131 години от Освобождението

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

131 години от Освобождението

Мнениеот 4getcredo » Нед Мар 01, 2009 11:34 am

Тази година вело-клубът на безперспективните служители на МВР кв. Гевгелийски организира културно-масово мероприятие в района на прогресивното село Кътина. В празничната програма се предвиждат посещения на местните забележителност, пущинаци и ритуално ядене на пърленки от селската фурна.

Начало на мероприятието - 03.03. (вторник) от 10.00-30 часа мегдана на с. Кътина. Манифестацията ще се насочи към близкото село Балша, оттам нагоре по планината, землянките и пр. местни забележителност, за да завърши с бойка песен отново в с. Кътина. Организационният комитет прилага празничната схема. Възможни са малки отклонения в основната програма (отбелязани в синьо) в зависимост от обществено-метеорологичната ситуация.

Възторжените велосипедни маси могат да се извозят до с. Кътина с автобус No. 27, тръгващ от автостанция "Илиянци". Автобусната линия се държи от вражески частно-капиталистически елементи и е възможен саботаж на прогресивните велосипедни манифестанти... но бъдете културно-настойчиви.

До нови срещи :D

Изображение
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот sherpite » Нед Мар 01, 2009 12:18 pm

Лелеее как обичам такива мероприятияяя, евала за поканата :bowdown: :D :beer:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот Yavkata » Пон Мар 02, 2009 6:15 am

Пълно е във форума със садисти, дебнещи кога съм на работа , за да пускат примамливи оферти. Все пак имам два въпроса.
Защо след като ще тръгвате от Балша , ще се събирате в Кътина?
Пътя за велосипед Кътина - Балша обикаля през с. Доброславци.
Второто е по -скоро предложение. В участъка на спускане след връх Здравчи камък бих ви препоръчал следващото отклонение към Кътина, маркирано с пунктир на картата, което излиза покрай Пирамидите. според мен то е доста по -добро и от Локорско.
По билните участъци снега все още стои и е мек и кишав, въпреки, че балкана е каменист и няма да има кал (много) ще има газене на преспи.Успех с начинението! Ваш, Благородно Завиждащ.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот 4getcredo » Пон Мар 02, 2009 5:12 pm

Yavkata написа:Защо след като ще тръгвате от Балша , ще се събирате в Кътина?

Защото в Кътина продават страхотен хляб и на тръгване мисля да си напазаря. :D Дотам ще отида с колата. (Има две свободни места btw... тръгвам от Арена Запад). А и въртенето от Кътина до Балша не ме плаши. Няма ли по-пряк начин, който да избягва Доброславци? С колело отивам за първи път в този район, затова съветите са важни. :bowdown:

Yavkata написа:Второто е по -скоро предложение. В участъка на спускане след връх Здравчи камък бих ви препоръчал следващото отклонение към Кътина, маркирано с пунктир на картата, което излиза покрай Пирамидите. според мен то е доста по -добро и от Локорско.

Преди две седмици минах пешком от църквата в Кътина почти до Здравчов камък. По билото върви слабо използван път-пътека, който мисля да хванем при спускането. Съществува и вариантът с пътеката към Женски дол, но тя слиза ниско в дерето и после има катерене пак към билото. Твоят вариант също изглежда примамлив... повод за последващи ходения ;).

Като цяло в целия маршрут има голяма доза импровизация... ;) Ще се решава на място. Показаната на картата траектория е приблизителна :D

П.С. Ако някой иска, може да дойде направо в Балша. :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Yavkata » Пон Мар 02, 2009 5:28 pm

От Кътина хващате покрай чешмичката в центъра, нагоре по улицата, покрай стопанството, излизате на пътя в полето. Левия връща към Нови Искър, хващате десния, пресичате реката и търсите общо взето десни отклонения. Пътя през полето е здраво чакъл и камънак. ...както и доста от пътищата в района.
За коя от църквите в Кътина говориш- старата или новата?
Ако имаш устроиство мога да ти пратя един трак за раойна от есенното ни каране там. За препоръки , бих препоръчал да карате с гуми 2.35 , аз карам с 2.1 и малко бях нестабилен :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот 4getcredo » Пон Мар 02, 2009 8:34 pm

Благодаря, Yavka! :beer: От това, което видях отгоре, точно този път си мислех, че трябва да се хване. Нямам устройство. Ще разчитам на картата. :)... айде и следващият път дано не си зает.

