я почистих смазах и т.н. работи идеално...ама тя и преди си работеше,само че въпросната врътка пак не се върти.май наистина ще трябва да я развия отгоре,ама обмислям още с ккакво за да не я прецакам
Аватар
wicked_bro

Мнениеот Quasar » Пон Фев 16, 2009 1:31 pm

В някой сервиз...най добре иначе ще стане на задник...за 2 минути и ти да си я развиеш няма да ти вземат пари...а и тия се продават ама цена не мога да ти кажа
Аватар
Quasar

Рейтинг: 1305

Re: ....

Мнениеот blizzard » Пон Фев 16, 2009 5:52 pm

wicked_bro написа:май наистина ще трябва да я развия отгоре,ама обмислям още с ккакво за да не я прецакам

Сънтур имат специален ключ за тази цел. Всъщност 'специален ключ' е доста високопарно име за парчето пластмаса, което представлява той. По принцип би трябвало да върви с всяка вилка, но рядко ги дават. Все пак във Веломаниите би трябвало да ти дадат едно такова за без пари, ако имат в наличност. Иначе има много варианти за аграрно развиване на въпросната врътка, но всички крият риск от прецакване на шлиците, за които се захваща въпросният инструмент. Но най-добре се разходи до някоя веломания и ги помоли да ти дадат едно ключе.
Аватар
blizzard

Рейтинг: 1835

благодаря на всички за оказаната подкрепа

Мнениеот wicked_bro » Чет Фев 26, 2009 3:17 pm

и сега да завършим случая..за хората които биха имали същия проблем и ще се ровят из форума за решение да им го дадем..оказа се че е заяла щото е попаднала в крайно положение,жълтото нещо беше догоре.та беше работа за 2 мин ..да се развърти със въпросния пластмасов ключ и да се освободи с въртене наобратно.та за тия ключове.. май се оказа че не са толко популярни и май наистина не ги дават ама все пак се оправихме.. да е жив и здрав Богдан задето ми услужи
Аватар
wicked_bro

Мнениеот PowerSlide » Чет Фев 26, 2009 8:45 pm

На моята XCR-LO врътка я държа винаги в средно положение :dunno:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот Asen6o » Чет Фев 26, 2009 9:26 pm

PowerSlide написа:На моята XCR-LO врътка я държа винаги в средно положение :dunno:

И аз моята ХСМ-LO така я държа. :)
@wicked_bro - Чак сега, когато ти прочетох поста, се сетих, че жълтото не трябва да е в крайна позиция.
Така ме посъветваха щом си взех байка. Явно са били прави хората.
Аватар
Asen6o

:)

Мнениеот wicked_bro » Пет Фев 27, 2009 9:34 am

ДА БЕ АЗ ПО ПРИНЦИП НЕ Я ВЪРТЯ ..ама де да знам кво е станало ама нма значение де ..оправихме се
..освен тва съм си доволен от тая вилка..веррно е че поо хубава не съм карала ама тая си ми върши работа
Аватар
wicked_bro

Назад към Веломеханик