Спррей за/след надраскване

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Спррей за/след надраскване

Мнениеот Shady™ » Пон Мар 09, 2009 8:32 pm

Абе знам че има един вид спрей мисля че се води, който е ако надраскасх малка част от боята на нещо или пък е повърхностно - може да възобнови цвета където е надрасканото.
Въпроса ми е - как се казва този спрей или каквото е там, колко пари е и къде ЕВЕНТУАЛНО мгоа да го намеря !

Благодаря за отговорите предварително !

:beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот marsa » Пон Мар 09, 2009 9:35 pm

:offtopic: За такъв спрей не знам, но в реда на офтопика мога да спомена за стария трик с лака за нокти, когато боята е одраскана до метал. Все на някого може да е полезно.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот valioto » Пон Мар 09, 2009 9:48 pm

за съжаление и аз не се сещам за името на спрея ,но той действа като разгражда боята с която го напръскаш и после трябва с една кърпичка да размажеш около надрасканото за да го заличиш с околната боя...
не бих пръскал моя байк с такъв шит.. + драскотините не са толкова лошо нещо :)
:qright: Make way for the positive day
Аватар
valioto

Рейтинг: 1203

Мнениеот daf4ov » Пон Мар 09, 2009 11:38 pm

Аз лично за спрей не се сещам,но се сещам за нещо като полир паста.
Има едни тубички пълни с такава паста,тя с много ситен абразив и в повечето случаи възвръща блясъкат на боята.Води се паста за пастиране на автомобил.Опитвам се да се сетя къде за последно видях да се продава такова нещо,имам спомен че беше в Метро,там където се продават аксесоари за автомобила.
Успех :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот Shady™ » Пон Мар 09, 2009 11:54 pm

Ами то по принцип аз bike-a с нищо не бих го мазал.. освен с черен маркер :D Иначе става въпрос за колата ми... При свалянето на магнитният багажник за ски се оказа че между магнита и колата(боята) имало некви малки песъчинки и при опита да се изтегли магнитния багажник, понеже му се беше счупил палеца за откопчаване, се надра боята по покривва и се дразня...

Така че ако някой случайно се сети за марка и цена и от къде - ще съм много благодарен !

:beer:
Аватар
Shady™

Мнениеот outfaced » Пон Мар 09, 2009 11:57 pm

daf4ov написа:Аз лично за спрей не се сещам,но се сещам за нещо като полир паста.
Има едни тубички пълни с такава паста,тя с много ситен абразив и в повечето случаи възвръща блясъкат на боята.Води се паста за пастиране на автомобил.Опитвам се да се сетя къде за последно видях да се продава такова нещо,имам спомен че беше в Метро,там където се продават аксесоари за автомобила.
Успех :)

и какво общо има това с оправяне на одраскана боя :dunno:
това полира лака на металик-боите, защото въпросния се поизхабва с времето и вече не "лъщи" :) ... ама ти олюпи боята до ламарина, па чакай с полир-пасата да я оправиш :D

По едно време рекламираха и някви щуротии (цветни вече) които уж оправят и самия цвят ако е надраскан леко ... ама нещо май не добиха популярност.
Незнам ... аз мойта кола я прежалих вече :D
Аватар
outfaced

Мнениеот marsa » Вто Мар 10, 2009 12:07 am

Другия път пробвай дали багажника се хваща през парче вътрешна гума ;) Иначе лака за нокти, дето ти казах би трябвало да те оправи в твоя случай ;) Не знам какъв цвят ти е боята, но лакове има доста. А и понеже е с доста гъста консистенция, има възможност да запълваш и дълбоки драскотини;)

А и за повдигане и отлепяне можеше да импровизираш някакъв лост...
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Shady™ » Вто Мар 10, 2009 12:46 am

Абе то ясно за отлепянето.. ама не го махах аз а гаджето... :^:
Иначе на връщане - сложихме отдолу за всеи слчуай найлонов плик и всичко ток и жица :D
Аватар
Shady™

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Мар 10, 2009 1:06 pm

outfaced написа:По едно време рекламираха и някви щуротии (цветни вече) които уж оправят и самия цвят ако е надраскан леко ... ама нещо май не добиха популярност.
Незнам ... аз мойта кола я прежалих вече :D

Преди време бях гледал някакви "щуротии" , които работеха на принципа на пастите за полиране на паркет и дървени мебелеи и тн - запълват разните му по-дребни/повърхтносни драскотини
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот dibo92 » Вто Мар 10, 2009 1:17 pm

В магазините "Метро" съм виждал подобно нещо.До колкото си спомням са различни видове за различните цветове бои.Означено беше на капачката,но избора не беше голям.Ако колата е някой по-нетрадиционен цвят ще е трудно да се намери.Не си спомням каква беше цената им.
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот korny » Вто Мар 10, 2009 1:18 pm

Зависи как точно си я надраскал може да има и друга оправия. :agree:
Иначе провери по някоя по-заредена железария за такова нещо или поне да те насочат, но според мен ако ще има такова нещо, то ще е в Практикер.
П.П. Запознат съм със стоките по железарийте щот това бачках, но за толкова време никой не е търсил такова нещо, но не пречи да потърсиш :beer:
Fight the war, FUCK the nor
Аватар
korny

Рейтинг: 1166

Назад към Други