Gecko tuning

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Gecko tuning

Мнениеот sherpite » Пет Мар 06, 2009 6:44 pm

Gecko tuning - да се смя ли или да плача :rofl: Та на темата, ще ви покажа, как след Gecko tuning ще ви изглежда вилката.

Изображение
Изображение

Забравих да снимам и гайката, който се слага.... за да... а с чука се ... :rofl:
Аватар
sherpite

Рейтинг: 1623

Мнениеот bobiracing059 » Пет Мар 06, 2009 7:04 pm

Мойта след някойлко сервизирания изглеждаше така..... ;) :nuke:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот GECKO » Пет Мар 06, 2009 8:06 pm

Виждам, че няма смисъл да се помага на съфорумци, явно сме си неблагодарно племе, но въпреки това съм оптимист до последно.

Собственика на това от снимките беше запознат с работата и присъстваше на извършените процедури. Аз си карам с гайката и ми е далеч по-приятно от колкото с базовата хидравлика. Ти карал ли си така направената вилка, че да коментираш всъщност?

Също така, преди да плюеш работата на някой си събери фактите, защото преди мен собственика беше отворил вилката със френски ключ а резултата е това, което демонстрираш. Смятам че и в сервиза, в който сте я правили също не отговаряте за предишни щети на вилките нали? След мен вилката също е отваряна - отново от собственика - отново със същоя инструмент. В резултат от последното получих съобщение от типа "Ами на мен малко ми избяга ключа, това дали ще е проблем".

Аз лично си имам 2-ри комплект хидравлика, и в случай, че се беше оплакал щях да му сменя частта с моя. Старая се да съм коректен и открит с хората - ти можеш ли да се похвалиш с такова нещо?

Колкото до чука, от производителя препоръчват да се освобождават шишовете от ботушите по този начин, защото дърпането в двете посоки с цел да се освободи може да нарани леглата на зегер-шайбите на краката. Предполагам това го знаехте във сервиза, в който сте я сервизирали вилката, и не сте дърпали до сега, защото ако сте може да има неприятни последици за собствениците на така сервизирани вилки.

Усещам доста злоба в цялата тая история, има ли някаква причина за това, или просто ти доставя удоволствие да се заяждаш с мен? Ако е второто мога да се радвам, че съм ти бил полезен по някакъв начин :agree:

Като стана дума... след разговора ни породен от една друга тема ти и хората, с които дойде ме посъветвахте да си се разбирам очи в очи с човека, и да не пиша непотвърдени неща във форума. Това май не важи, когато позициите се завъртят - доста избирателно мислене не смяташ ли?

Темата ми е откровено забавна, и ще се радвам да видя продължението и. Моля да не бъде заключвана/трита или модорирана по какъвто и да е начин. Искам да видя до къде може да стигне ;)

Ще се радвам да чуя мнението на собственика на вилката, за която става въпрос да си каже мнението :idea:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potar » Пет Мар 06, 2009 8:13 pm

:offtopic:
искрено се извинявам за некомпетентността ми относно темата, но какъв точно е проблема, защото на мен тия снимки нищо не ми разкриват?
:offtopic:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот neo92 » Пет Мар 06, 2009 8:19 pm

резбата под синьото нещо :popcorn: и аз в началото неможех да схвана :idea: :crazy:
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот sherpite » Пет Мар 06, 2009 8:20 pm

Щом човека, търси помощ от други значи има нещо. За каква злоба говорим, нали за това е форума да обсъдим, от спора се ражда истината, аз казвам, че твоя тунинг вреди, а не помага. За резбата нещо да кажеш? Що реши че трябва да се заключва, трие или модо...
Аватар
sherpite

Мнениеот DTD » Пет Мар 06, 2009 8:34 pm

Не е решил точно така ама айде... :D
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот GECKO » Пет Мар 06, 2009 8:43 pm

sherpite написа:.... За резбата нещо да кажеш? ...

За нея ще кажа да се допиташ до собственика отново. Той ме гледаше в ръцете докато затварях вилката и дори му обясних, колко е важно да се завие правилно, за да не се унищожи резбата.

