Откраднаха ми колелото!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Откраднаха ми колелото!

Мнениеот Admin » Съб Яну 29, 2005 2:47 am

:V:
Станало е на 27 или 28 януари, вдигнали са го от тавана, където по принцип не го държа, но през последната седмица се наложи да е там. Лош късмет, както се казва...
Много от вас знаят точно как изглежда, ето така:

Изображение

Рамка: RAM HT1, оранжева, много рядка разцветка, тъй като е една от първите бройки и само няколко са боядисани в този цвят. Сериен номер: AV10...........(за съжаление се оказа, че не го знам целия, в момента издирвам къде съм го записал:banghead:) 18", издрана на места, има две лепенки MTB-BG. Доколкото помня, съм оставил инициалите си (Л.Б. или само Л.) върху вътрешната стена на челната и/или седалковата тръба.

Вилка RST 381 TL, червена, с маншони, напоследък не работи много

Кормило, лапа и колче за седалка Pazzaz

Движение: смес от предимно евтини компоненти - команди и спирачни лостчета Shimano Tourney, доста стари; заден дерайльор Shimano Tourney, нов; курбели Shimano Acera, новички; преден дерайльор SRAM 5.0

Спирачки - V-образни, отпред Shimano, отзад Tektro

Черни капли без лепенки с евтини главини Formula

Задната гума е Maxxis Hard Drive. Предната беше Maxxis Mobster с шипове (самеделка) и беше спукана, така че най-вероятно ще я сменят с някоя найлонка, защото тази трудно се кара по асфалт.

Седалката е Specialized Body Geometry с червени ръбове, твърда като дъска.

Има стойки за километраж и за заден фар, ама се съмнявам да ги оставят.

Има твърде голяма вероятност колелото да бъде оставено на сервиз - или от крадците, или от този, който го купи от тях, тъй като предната команда е развалена и не качва на най-големия венец. Затова моля тези, които живеят в по-крайните квартали, ако могат да разпечат описанието на байка и моите координати и да го занесат в сервизите близо до тях. Бих го направил аз самият, но не знам всички сервизи в София. Аз ще съобщя на колодрума и БФПК, БАС, Веломания, магазинът на бул. В.Левски, "Дон Кихот", Байк центъра, едно магазинче в Младост 1 при бл.43, двата магазина на ул.Вашингтон.

Ако го видите някъде, можете да звъните по всяко време на:
0887 321695
989-08-75
Любо
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zozka » Съб Яну 29, 2005 9:57 am

Майка им мръснаааааа :bomb::combust::flamethr::flamethr::fork::jump::kaioken::pirate::pirate::pirate:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Pupinator » Съб Яну 29, 2005 10:24 am

:angfire::angfire::angfire::angfire::dark::dark::dark::dark::dark::uzi::blindfol::qright::combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот koko » Съб Яну 29, 2005 11:45 am

Гадно.Дано да се намери.
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот Alien » Съб Яну 29, 2005 12:08 pm

Не мога да повярвам!!!

Любо, как са го взели от тавана - този таван общ ли е за целия блок, всеки си има отделни "стаички" ли? Ужас. Много е вероятно да се намери де, така че няма страшно.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Persenk » Съб Яну 29, 2005 12:42 pm

Ммого съжалявам , Любо :(
Искрено се надявам да си го намериш отново.
Изроди мръсни,дано ги хванат мамка им
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот gladstone » Съб Яну 29, 2005 4:38 pm

Шибана история...Добре де кой е знаел че го държищ на тавана? Това от улицата не се вижда. Обикновените циагани не се шматкат из Графа да дебнат кой къде си складира колелото. Се трябва да е някой по-рабиращ.

п.с. Щи звънна довечера.
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Newone » Съб Яну 29, 2005 6:39 pm

Съжалявам за загубата...Обаче, ако предвиждаш някое каране преди да го намериш или да си вземеш ново, можеш да разчиташ, ще измислим нещо;)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Яну 29, 2005 7:04 pm

принтих няколко пъти снимката на байка в компанията на описанието на байка(сериен номер и тн...)
и аз и Metal Psycho ще обиколим повечето големи магазини/сервизи да ги оставим там

а копеленцето дет ти е гепило байка само да има късмета да попадне на някой от компанията.....
ще се моли за пирогов!!!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот MOD » Съб Яну 29, 2005 9:38 pm

кофти.

