Два венеца- въпроси

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Два венеца- въпроси

Мнениеот petarstanev » Нед Фев 22, 2009 8:51 pm

Здравейте ,

Нов съм във форума , както и в колоезденето . Имам няколко въпроса :

Значи , задната ми главина е с един венец (11 зъба ) , но искам да има и един по голям за да карам и DH , та въпроса ми е Може ли да се направи нещо ,че да го превключвам на един от двата венеца без дарайльор , а ръчно- без да си нося парче верига ? :)

Търся си цветни педали ( лилави ) , дали се продават на разумна цена , или трябва да си купя черни и да ги боядисам ?
petarstanev

Рейтинг: 1147

Мнениеот An1MaL » Нед Фев 22, 2009 8:59 pm

Здравей! :)

Главината и рамката какви са ти?
дали се продават на разумна цена , или трябва да си купя черни и да ги боядисам ?

Продават се лилави педали, но са за BMX, и са пластмасови, а до колкото разбрах искаш да караш DH...
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот petarstanev » Нед Фев 22, 2009 9:09 pm

Рамката е LB ( на blueeyezbg ) , а главината Formula , но не знам модела й . Тя е с капсуловани лагери , а венчето е поставено със спейсърчета
petarstanev

Мнениеот An1MaL » Нед Фев 22, 2009 9:15 pm

Остави го така!
1. Рамката ти е за Dirt Jump, и не е желателно да се кара DH с нея.
2. Нарочно е направено с едно венче. ;)

petarstanev написа:Просто питам , дали може да стане ?

Ами точно с тази главена - НЕ!
Главината ти е за Single Speed!
Последна промяна An1MaL на Нед Фев 22, 2009 9:21 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот petarstanev » Нед Фев 22, 2009 9:16 pm

Просто питам , дали може да стане ?
petarstanev

Мнениеот TeDo_BaPHa » Нед Фев 22, 2009 10:21 pm

An1MaL написа:Остави го така!
1. Рамката ти е за Dirt Jump, и не е желателно да се кара DH с нея.

Ae гледам о време на време ръсиш глупости ама поне се поинтересувай малко за какво говориш ;).

@petarstanev
Най-добре ще да е да дадеш снимки на главината, понеже може и да има място за 2-ро венче ако е обикновенна и със спейсъри ;).Друг е въпроса, че ако искаш и 2-ро венче ще трябва и дерейльор.... ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот petarstanev » Пон Фев 23, 2009 9:37 am

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10720528

Това е главината :) . Последното венче е сложено като за резерва , не е за ползване . Другото венче е между две картончета за да не излиза веригата . Главината е обикновена . Въпроса ми беше , дали мога да го направя без дерайльор , а някаква част която да обтяга веригата като съм на малкото венче и без да пипа веригата като съм на голямото ?
petarstanev

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Фев 23, 2009 9:54 am

Без проблеми ще можеш да сложиш и 2-ро венче ;). Това е обикновенна главина за 8/9 скорости, която посредством тези спейсъри е направена за сингъл спийд. Само трябва да разместиш спейсърите и да си ги подредиш така, че м/у двете венчета да има около 5мм разстояние, а тези двете "пластмасови шайби"(излезе ми думата от главата) да ги сложиш от двете им страни. Ще се наложи да сложиш и дерейльор, за да обтяга веригата поради различията в зъбите на венчетата... Него можеш да го регулираш посредством болчетата за ограничения на движението му :) Mожеш вместо дерейльор да използваш рамо на В-Брейк като обтегач ;). Потърси малко из форума и ползвай търсачката :)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Krismars » Пон Фев 23, 2009 10:07 am

Другия варянт е да позлваш сингулатор. Ако си падаш по заниманията можеш и сам да си го направиш цък, или пък да си купиш готов, например този.
Аватар
Krismars

Re: Два венеца- въпроси

Мнениеот bikerider » Пон Фев 23, 2009 4:30 pm

Сингулатор за две предавки и после да се превключва на ръка са пари на вятъра. Един обтегач (Edit: пардон дерайльор) с късо рамо ще свърши перфектна работа.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот petarstanev » Пет Мар 06, 2009 7:43 pm

Излезе ми голям проблем : не може да се ползва , за веригата е много хлабава . Вчера и днес в магазин Устрем се мъчат да ми я оправят . Трябва ми сингулатор :bawling: . Та въпроса ми е можете ли да ми дадете чертеж или схема , как да си направя такъв . А и не отказвам и някой да ми предложи да му го купя , но само от Варна ...

Много проблеми ми излязаха :bawling: :crap: :crap:

hitar_potter написа:виж мнението на Krismas преди два поста. Там са показани два типа сингулатори

На снимката почти нищо не се вижда . Искам някакво обяснение или чертеж ако може ... :V:
Последна промяна petarstanev на Пет Мар 06, 2009 8:31 pm, променена общо 1 път
petarstanev

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 06, 2009 8:23 pm

виж мнението на Krismas преди два поста. Там са показани два типа сингулатори
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот petarstanev » Съб Мар 07, 2009 1:37 pm

Никой ли не може да ми помогне ? :dunno:
petarstanev

Мнениеот hitar_potter » Съб Мар 07, 2009 2:22 pm

petarstanev написа:
hitar_potter написа:виж мнението на Krismas преди два поста. Там са показани два типа сингулатори

На снимката почти нищо не се вижда . Искам някакво обяснение или чертеж ако може ... :V:

Обяснението е елементарно - счупен дерайльор, без долната му част, ако не се лъжа ;)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Назад към Веломеханик