Както казах, уведомих го какво смятам да правя и го направих пред него. Ако във някой момент беше решил, че не го устройва можеше да прекратиме, и да я закара в сервиз, на който има повече вяра. Аз не съм го задължил да дойде при мен за да човъркам по вилката - решенията са си негови, а след като му обясних обстойно какво ще направя и какви ще са последствията дали е полезно или вредно, смятам, че зависи само от него.

Разбира се това без думата на собственика, представено от една трета страна (в случая ти) изглежда доста без покритие.
Аватар
GECKO

Мнениеот hold_on_ » Пет Мар 06, 2009 9:05 pm

@sherpite
Kакъв е проблема?Ти знаеш ли?

Според мен не си знаел какво си искал и после се жалваш за резултата.Занимавал си се с неща,които не са ти ясни.
Човека ти е обяснил какво прави и ще направи!

Нищо лично,но се оплакваш когато ти си си виновен. :nono:
"Forever trusting who we are
No, nothing else matters"
Аватар
hold_on_

Рейтинг: 1196

Мнениеот bobiracing059 » Пет Мар 06, 2009 9:09 pm

Аз незнам,защо не оценявате,вие сфиянци,че имате възможностите,които един човек от малък град,като този,от който съм аз,не може и да си помисли.Всички магазини,в които се внасят частите за спускане и 4х са в София.Всички Момчета и МОМИЧЕТА са в София.Всички хора,които могат да те научат да си караш коелото по-добре и по-бързо са в София....
И ако още не сте ми чатнали мисълта говоря,за това,че Гецко е чел доста повече от много хора от гореизброените,интересувал се е и си е разглобил вилката да пробва нещата,които е прочел и научил на собствени начала,друго е да си в сервиз и някой смотаняк да си остави вилката за 3000лв и ти да се учиш да барникаш на нея.
Мисълта ми е да се уважавате,защото знам,какво е да незнаеш какво да направиш,че да ти спира спирачката или друго нещо по колелото което за нашия град е още ненормално а за София е нормално и всеки сервиз може да ти помогне.
Уважавайте се,учете се и най-вече си карайте на планината. ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот sherpite » Пет Мар 06, 2009 9:30 pm

hold_on_ написа:@sherpite :nono:
Това не е моята вилка, спокойно :rofl: моите части се ремонтират само в оторизиран сервиз, а не homemade.
bobiracing059 написа:искрено и лично...

GECKO ще видим, следващите ти клиенти, какво ще донесат...
edinmilion и ти четеш между редовете :rofl:
Последна промяна sherpite на Пет Мар 06, 2009 9:36 pm, променена общо 1 път
Аватар
sherpite

Мнениеот edinmilion » Пет Мар 06, 2009 9:33 pm

това е явно е "модерно" - да разчиташ на някой очи в очи, и ако не си доволен да го оплюеш публично в интернет....
като си дал там тези части си се разбирай с Гецко, не да плюеш неправомерно, не мога да си обясня защо не му казахте на момента? А от снимките се вижда единствено че този който държи тази част не си е рязал ноктите!!!
edinmilion

:D

Мнениеот xFx » Пет Мар 06, 2009 9:42 pm

Не разбирам защо е цялата тази тема.Щом има проблем-нужно ли е да става публично одостояние,не може ли да се разберете като хора?Аз лично след като прочетох темата на GECKO за тунинга останох с впечатление,че си разбира от начинанието,лично аз се възхищавам на знанията му,и ако това наистина е така като го е описал смятам,че се е държал напълно коректно.
Последна промяна xFx на Пет Мар 06, 2009 10:26 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
xFx

Рейтинг: 1328

Re: :D

Мнениеот THEZOGGO » Пет Мар 06, 2009 9:48 pm

xFx написа:Не разбирам защо е цялата тази тема.Щом има проблем-нужно ли е да става публично одостояние,не може ли да се разберете като хора?Аз лично след като прочетох темата на GECKO за тунинга останох с впечатление,че си разбира от начинание,и лично аз се възхищавам на знанията му,и ако това наистина е така като го е описал смятам,че се е държал напълно коректно.