Има голяма вероятност да се намери, защото е с много специфичен цвят на рамката.
Утре ще мина през магазините в Младост и ще им оставя сер номера на рамката

А за крадците - :uzi::uzi::uzi::uzi:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Harka » Съб Яну 29, 2005 9:54 pm

Аз ще мина през Хигиената.
Аватар
Harka

Мнениеот Admin » Съб Яну 29, 2005 10:00 pm

Аз съм оставил описания в байк-центъра и магазина при 43 блок.
Благодаря на всички за подкрепата! Ако не друго, мизерниците ми дават повод да си купя по-хубаво колело, па макар и с пари на заем ;) Пък ако си го намеря това, още по-добре!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Съб Яну 29, 2005 10:22 pm

утре сутринта ще оставя снимка + описание и компания в БФПК
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Shady™ » Съб Яну 29, 2005 11:50 pm

Забравил си за сервиза на Дженко. В момента той се намира зад блока който е на спирката на рейсовете(306 и 213) след Mc Donalds посока младост 3-4, сети ли се ? Там е доста вероято. Там хем е уж 'забутано' хем ако си продаваш колелото можеш да го оставиш там и т.н. Пробвай там ... до колкото разбрах си от Младост и ще ти е близко.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Victor » Нед Яну 30, 2005 9:01 am

Незнам дали още едно 'съжелявам' ще помогне но наистина ми е кофти за теб и за случката. Надявам се обаче да стане всяко зло за добро !
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот mrPesh » Нед Яну 30, 2005 12:26 pm

:O:O:banghead:
Много гадна работа.
Знаеш ли, че има голяма вероятност да е на уличката към женския пазар дето стоят разни и продават стари колела и части.Оттам миналата година изкочи едно крадено колело, обаче тия стоки не ги изнасят навън.Там в един от входовете ги крият, и ако съвсем небрежно си питаш за нещо по-хубаво(части,амортисйор,колело), може да те вкарат да ти покажат какво има.
Така го намерихме колелото,ама трябваше човека да си го купи,щото беше сглобявано от стари неща и изобщо няма доказване, че е негово.

Edit: Само не трябва да пита6 за конкретни неща защото ще ти кажат че нищо нямат.

НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА КАЖЕШ ЧЕ НЕ СИ ОТ СОФИЯ.
ТАКА ИМА НАЙ-ГОЛЯМ ШАНС ДА ТИ ПРЕДЛОЖАТ НЕЩО КРАДЕНО!
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот Admin » Нед Яну 30, 2005 2:15 pm

Mr.Pesh, благодаря ти за информацията, много е полезна, ще я изпробвам, при това ще си взема човек, който наистина ще е от провинцията :D Ако поискат да се легитимира ;)
Искам специално да благодаря на всички за окуражителните постове и лични съобщения и за готовността да ми помогнат с части или цели колела на заем :beer: На първо време сигурно ще сглобя старото колело на брат ми, докато обмислям как точно ще изглежда новото.
Аватар
Admin

Мнениеот mih » Нед Яну 30, 2005 2:46 pm

само отиди възможно най-скоро, че топлите оферти заминават/ги покриват най-бързо, пък и се усещат бързо...
само дано не е излязло вече от страната... аз вече две колела не успях да намеря :(!:
заложните къщи също е добре да се проверяват...
успех!:thumbu:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот BuxpeH » Нед Яну 30, 2005 4:15 pm

Много гадно любо. Повярвай, че твоето колело ще е едно от намерените, защото всички го знаем. btw идеята на HepBeH_XaMcTep е много добра. трябва де си спонсорираме един малък каталог със снимки на крадените колела и тел. за свръзка със собствениците им, който да разпространяваме из сервизите.
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот gladstone » Нед Яну 30, 2005 4:32 pm

Добре, а какво се прави примерно ако колелото се намери, само че вече се кара от някякъв неподозиращ човек, който го е купил от крадеца? Платил му го е и сега някой идва и му казва че е крадено и собственика си го иска( най-нормалното нещо) ? И примерно не може да се направи обратна връзка с крадеца, тогава какво се прави? ( просто ми е чудно)
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Albinosko » Нед Яну 30, 2005 4:36 pm

[quote="gladstone"]

Добре, а какво се прави примерно ако колелото се намери, само че вече се кара от някякъв неподозиращ човек, който го е купил от крадеца? Платил му го е и сега някой идва и му казва че е крадено и собственика си го иска( най-нормалното нещо) ? И примерно не може да се направи обратна връзка с крадеца, тогава какво се прави? ( просто ми е чудно)
[/quote]

Дай да се намери колелото пък ще му мислим тогава...:boggled:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот Arkaim » Нед Яну 30, 2005 6:40 pm

има голяма верояността велосипеда да не е в София.... аз ще наблюдявам какво се движи по улиците на Пловдив....
Иначе смятам че ако найстина вярваш ще го откриеш....
Миналата година откраднаха байка на приятелката ми, но след 1 месец аз успях да го намеря и ги заловихме... После се води дело и го осъдиха...- 150 лева глоба+ условна присъда, и [color=red]малко[/color] бой :)
Искрен Успех!!!
Arkaim ot moreto
Arkaim

Рейтинг: 1200

Мнениеот Arkaim » Нед Яну 30, 2005 7:07 pm

вземи да пуснеш обява в полицията! кажи какво, къде и как ти са откраднали! Ако не си го направил, действай още утре!
Arkaim ot moreto
Arkaim

Рейтинг: 1200

Мнениеот nikitzo » Нед Яну 30, 2005 7:14 pm

[quote="Arkaim"]

вземи да пуснеш обява в полицията! кажи какво, къде и как ти са откраднали! Ако не си го направил, действай още утре!
[/quote]

abe kak policia be :rofl::rofl::rofl:
te za otkradnati koli ne si murdat sirenqsalite zadnici
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот BuxpeH » Нед Яну 30, 2005 7:33 pm

Полиция = Доказано изгубено време
Arkaim <-- Изключение от правилото, което го потвърждава
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот Admin » Нед Яну 30, 2005 8:08 pm

Ето повече подробности по случая, защото са интересни :D:
Никой не знаеше, че колелото е на тавана. Наложи се да го кача, тъй като временно трябваше да освободя мастона балкона. Таванът ми е отделно помещение с дървена врата, нормална брава (от старите) и катинар. Общо към всички тавански помещения има метална врата, но пак с обикновена ключалка. Досега никога не са разбивали тавани в нашата кооперация.
Крадците не са вътрешни хора. Просто са имали добър късмет, а аз лош. Отключили са металнта врата и са почнали наред да преглеждат тваните - преди нашия са "отворили" (в повечето случиа силово) 3-4 други тавана, но там има само боклуци. В нашия са намерили находка, поразровили са още и са си тръгнали с трофея.
Много съм доволен, че полицията свърши това, което се очаква от нея. Крадците си бяха забравили нещо в нашия таван (човек като е въодушевен, често греши), което бе иззето от опретивната група, която дойде. Не знам дали ще успеят да снемат отпечатъци обаче. Дознателите описаха всичко в протокол, снимаха, взеха от мен снимка и описание на колелото и ми ддоха инструкции как да действам в случай, че си го видя.
Някой попита какво става, ако колелото се намери у човек, който си го е купил. Според закона крадени вещи следва да бъдат предадени на собственика им дори да се намират у добросъвестен владелец, стига да не са минали повече от три години от кражбата. С други думи, в следващите три години, ако байкът бъде открит, той се изземва и ми се връща на мен, а този, в който се намира, пие една студена вода и се разправя с този, който му го е продал. Вярно, че човекът може да не е виновен, но затова, когато се купува нещо на старо, всеки трябва да направи достатъчно, та да се увери, че нещото не е крадено - иначе грешката си е негова.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Яну 30, 2005 8:24 pm

то като стана въпрос, на Lechuga-та са му задигнали стария байк от балкона на 8-мия(или 11-тия) етаж
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alien » Нед Яну 30, 2005 8:39 pm

Добре е, че си казал на полицията. Най-малкото няма да навреди. Иначе, Админ, не си прав. Как човек може да разбере дали едно колело е крадено като си го купува? Да провери 54326 форума, за да види дали някой случайно не си го търси? Няма как да стане.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Яну 30, 2005 9:03 pm

[quote="Alien"]

Добре е, че си казал на полицията. Най-малкото няма да навреди. Иначе, Админ, не си прав. Как човек може да разбере дали едно колело е крадено като си го купува? Да провери 54326 форума, за да види дали някой случайно не си го търси? Няма как да стане.
[/quote]

не си много прав, най - малкото може да иска документи за колелото( въпреки, че има бая хора дет взимат чарколяк 2-ра ръка)
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Нед Яну 30, 2005 9:18 pm

[quote="Alien"]
Как човек може да разбере дали едно колело е крадено като си го купува? [/quote]

От една страна, човек е длъжен да попита за документи за байка. Разбира се, не във всеки случай има такива, което не значи, че байкът е краден, НО тогава опираме до избора на продавач. Има места, за които се знае, че се търгуват доста крадени байкове - битака, пазара при женски пзар, заложните къщи. Ако си купуваш колело или каквото и да е от такива места, ясно е, че може да е крадено, следователно поемаш си риска.
Освен това законът следва и друга логика - да защити собственика не само защото е такъв, а и защото за купувача има друга защита, наречена евикция. Това ще рече, че ако някой ти продаде нещо и после се окаже, че не е било негово, и поради това ти го вземат, ти можеш да си търсиш парите плюс обезщетения от него. А пък ако си избрал продавач, който после не можеш да намериш (защото поради странни причин е отказал да ти даде каквито и да е координати, документи за сделката и т.н.), се сърдиш само на себи си.
Аватар
Admin

Следваща

Назад към Архив