Маска

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Маска

Мнениеот Sagittarius » Вто Мар 03, 2009 10:19 pm

Здр на всички :)
Предстои ми покупка на маска а за съжаление хал хабер си нямам от тях :D Може ли да ми обясните какви са тези филтри за които става въпрос (сферичен, цилиндричен или нещо от сорта :D ) и със каква плака е най-добре да се кара. :) :beer:
Sagittarius

Рейтинг: 1180

.

Мнениеот MaNiA-Ka » Вто Мар 03, 2009 10:48 pm

Еми за плаката си е въпрос на личен избор. Ако караш в по-затъмнени участъци е по-добре да се кара с безцветна плака ,но ако се кара на открити места ,в които слънцето може да ти попречи е по-добре да караш със затъмнена плака.

Аз лично карам със светло червена плака и съм доволен и на по-тъмни и на "открити" участъци.Но пак повтарям ,че всичко е въпрос на личен избор.

Надявам се да съм ти бил полезен.
Карай на ръба , но внимавай , защото от там лесно се пада !
Аватар
MaNiA-Ka

Рейтинг: 1165

Мнениеот Reloading » Вто Мар 03, 2009 11:15 pm

аз карам с оранжева която попринцип е за мъгла и заслепяване ( маската е за сноуборд) с която много добре се вижда както на тъмни така и на светли очастаци и най-хубавото е че не те заслепява слънцето.Помисли и на вариянта на светло-синя и тои е хубав вариянт.

П.С. мой личен опит оранжевата най ми допада :agree:

късмет с купуването и да се похвалиш ;)
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Мнениеот CrZ » Сря Мар 04, 2009 11:23 am

Вземи си кристална плака, т.е. безцветна. Загледай се в някой байк филм и 99.9% от карачите ще са с такива плаки, което не е случайност. Освен това и тези прозрачни плаки имат UV защита. В крайна сметка за летните спортове основното предназначение на маските е да ти пазят очите от боклуци, песъчинки, вятър и т.н. докато при зимните очите ти са подложени и на много силна светлина и от слънцето и от снега.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Сря Мар 04, 2009 11:31 am

@CrZ: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот kotka12 » Сря Мар 04, 2009 11:37 am

съгласен напълно с CrZ
като допълнение да вметна
че е удачно
като тръгнеш да избираш маска
да си вземеш и шлема
защото не всяка маска ляга удобно
на всеки шлем
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Daniel Panev » Сря Мар 04, 2009 11:47 am

И аз да допълня - добре е да можеш да сменяш плаката на маската - така ти отпада (до известна степен) проблема с цвета. Цената на плаката е несъизмеримо по-ниска от цената на цялата маска, както може би се досещаш.
Примерно аз имам Dragon MDX и в БАС има(ше) няколко различни плаки...
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Thunder » Сря Мар 04, 2009 8:21 pm

Здравей и от мен.Подкрепям CrZ повечето карачи и от филми и от клипове карат с прозрачни плаки,но тяхната УВ защита е по малка,но както каза CrZ маските за ски/сноуборд са предназначени за съвсем други фактори.Според мен си земи маска с прозрачна плака защото през ясно време не е много добре да караш с синя или оранжева според мен.Въпрос на вкус е както казаха другите съфорумници.
Аватар
Thunder

Рейтинг: 1242

Мнениеот Sagittarius » Сря Мар 04, 2009 8:36 pm

Благодаря на всички отзовали се :) Сигурно ще се търси с прозрачна плака :agree:
Поздрави :beer:
Sagittarius

Рейтинг: 1180

Мнениеот kotka12 » Сря Мар 04, 2009 8:38 pm

Thunder написа: прозрачни плаки,но тяхната УВ защита е по малкаСпоред мен си земи маска с прозрачна плака защото през ясно време не е много добре да караш с синя или оранжева според мен.

за УВ защитата не е вярно
леко оранжева плака не е проблем
дори повишава контраста
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Reloading » Чет Мар 05, 2009 1:07 pm

Thunder написа:Здравей и от мен.Подкрепям CrZ повечето карачи и от филми и от клипове карат с прозрачни плаки,но тяхната УВ защита е по малка,но както каза CrZ маските за ски/сноуборд са предназначени за съвсем други фактори.Според мен си земи маска с прозрачна плака защото през ясно време не е много добре да караш с синя или оранжева според мен.Въпрос на вкус е както казаха другите съфорумници.

Искаш да ми кажеш ,че лятно време не ти се е случвало да караш срещу слънцето и да те заслепява (ако го кажеш няма да ти повярвам ;) ).
Според мен в зависимост от мястото за каране му е необходима различен вид плака .. трябва да прецени дали кара на сенчести места , или на поляни който ги пече яко слънцето .. :)
.
Аватар
Reloading

Рейтинг: 1385

Мнениеот fifffka » Чет Мар 05, 2009 3:06 pm

Гледай маската да има силиконови лентички на лентата (малко повторение на думите, но се надявам си ме разбрал) - с тях маската стои по-здраво на каската и не се смъква надолу.
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд