относно диаметъра на седалковата тръба и колчето на седалка?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

относно диаметъра на седалковата тръба и колчето на седалка?

Мнениеот wicked_bro » Нед Мар 01, 2009 11:25 am

карам с колче за седалка 27.2мм...обаче онзи ден взех от един приятел колело за баща ми и половината части са му доста добри и колчето за седалката е много яко само че е 26.8мм ии принципно става...ръгнал съм го ама не знам дали няма да създаде някой проблем...дали тези 0.4мм може да се окажат голяма беля,струва ли си9 да пробвам да му сложа някаква тънка ламаринка която да уплътни и би ли било това ефективно според вас.засега отзивите са да не правя никакви такива глупости...и сега седалката е монтирана на моето колело ама не съм ги карал още...някой препатил би ми бил най-от полза ама приемам акъл от всеки...благодаря предварително
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Рейтинг: 1609

Мнениеот ico 1 » Нед Мар 01, 2009 11:40 am

Много боли.Само това мога да ти кажа.Все пак зависи от ламаринката,но моя съвет е да си намериш колче,каквото ти трябва.Между седалковата тръба и колчето не трябва да има луфт по цялата дължина,а 0.4 мм.си е сериозна предпоставка за такъв.(дано да си ме разбрал - имам впредвид,че дори и горе да е стегнато здраво със скоба и пластина,долу ще луфти в седалковата тръба.Алуминия не"харесва"вибрации и огъвания :) .
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

i t.n.

Мнениеот wicked_bro » Нед Мар 01, 2009 1:41 pm

блегодаря за съвета... още на няколкостотин метра се уверих в това...все поак ако някой иска нека да продължи коментареите по темата за други които може би ще имат подобен проблем...за мен е ясно вече4 че не става
повече информация и снимки има в майспейса и фейсбука,ако някой се интересува да рови там.имам и скайп: wicked_and_wild,за повече контакти ползвайте разклонител
Аватар
wicked_bro

Мнениеот outfaced » Нед Мар 01, 2009 5:32 pm

http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... egoryID=92
:agree:

за да си нямаша ядове, тая пластина трябва да е доста точна ... така че по добре не си прави експерименти
12лв. не е чак толкова много
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот borovinka » Нед Мар 01, 2009 6:31 pm

Ако трябва да сме съвсем точни, би трябвало да забележим, че на горният линк няма преходници от 26.8 към 27.2 мм. Това не е случайно - едва ли някой ще се утрепе да прави преходници малко по-дебели от бирено канче.
Аватар
borovinka

Рейтинг: 1460

!

Мнениеот wicked_bro » Нед Мар 01, 2009 7:12 pm

дяволски си прав затова и моментално ми стана ясно че няма да я бъде работата :):)
Аватар
wicked_bro

Назад към Веломеханик