:agree: Абсолютно съм съгласен с теб.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот sherpite » Пет Мар 06, 2009 9:54 pm

Добре щом толкова много хора се обидиха, извинявам се за което. Но е факт, че тунинга от гецко излиза доста солено... ако не вярвате пробвайте :D
Аватар
sherpite

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 06, 2009 10:02 pm

ееее, тва федерацията мамата си е е*ало :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот GECKO » Пет Мар 06, 2009 10:08 pm

sherpite написа:...
GECKO ще видим, следващите ти клиенти, какво ще донесат...

Аз клиенти нямам, и не съм сервиз. На конкретния човек съм му взел толкова, колкото ми струваше да купя маслото за вилката му, а за работата (ако трябва да съм съвсем откровен) той ми даде 4бр от въпросните гайки, за което съм му благодарен, защото с тях в последствие си направих вторият MoCo. Нямам нужда да си изкарвам парите с това, както ти казах и предишният път, когато ми търсеше косури. Имам си друга работа, а когато мога да съм полезен за приятелите си, го правя без пари.

Радвам се за теб, че можеш да си изпращаш вилката в чужбина за да ти я сервизират ( ако не се лъжа най-близкият оторизиран сервиз на Fox е в Гърция ) - Това е правилният начин, и хората трябва да наблягат на него. Лично аз и да имах парите бих я дал на някой български майстор (веднага се сещам за 2-ма способни да сервизират Fox, сигурен съм, че и ти ще се сетиш за съшите)

Поздрави от мен :beer: и ще чакам да видя какво има да каже собственика на този MoCo елемент.
Аватар
GECKO

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 06, 2009 10:11 pm

sherpite написа:Добре щом толкова много хора се обидиха, извинявам се за което. Но е факт, че тунинга от гецко излиза доста солено... ако не вярвате пробвайте :D
Викаш, ако Геко не я беше пипал, твоя клиент нямаше да я развива с френски ключ?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот sherpite » Пет Мар 06, 2009 10:14 pm

Гецко не си мисли, че някой ме е карал да пиша, коментирам това което видях, човека дори не знае за намеренията ми да коментирам тук :D

hitar_potter написа:Викаш, ако Геко не я беше пипал, твоя клиент нямаше да я развива с френски ключ?
:rofl: :rofl:
Tъп не се прави на смел :D
Последна промяна sherpite на Пет Мар 06, 2009 10:31 pm, променена общо 1 път
Аватар
sherpite

Мнениеот dembi » Пет Мар 06, 2009 10:24 pm

@sherpite не те знам какъв си, нито кой си но си ебати комплексара и тотален позьор ! Не разбираш ли, че си смешен "... моето ново колело" "..колелото на гейдерацията" . Ходи се фукай с тези колела за 7-8K някъде другаде . Разбираш ли, нека ние сме тъпите/неуките/незнаещите . Ти си карай там мЪшини за "федерацията" и непрекъснато ги дръж чисти за снимки . А относно GECKO човека е няма толкова точен и отзивчив . Опитва се да помага когато може, модифицирания от него Kingpin работи в пъти по-добре от фабричния ! Ако си търсиш с кого да се заяждаш, и да викаш "кой съм АЗ" ходи в data.bg или тем подобни спам форумчета ;)
Аватар
dembi

Рейтинг: 1067

Мнениеот RAM-FR » Пет Мар 06, 2009 10:27 pm

sherpite написа:Гецко не си мисли, че някой ме е карал да пиша, коментирам това което видях, човека дори не знае за намеренията ми да коментирам тук :D

Тогааа що се обаждаш ?! Деа тва критическата до кви неща води :crap:
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Harka » Пет Мар 06, 2009 10:51 pm

Не мисля, че по темата има да се каже още нещо съществено.

Използвам и случая да предупредя, че рейтингите на MAN6, sherpite и An1MaL са свалени до 1200 заради манипулиране на вота. При повторно нарушение на въпросните потребители ще им бъдат блокирани профилите за неопределен период от време. Благодаря.
Аватар
Harka

Назад към Радост за окото (видео и снимки)