Откраднаха ми колелото!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот axelmax » Нед Яну 30, 2005 10:10 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

то като стана въпрос, на Lechuga-та са му задигнали стария байк от балкона на 8-мия(или 11-тия) етаж
[/quote]

da be?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Shady™ » Нед Яну 30, 2005 10:55 pm

Аз обаче незнам за какви документи говорите... Аз сега си сглобявам колелото и скоро ще е в движение...Абсолютно всичко по байка ми е чистак новак и нямам 1 документ (даже нямам негова снимка) с който да докажа (ако се случи нещо, дай боже НЕ)че колелото е мое !!!Да не би дават сериен номер за автомат за седалка или цял формуляр за кормилото ми ?!?! Незнам как мога да докажа че моето колело си е мое и т.н. ... Аз си знам че е мое това е... мога да кажа всяко нещо от къде съм го взел и за колко $$ и да ми потвърдят ама ... To вярно че повечето части имат серийни номера ама ... Бе незнам какво да кажа ... Ще взема да го снимам като е готово и да го upload-на в топика с 'Снимки на байковете' и да се знае че колелото е мое :) Бе това с кражбата на колелата е голяма работа ... Btw ако нямате документ само си представете че 1 ден някой ви звънне на вратата с полиция и каже че вашето колело е негово ?!?!!? С какво ще докажете че не е хахахаха Бе мани мани това с измамите / краденето не си е работа !!! Аз предлагам всеки който има снимка на байка си да го качи в този форум:'Снимки на байковете' че да сме запознати с колелата ни и ако се случи нещо лошо с тях да сме си свидетели 1 на друг и да знаем че колелото си е на еди кой си а не на друг като се намери откраднатото колело :) Това е само идея... Сигурно има много по-добри / умни но за сега това ми е идеята...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikitzo » Пон Яну 31, 2005 10:12 am

[quote="Admin"]

Ето повече подробности по случая, защото са интересни :D:
Никой не знаеше, че колелото е на тавана. Наложи се да го кача, тъй като временно трябваше да освободя мастона балкона. Таванът ми е отделно помещение с дървена врата, нормална брава (от старите) и катинар. Общо към всички тавански помещения има метална врата, но пак с обикновена ключалка. Досега никога не са разбивали тавани в нашата кооперация.
Крадците не са вътрешни хора. Просто са имали добър късмет, а аз лош. Отключили са металнта врата и са почнали наред да преглеждат тваните - преди нашия са "отворили" (в повечето случиа силово) 3-4 други тавана, но там има само боклуци. В нашия са намерили находка, поразровили са още и са си тръгнали с трофея.
Много съм доволен, че полицията свърши това, което се очаква от нея. Крадците си бяха забравили нещо в нашия таван (човек като е въодушевен, често греши), което бе иззето от опретивната група, която дойде. Не знам дали ще успеят да снемат отпечатъци обаче. Дознателите описаха всичко в протокол, снимаха, взеха от мен снимка и описание на колелото и ми ддоха инструкции как да действам в случай, че си го видя.
Някой попита какво става, ако колелото се намери у човек, който си го е купил. Според закона крадени вещи следва да бъдат предадени на собственика им дори да се намират у добросъвестен владелец, стига да не са минали повече от три години от кражбата. С други думи, в следващите три години, ако байкът бъде открит, той се изземва и ми се връща на мен, а този, в който се намира, пие една студена вода и се разправя с този, който му го е продал. Вярно, че човекът може да не е виновен, но затова, когато се купува нещо на старо, всеки трябва да направи достатъчно, та да се увери, че нещото не е крадено - иначе грешката си е негова.
[/quote]

Админе случката е ужасяваща но не възлагай големи надежди на полицията.
Защо? Веднага давам 3 примера без изобщо да се замисля.
1. Разбиват колата на баща ми на платен паркинг:dunno:. Неделя е. Разбира се викаме полиция. Говедата идват след около 1.5 часа като следователя е мъртво пиян и даже при слизането от вмирисаната лада падна. След това отидоха на оглед и видяха че предното стъкло е разбито и има доста капки кръв из купето както и да е взеха там някакви проби за около 20-25 минути и си тръгнаха.
Резултат: НИЩО
2. Вървя си аз по бул. "Фритьоф Нансен" при което от едно завадение изкачат двама и побягват. След тях излиза разревана сервитьорка и крещи за помощ защото въпросните двама са обрали оборота. Аз побягвам след тях но те са по бързи. По едно време видях патрулка. Спирам при безформената маса седяща вътре и му посочвам с пръст двамата обирджий като му обясних за какво става дума. Отвътре две свински очички ме гледат с презрение и ми казаха цитирам "Обърни се към някой колега моята смяна свърши преди 5 минути" :crazy::dunno::crazy::crazy:
3. Този път разбиват моята кола пред блока. Поражения счупено задно стъкло и открадната кора над багажника :crap:. Прибирам се в нас и разбира се се обаждам на милицията. От там ми казват да докарам колата при тях да огледат :crazy::crazy:. Закарах им я като взех и огромното паве с което беше разбито стъклото без да го докосвам разбира се. Половин час лутане докато някой ми обърни внимание. Накрая идва един и ми вика пиши как е станало. Писах каквото бях видял. Накрая шкембестия мизерабъл не благоволи да погледне и колата. Аз (как може да съм бил толкома наивен) му викам добре аре ето с този камък е разбито стъклото няма ли да вземете отпечатъци от него. Последа отговора "Чшшш момченце ти май много филми гледаш а"

Както се казва в 1 песен ДЪРЖАВАТА НИ Е ЗА ПСИХОДИСПАНСЕР
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Яну 31, 2005 10:34 am

бе понякога куките си вършат работа, ма в повечето случаи....
мен ме пребиха и ми гепиха ГСМ-а заедно с доволно количество кеш на 50 метра от патрулка
на онея направо ми идеше да им метна 1 паве в стаклото и после по тях да налагам със същото паве.....
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот axelmax » Пон Яну 31, 2005 10:55 am

[quote="nikitzo"]

[quote][i]Originally posted by Admin[/i]

Както се казва в 1 песен ДЪРЖАВАТА НИ Е ЗА ПСИХОДИСПАНСЕР
[/quote]

ne tq e ПСИХОДИСПАНСЕР
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Arkaim » Пон Яну 31, 2005 10:57 am

Направо настъхвам от тези разкази......
Аз доколкото гледам в Пловдив не е чак толкова зле.... или не съм си имал толкова взимане даване с Полицията..
Arkaim ot moreto
Arkaim

Рейтинг: 1200

Мнениеот lechuga » Пон Яну 31, 2005 11:42 am

[quote="axelmax"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

то като стана въпрос, на Lechuga-та са му задигнали стария байк от балкона на 8-мия(или 11-тия) етаж
[/quote]

da be?
[/quote]

Да, от 11-тия етаж ми го взеха и аз отначало, не можах да повярвам че го няма и започнах да обикалям по стаите да видя дали не съм го оставил там. От тогава колелото ми седи в стаята, въпреки че заема доста място.
Любо, съжалявам много за неприятната случка която те е сполетяла, но знай че доста хора от форума ще се оглеждаме за колелото(въпреки че Вихрен в една друга тема каза, че на нас не можело да се разчита:confused:). Колелото е доста специфично и много хора са го виждали и мисля, че ако още е в София ще се намери(много е възможно сега зимата да седи прибрано някъде, но като се затопли ще се покаже).
А относно въпроса за полицията: ами те определено няма да тръгнат да ти търсят колелото, но смисълът е ако направят акция някъде и попаднат на много крадени вещи, ако една от тях е твоето колело, да ти се обадят и да ти го дадат(на една позната и откраднаха телефона и тя веднага се обади в полицията и след една седмица точно по този начин и се намери телефона, като даже са и казали от полицията, че намират много крадени вещи, но като никой не ги е обявил за крадени, няма как да разберат притежателят им).
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот did » Пон Яну 31, 2005 12:06 pm

Admin, не мога да ти обещая нищо, освен съчувствие, да ти пожелая късмет и да ти гарантирам за още две очи, които на четири ще оглеждат преминаващите по пловдивските улици колела. Пък ако е рекъл Господ...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Яну 31, 2005 12:16 pm

[quote="lechuga"]

[quote="axelmax"]

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

[/quote]

da be?
[/quote]

Да, от 11-тия етаж ми го взеха и аз отначало, не можах да повярвам че го няма и започнах да обикалям по стаите да видя дали не съм го оставил там. От тогава колелото ми седи в стаята, въпреки че заема доста място.
Любо, съжалявам много за неприятната случка която те е сполетяла, но знай че доста хора от форума ще се оглеждаме за колелото(въпреки че Вихрен в една друга тема каза, че на нас не можело да се разчита:confused:). Колелото е доста специфично и много хора са го виждали и мисля, че ако още е в София ще се намери(много е възможно сега зимата да седи прибрано някъде, но като се затопли ще се покаже).
А относно въпроса за полицията: ами те определено няма да тръгнат да ти търсят колелото, но смисълът е ако направят акция някъде и попаднат на много крадени вещи, ако една от тях е твоето колело, да ти се обадят и да ти го дадат(на една позната и откраднаха телефона и тя веднага се обади в полицията и след една седмица точно по този начин и се намери телефона, като даже са и казали от полицията, че намират много крадени вещи, но като никой не ги е обявил за крадени, няма как да разберат притежателят им).
[/quote]

то при мен седи в или в стаята или в банята(след каране)
да не говорим, че съм на 3-тия таж и балкона е неостъклен
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот BuxpeH » Пон Яну 31, 2005 6:40 pm

[quote](въпреки че Вихрен в една друга тема каза, че на нас не можело да се разчита).[/quote]

Надявам се си прочел и останалото...
Иначе :popcorn:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот sss » Пон Яну 31, 2005 8:18 pm

Ima6 i moqta podkrepa!:thumbu:6te si otvarqm o4ite iz Stara Zagora.
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот Shady™ » Пон Яну 31, 2005 8:53 pm

А аз скоро съм в движение и ако видя тоя мизерник ... Бе да не се повтарям...
Аватар
Shady™

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Яну 31, 2005 9:59 pm

[quote="Shady™"]

А аз скоро съм в движение и ако видя тоя мизерник ... Бе да не се повтарям...
[/quote]

аз ти казах какво причинихме аз и адаша на 1 дет беше гепил някаф ефтин спринт...:angfire::xx(::crazy2::dark::fork::fire::shooter::sniper::uzi:
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот lechuga » Вто Фев 01, 2005 1:40 pm

[quote="BuxpeH"]

[quote](въпреки че Вихрен в една друга тема каза, че на нас не можело да се разчита).[/quote]

Надявам се си прочел и останалото...
Иначе :popcorn:

[/quote]

Прочел съм го, просто тогава не ми допадна това определение. Съжалявам, че те намесих:I
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 7:32 pm

хора, байка днеска го видях в борисовата,
Любо знае
не съм го видял само аз,
сегашния притежател май стана известен!
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот mih » Вто Фев 01, 2005 7:53 pm

Ха!
и кво стана? :dark:
къде е известен сега - в Пирогов ли?
:beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 8:06 pm

ми карам си в Борисовата и скивам познат байк, после виждам, че това е гореспоменатия - заговорих го докато се уверя, че това е байка, после говорих с куките и така...
:)
после се чух и с Любо и така...
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Вто Фев 01, 2005 8:12 pm

Да не избързваме, притежателят още не е известен, но се работи по въпроса. Той едва ли знае, че байка е краден, така че ако го видите, не го бийте, а търсете съдействие от полицията. Оглеждайте се в района на Орлов мост и паметника на съветската армия - там кара и се учи да прави трикчета.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 8:27 pm

[quote="Admin"]

Да не избързваме, притежателят още не е известен, но се работи по въпроса. Той едва ли знае, че байка е краден, така че ако го видите, не го бийте, а търсете съдействие от полицията. Оглеждайте се в района на Орлов мост и паметника на съветската армия - там кара и се учи да прави трикчета.
[/quote]

живея в този район, така че сигурно пак ще го видя
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Вто Фев 01, 2005 8:36 pm

Ако го видиш пак и просто си прави трикчета, намери най-близкия полицай и така...
Кажи, че байкът е обявен в 1-во РПУ на ул. Раковски дето е
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 8:46 pm

[quote="Admin"]

Ако го видиш пак и просто си прави трикчета, намери най-близкия полицай и така...
Кажи, че байкът е обявен в 1-во РПУ на ул. Раковски дето е
[/quote]

аз така направих днеска, ма оня беше офейкал вече....
пък и с Тони от БФПК оставихме снимката с описанието на конните патрули в борисовата(ЕГИДА)
така, че ще има ефект
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alien » Вто Фев 01, 2005 9:33 pm

Значи, Хамстер, ти си говорил с този, който е карал колелото? И какво? Той какво казва? Разкажи по-подробно.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 9:50 pm

[quote="Alien"]

Значи, Хамстер, ти си говорил с този, който е карал колелото? И какво? Той какво казва? Разкажи по-подробно.
[/quote]

ми видях, че байка ми е бая познат и го заговорих(правех се на пълен идиот - неразвирач, нишо че бях с колелото)
и го питам от каде го е взел, какви кинти, от каде са лепенките на мтб(а през това време оглеждам байка)
и тн.... после скивах 1 от ЕГИДА наблизо и му казах за байка, че е краден заедно със снимката, а през това време оня запраши на някаде, после ти звъннах, после със Тони тръгнахме да го дирим из борисовата(но безуспех:xx(:),
после отидохме до конната база и оставихме снимката с описанието на байка на "патрулките"
и така....

p.s. мерси за бързата ти реакция
още подробности -утре на срещата
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Shady™ » Вто Фев 01, 2005 9:51 pm

@HepBeH_XaMcTep и другите - Какво правите вие бе хора (по точно HepBeH_XaMcTep)!?!? Ми аз ако бях знаеш ли кво щях да направя ?!?! Отивам при него и:
Вариант 1: Запознавам се с него и почвам да карам заедно и дъръ бъръ (ако незнае че е краден) му викам да ми клипне на GSM-a или да ми даде негов телефон и да караме отново ;) :eyebrow: или му казвам че имам работа в полицията и го моля да дойде с мен до там че да не съм сам и после пак да караме и ... на татъка се знае :)
Вариант 2: Отивам при него и след като се уверя че байка е крадения му казвам (ако незнае) че е краден и да дойде с мен в полицията... ако не иска - му показвам че или ще дойде или ще го пребия !!! А ако той сам го е крал и побегне - дали ще ми се изплъзне и дали като го настигна няма да го боли ?!

Вариант 3 : Оставам с него да карам/помотая и докато той кара (както разбрах на рампите) звънвам 1 тел на полицията и казвам къде съм и го карам да стои с мен докато дойдат...

Хора кво правите бе !!? Нещо сложно и неипълнимо да има в тези 3 варянта !?!??!Знаете ли какво е чувството да ви откраднат колелото ?!?!? ... и изведнъж някой да ви каже - ми аз го видях и си говорих с него и ... той си тръгна !!! Е кво е тва бе !??! Чесно да ви кажа по щеше да ме хване яд не че ми е откраднато колелото или за $$ Които съм дал за него , ами за тва че е видяно и дрън дрън и НИЩО !!! Така не става... Замислете се малко !!!
Ако бях на мястото на HepBeH_XaMcTep - в момета Admin щеще да е с колелото си, а не както се 'очаква' в скоро време до края на седмицата !!!
Аватар
Shady™

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 10:01 pm

shady, най - малкото оня беше бая по едър от мен, иначе вече да е в Любо байка
най - малкото мога пак да го разпозная!
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Alien » Вто Фев 01, 2005 10:15 pm

Shady, ами ако оня е с две глави над теб? Ами ако човека няма идея, че колелото е крадено и ти му натресеш приятната изненада (ден след като си го е купил), че всъщност колелото по закон не е негово, той трябва да го върне, и парите му да отидат на вятъра. Ти как би се почувствал? Така че не бързай да обвиняваш човека. Или още по-малко Хамстера. Така или иначе колелото ще се върне на Любо. Вече се знае къде е, на кого е, така че всичко е ОК! :D:D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Admin » Вто Фев 01, 2005 10:19 pm

Е, хора, недейте така! :thumb:
В подобна ситуация винаги е трудно да реагираш по какъвто и да е начин, аз лично също не знам какво точно бих направил, ако видя нечий байк някъде - всичко зависи от конкретната ситуация. Всяка информация в случая е полезна, продължаваме да търсим още инфо. Във всеки случай колелото явно вече не е в крадците и това е по-скоро добре, защото е пласирано в София и дори сега човекът да се е усетил нещо и да се покрие, рано или късно ще изскочи от някъде. А може и да не се е усетил и скоро пак да се разходи из Борисовата градина...
Аз лично съм много благодарен и на Нервен Хамстер, и на Тони, и на другия човек, който ми се обади. От последния разбрах, че е видял колелото някъде на Евлоги Георгиев в посока испанската гимназия. Абе изобщо, ще се оглеждаме...:)
Аватар
Admin

Мнениеот Victor » Вто Фев 01, 2005 10:34 pm

[quote] най - малкото оня беше бая по едър от мен[/quote]

Абе хващаме батата и нема по едър от теб :agree:
Но наистина сте прави че човек не знае как точно да реигира неможе да му налети на бой щото човечеца ако си го е купил с собствени пари....се получава доста гадно !
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Вто Фев 01, 2005 10:58 pm

Още нещо важно да добавя:
Аконякой види колелото, викне полиция и го заловите, така да се каже, имайте предвид, че серийният номер, който съм посочил (включително и в полицията) може да не е този :I Вероятността е малка, но все пак съществува - може това да е номерът на предишната ми рамка. В момента ровя да видя дали няма да открия още един номер сред нещата си. Все пак имайте едно наум. Иначе колелото има достатъчно отличителни белези и, както казах, би трябвало да е маркирано някъде и с инициалите ми, поне по спомен е така. Във всеки случай комбинацията от тази рамка и тази вилка съм сигурен, че не съществува другаде, а като добавим и останалите компоненти, съвсем вече...
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Вто Фев 01, 2005 11:05 pm

а и да не забравя - щом е в района около Евлоги Георгиев/Оборище - аз живея в този квартал, така че...
+ байка се появи - видян е не веднъж
@shady - Капитанов, залагам си ПЦ-то, че нямаше да скочиш на бой!

@victor за Батата май биеш малко на сърказъм, въпреки, че съм ползвал стария Zoom с такава цел:angel2:
:D
Изображение
Аватар
HepBeH_XaMcTep

ПредишнаСледваща

Назад към Архив