Говоря за старата църква (поне изглеждаше стара). Тази до гробищата.
Аватар
4getcredo

Мнениеот a2rider » Пон Мар 02, 2009 10:28 pm

А някой от тука присъстващите ще има ли на Шипка и пеша ли ще сте? :popcorn: :beer:
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот 4getcredo » Вто Мар 03, 2009 7:21 am

a2rider написа:А някой от тука присъстващите ще има ли на Шипка и пеша ли ще сте? :popcorn: :beer:

Може и да отскочим... колко му е :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Вто Мар 03, 2009 8:28 pm

А на връх Мечи Чал днес свиреше гайдарски оркестър "Орфей" и имаше хоро върху снега, по скиорски обувки :D

Ей така го разбирам аз празника...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Asen6o » Вто Мар 03, 2009 8:37 pm

2009-1878=131 :)
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот stoycho89 » Вто Мар 03, 2009 11:07 pm

Asen6o написа:2009-1878=131 :)

Поправете заглавието.Може ли да пише това.Днес вечерта се навършват 131г.Българи сме все пак.Админите къде сте.Ръш към поправката.Три дена никой да не го е видял добре-ама да не знаете,е това вече е много зле.
29 CUBE ANALOG black´n´flashyellow 2020
Аватар
stoycho89

Рейтинг: 1175

Мнениеот Asen6o » Сря Мар 04, 2009 6:46 am

Е, едва ли е от незнание. Нищо страшно. :)
Аватар
Asen6o

Рейтинг: 1407

Мнениеот bikerider » Сря Мар 04, 2009 10:09 am

stoycho89 написа:това вече е много зле.

Ужас! ЗагинАхме...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 4getcredo » Сря Мар 04, 2009 10:54 am

:offtopic: Разтреперен и преливащ от национална гордост съм сбъркал аритметиката :rofl: нооо е добре, че има будни патриоти... :D

Помолих вече Admin-а за намеса, мисля, че скоро неволната грешка ще бъде поправена.

On-topic:

А "честването" си беше пълна лудница ... :D

За пореден път се убеждавам, че тези части на Стара планина (Мала и Голяма Софийска) са уникално добри за каране. Такова разнообразие в рамките на 30 км. (1300 м. нанагорна денивелация) рядко те спохожда.

Планът ни претърпя не една и две промени, но беше набавена доста ценна информация от първа ръка. 'Дет се вика: око да види, гума да сгази, шипка да полази. Малко по-късно ще дам отчет къде и какво :D
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Сря Мар 04, 2009 1:13 pm

Ето какво се получи в крайна сметка:

Изображение

Въпреки съвсем резонните съвети на Yavkata, не ни се искаше да губим височина от Кътина и решихме да цепим малко по-направо в посока Балша. Има откъде да се мине, но си беше доста хамалщина (междуселска кал и шипки :D). Между двете села има военно поделение (на картата се вижда, където е асфалта). Не сме се пробвали да минем нагоре, макар да е добър вариант, защото най-вероятно нямаше да ни пуснат. Преминахме следващото дере и оттам поехме нагоре. Нямаше смисъл да ходим чак до Балша. Пътят се движеше почти постояно по границите на охраняемата зона (доста обширна, между другото). Влизахме, излизахме от нея и в един момент се оказахме на същия асфалтов път, но над базата. Продължихме по него и не след дълго стигнахме нова бариера с изоставен КПП... на картата се вижда как и по този път може да се стигне до билото, но ние се съгласихме да не рискуваме обстрел... въпреки добрата си диверсионна подготовка ;). Приятно и стръмно изказчване ни заведе до билото (980,2 кота).

Кратка почивка, червено винце, хапване и напред. Следваше приятен билен път, но комбинацията от кишав сняг и мокър пясък доста ни бавеше. Стигнахме до Висока могила - много приятно местенце с купчинки вили и стари къщи с доста сложна и объркваща плетеница от пътища.

В подножието на самата могила (1115,7) има много спретнат параклис. Според картата трябваше да подсечем могилата от север, но с идеята да си спестим северния и заснежен склон, избрахме да минем от южната й страна. Тук беше и моментът на зачукването (посочената на картата траектория в тая област не е много точна ;)). Но някъде там преценихме, че няма да имаме достатъчно време за връщане на билото и цепихме надолу. Силно се надявахме по реката да има проходима пътека и за наш късмет се оказа така (занемарена, но с доста интересни за каране участъци).

По реката надолу предстоеше и една друга забава. Пътят, в каквото пререстна пътеката, се превърна скоро в пълноводна река... прекосихме я поне 20 пъти :D ... къпането беше безплатно.

Накратко: чудесни местенца. Ще се върнем пак. :beer:

Малко снимки
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 13, 2009 10:49 am

Тази неделя упражнението ще се повтори :). Честванията по тоз' величав повод не могат да свършат за една седмица... ;):D

Старт-финал с. Кътина (подробности за транспорта - по-горе). Начало на шествието 9.30 от мегдана на Кътина.

По-билото е много вероятно да има още сняг, което може да затрудни предвижването, иначе маршрутът не е дълъг, но движението трябва да е стегнато... Добра зимна екипировка е силно препоръчителна... Кътинска е особено пълноводна напоследък ;) Все още има неизвестни участъци от трасето... зачукването е в някаква степен вероятно. Добрата новина е, че знаем какво има в дерето :D

Очаква се височайшо кривоприсъствие ;)

Yavka? :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот ivcho01 » Пет Мар 13, 2009 1:02 pm

нови участници могат ли да участват
Аватар
ivcho01

Рейтинг: 1220

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 13, 2009 1:21 pm

Могат, разбира се, но изискванията са: каска и ръкавици, изправен и подходящ велосипед, както и подходящи дрехи, обувки за зимни условия. Теренът не е лесен.

