Shimano XT Shadow или Sram X9.0 дерайльор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Shimano XT Shadow или Sram X9.0 дерайльор

Мнениеот Metel » Вто Мар 10, 2009 7:05 pm

Склобявам си фр колело и се колебая междо тези двата дерайльора. Кой дерайльор има по стегната прожина? Кой е по здрав?
(Двата са с късо рамо!)

Предварително благодаря :)
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот liblibiq1 » Вто Мар 10, 2009 7:23 pm

аз бих ти препоръчал SRAM X 9.O мн е добър , стегната пружина .Идеален е ! :agree:
Поглед максимално напред. Не се гледат камъни, дупки, и дератата встрани от пътеката. Фокусът е съсредоточен върху правилната линия.
liblibiq1

Рейтинг: 1085

Мнениеот Metel » Вто Мар 10, 2009 7:41 pm

Ти с водач ли караш?
Аватар
Metel

Мнениеот did » Вто Мар 10, 2009 8:02 pm

Metel написа:Ти с водач или без водач караш?

по-добре го питай карал ли е XT shadow с късо рамо, щото явно пише в тема за сравнения, без да е карал и двата компонента, които се сравняват.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Metel » Вто Мар 10, 2009 8:50 pm

Има ли някой дето да е карал с двата оптегача, и да каже какво си мисли за тях?
Аватар
Metel

Мнениеот 4getcredo » Вто Мар 10, 2009 11:08 pm

Доста време съм карал със SRAM X-9 (с дълго рамо). Не ми е създавал някакви системни грижи, доста уязвим откъм странични удари - стърчи доста. При странични падания почти винаги изкривявам ухо и работата му се разстройва. При оправяне на ухото всичко си идваше на мястото.

От едно каране насам съм с XT Shadow (средно рамо). Откъм прецизност на работата е съвсем съизмерим със SRAM-a, но е очебийно по-прибран и компактен. Изработката ми се струва с една идея по-солидна (например, винтовете, с които се хващат колелцата, са по-вдъхващи доверие, самите ролки са метални, за разлика от SRAM-а, които са композитни; май имат истински лагери... не съм ги разглабял още).
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Вто Мар 10, 2009 11:45 pm

И аз моя XT не съм го разглобявал, но поне е свален от колелото и доколкото виждам (и усещам) само едната ролка е с капсулован лагер. Дерайльорът е страшно прибран към спиците, поради което за около 700 км каране няма дори драскотина. Моят е с дълго рамо, което слиза доста ниско и може би заради него ми се струваше в началото и с една идея по-шумен от X-0 и X-9.

От Х-9 също имам отлични впечатления. Беше със средно рамо и след 2 години вярна служба при мен в момента е на DH байка на брат ми и все още няма нито луфт, нито някакви други проблеми.

И за двата дерайльора бих казал, че са едни от най-добрите на пазара, включително заради съотношението цена/тегло/качество. Не мисля, че имаш грешен избор - по-скоро трябва да решиш дали предпочиташ прибрания профил на XT, или не ти пречи, ако X-9 стърчи повече навън.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд