Чело

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Чело

Мнениеот Pho3nix » Сря Мар 04, 2009 3:51 pm

Здравейте. Вече измислих как ще изглежда трактора този сезон :popcorn: . Но, спомняйки си смътно че се бях сетил че нещо няма да стане, всичко си беше точно. Та сега се сетих - челцето е 1.5, вилчицата (още не съм я купил де, даже я има и вариант 1.5, ама това значи и лапа и т.н.) 1.1/8. Та въпроса ми е - кое е по-добре. Да се набие по-дебел стержен в по-тънкия, ако има такава практика, по възможност дълго колкото самото чело, за да може горе да си ми излиза 1.1/8 за лапата, или да зимам вилката 1.5 и нова лапа (като ако зема вилката 1.5, 100% по-нататък ще я продам по-трудно). Очаквам позитивните и негативните страни на вариантите, ако има, предложете и други :agree:
Благодаря предварително :beer:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Re: Чело

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 04, 2009 3:52 pm

Pho3nix написа:Здравейте. Вече измислих как ще изглежда трактора този сезон :popcorn: . Но, спомняйки си смътно че се бях сетил че нещо няма да стане, всичко си беше точно. Та сега се сетих - челцето е 1.5, вилчицата (още не съм я купил де, даже я има и вариант 1.5, ама това значи и лапа и т.н.) 1.1/8. Та въпроса ми е - кое е по-добре. Да се набие по-дебел стержен в по-тънкия, ако има такава практика, по възможност дълго колкото самото чело, за да може горе да си ми излиза 1.1/8 за лапата, или да зимам вилката 1.5 и нова лапа (като ако зема вилката 1.5, 100% по-нататък ще я продам по-трудно). Очаквам позитивните и негативните страни на вариантите, ако има, предложете и други :agree:
Благодаря предварително :beer:
Нови чашки?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pho3nix » Сря Мар 04, 2009 3:55 pm

Ъъъ да ама няма ли да е малко... да кажем "нездраво" ако стержена си седи в по-голямото чело... нещо луфтове нещо :confused:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Мнениеот Kpoko » Сря Мар 04, 2009 3:56 pm

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=40420
Точно под банера горе има един бутон за търсене, боравенето с него не е толкова сложно.
Аватар
Kpoko

Мнениеот jivkonik » Сря Мар 04, 2009 4:35 pm

Pho3nix написа:Ъъъ да ама няма ли да е малко... да кажем "нездраво" ако стержена си седи в по-голямото чело... нещо луфтове нещо :confused:

Преходни чашки ти трябват - за чело 1.5 към стрежен 1 1/8. Има такива на фирма FSA примерно! Аз съм с такива и никакви проблеми! ;)
Аватар
jivkonik

Мнениеот Pho3nix » Сря Мар 04, 2009 4:45 pm

ясно, мерси. Предполагах, че има такова чудо, но все като си помисля че вътре в челото няма да държи стержена... се си мисля за луфт. Но щом така казвате че се прави - така се прави. Темата може да бъде изтрита :agree:
Аватар
Pho3nix

Назад към Веломеханик