Казвам го, защото не те 'познавам' нито реално, нито форумно. :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Newone » Пет Мар 13, 2009 1:44 pm

Колко души сте засега?
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот ivcho01 » Пет Мар 13, 2009 2:07 pm

4getcredo мерси за бързия отговор. Прав си не се познава ме, от скоро съм се регистрирал в този форум.
Относно прехода мисля, че отговарям на всички изисисквания само нямам каска.
Аватар
ivcho01

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 13, 2009 2:18 pm

ivcho01 написа:... само нямам каска, ще се въздържам от глупости.

:nono: Не се сърди, но си имаме правило. Не се познаваме чак толкова, че да приемам думите ти на вяра. Купи си каска и тогава заповядай. :)

Newone написа:Колко души сте засега?

:dunno: Сигурни сме двама :D (аз и bikezilla) Вербувал съм още 3-4, ама дали ще дойдат... не могат да ми кажат още сега.
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Пет Мар 13, 2009 2:27 pm

4getcredo написа:Сигурни сме двама :D (аз и bikezilla)

Тва е напълно достатъчно, за да го обявим за мероприятие на "Крива Спица" :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Newone » Пет Мар 13, 2009 2:57 pm

Особено, ако и аз успея.... :agree: :beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот nicky bike » Пет Мар 13, 2009 3:11 pm

Newone написа:Особено, ако и аз успея.... :agree: :beer:

Гледам и бира ще се лее да взема и аз да дойда. :^:
Майтап!
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот azsa-bachinito » Пет Мар 13, 2009 4:07 pm

А проблеми с автобуса има ли? или сичко си е ОК. А много ли бързо и трудно 6те се кара?
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот bikezilla » Пет Мар 13, 2009 4:46 pm

4getcredo написа:Могат, разбира се, но изискванията са: каска и ръкавици, изправен и подходящ велосипед, както и подходящи дрехи, обувки за зимни условия. Теренът не е лесен.

Аз към тези изисквания обикновено добавям и адекватна физическа подготовка и опит с карането в планина. Така както разбирам, маршрутът не е битер entry-level?

Newone Khenobi... баш ша ни е драго, ако дойдете :)
Аватар
bikezilla

Мнениеот ivcho01 » Пет Мар 13, 2009 4:53 pm

bikezilla написа:
4getcredo написа:Могат, разбира се, но изискванията са: каска и ръкавици, изправен и подходящ велосипед, както и подходящи дрехи, обувки за зимни условия. Теренът не е лесен.

Аз към тези изисквания обикновено добавям и адекватна физическа подготовка и опит с карането в планина. Така както разбирам, маршрутът не е битер entry-level?

Newone Khenobi... баш ша ни е драго, ако дойдете :)

съгласен съм с изискванията отговарям на тях, само ми е проблема с каската ..... ;)
Аватар
ivcho01

Мнениеот 4getcredo » Пет Мар 13, 2009 5:08 pm

azsa-bachinito написа:А проблеми с автобуса има ли? или сичко си е ОК. А много ли бързо и трудно 6те се кара?

До Кътина не съм ходил на автобус 27 с колело... но линията се държи от същата компания, която съм ползвал за Бухово... таа знам, че понякога шофьорите правят проблеми за велосипеда - не искат да го качват. Компанията е частна и си имат собствен правилник. Ако имаш подход, сигурно ще се съгласят... гаранции няма обаче.

Няма да караме бързо, но карането може да стане трудно заради метеорологичните условия... затова се съобразете с препоръките, които съм дал.
Аватар
4getcredo

Мнениеот Yavkata » Пет Мар 13, 2009 6:58 pm

Гледах, че по билата над Кътина не се забелязват снежни петна, но по северните изложения не е изключено в гората да има. За съжаление задачите така са ме подгонили , че от два месеца не мога да намеря почивен ден, единственото каране което успявам да скубна е по двайсетина -трийсе километра в града, понякога. :crap:
Надявам се след седмица -две да изплувам от л....та.
Аватар
Yavkata

Мнениеот bikezilla » Пет Мар 13, 2009 10:34 pm

ivcho01 написа:
bikezilla написа:Аз към тези изисквания обикновено добавям и адекватна физическа подготовка и опит с карането в планина.

съгласен съм с изискванията отговарям на тях, само ми е проблема с каската ..... ;)

Не искам да звуча снобарски, но статистиката показва, че хора, които не притежават каска и си правят планове за каране без такава, обикновено не са карали достатъчно в планината, за да се справят с по-предизвикателен маршрут и не отговарят на тия условия. Ако бяха - нямаше да са без каски.

Карането без каска е нещо като да скочиш без резервен парашут, опирайки се на мисълта "аз основния сам съм си го шил, 100% ще се отвори".

:peace:
Аватар
bikezilla

Следваща

Назад към Мероприятия - архив