Въпрос свързан с избора ми за ... :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос свързан с избора ми за ... :)

Мнениеот BurNiNg_IcE » Чет Мар 12, 2009 7:15 pm

Тка... сега искам въпрос относно бъдещото ми колело, тъй като до сега бях с Cross Indigo, а то ми омаля отдавна :crap: и е време за ново в по- добрия клас велосипеди, имам нужда от малко помощ.
Аз съм около 51-2 кг. и съм висок около 165 см. Колелото ще го ползвам, за АМ предимно, но ми се ще да издържи малко повечно (да не ходя на заварчици през да кажем 2-3 месеца :dunno: ).
Избора ми се спря на Drag Climber 09 (казаха ми, че щяло да има некви ъпгрейди, спрямо модела от 08) и Mongoose Tyax V-Brake, което пак е твърдак, но е с различни части от Climber-a. Та се чуда кое да си взема от 2-те, тъй като не разполагам с повече от 700 лв. да кажем, а двете колела влизат в цената...

Инфо, за 2-те:

Mongoose Tyax V-Brake -> ЦЪК

Drag Climber 08 (още няма инфо за 09 :crap: ) -> Цък
Очаквам вашите отговори. :beer: :beer: :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pho3nix » Чет Мар 12, 2009 7:17 pm

1 глас за Climbera, доказала се е рамката :agree:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот манджа » Чет Мар 12, 2009 7:28 pm

Като рамка определено клаймъра! На мен лично повече ми вдъхва доверие фрезата зад средното и подсилките на челото :)
Ако пък имаш възможност още при покупката да смениш фабричната вилка с дуро Д/Е ще е идеално + смяна на някои сравнително не много скъпи компоненти може да се получи добра машина (както вече неведнъж е показано във форума :) )
ПП: след като добре огледах монгууса ми се струва дооста доста добър :bigeyes:
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот ico 1 » Чет Мар 12, 2009 7:54 pm

Още един глас за нашето.ИзрУдска рамка.Иначе като окомплектовка доста са равностойни.
Аватар
ico 1

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Мар 13, 2009 6:17 am

Добре мерси , ако може още някой друг да се включи, като гледам всички за сега сте за Climber-a. :bowdown: :bowdown:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Stancho » Пет Мар 13, 2009 7:21 am

Аз също бих ти препоръчал Climber, защото е здрава и няма да те ограничава много много в спускания, а все пак си е твърдак и ще можеш си въртиш нормално. Mongoose-a си е чисто ХС колелце и няма да можеш да го мъчиш. Има и още едно нещо, което много ми харесва от страна на Драг, а това е, че слагат предна главина за диск и по - всяко време можеш да си сложиш дискова спирачка.

Като заключение - вземи си Climber ако искаш да се занимаваш с по - тежките от ХС дисциплини. Само ако имаш пари - може да смениш тея гуми, защото не са най - подходящите за планинско каране.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот a2rider » Пет Мар 13, 2009 8:57 am

Climbera :agree: .Доказано добра рамка.Само,както каза @манжа можеш да смениш някои компоненти,иначе всичко е ОК. :)
"Аз съм българче, обичам нашите планини зелени..."
Аватар
a2rider

Рейтинг: 984

Мнениеот bluskanie » Пет Мар 13, 2009 12:04 pm

Рамката на Клаймър-а е по-подходяща за това, за което ще ползваш колелото. Обаче, когато купуваш колелото (ако си спреш на Клаймър), задължително кажи, че ще го караш АМ, защото например гумите от окомплектовката са за градско кааране. Същото и със седалката и с някои други чаркове. Просто трябва да се "пригоди" за каране в планина, за да е по-удобно и ти да си доволен. :agree:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 13, 2009 3:29 pm

Stancho написа:Като заключение - вземи си Climber ако искаш да се занимаваш с по - тежките от ХС дисциплини.
„катерача“ не е XC велосипед :nono:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот DTD » Пет Мар 13, 2009 3:32 pm

Точно това казва Stancho че ако иска да го тормози повече да взема клаймър.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Мар 13, 2009 3:40 pm

Аз лично карам моя велосипед, не го тормозя.

Mangoose-а ще е по-удобен за въртене, a Climber-a e твърде нисък и с много къса горна тръба, което го прави по-подходящ за Dirt jump.

От към окомплектова и двете колела са кажи речи равностойни.

Още по-просто казано: ако ще въртиш Mangoose, ако само ще скачаш и евентуално спускаш Climber.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Мар 13, 2009 3:58 pm

Ок, мерси за полезната и изчерпателна, поне така мисля. Като гледам всички сте единодушни, за Climber-a, така че само чакам да докарат 09 серията и почвам да стягам планините :) :beer: :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот BurNiNg_IcE » Вто Мар 17, 2009 9:57 pm

Днес ходих до Веломания и ми казаха, че 09 модела, ще го има в няколко(2-3) варианта с различни геометрии. Казаха ми и че след около месец ще са вече колелата в България, а рамките до 2-3 седмици. :beer: :beer:
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пет Мар 27, 2009 8:06 pm

Тъй като още не съм си взел ново колелце, да питам, тези които разбират малко повече от колела от мен:
Какво Ви е мнението за това ->> Цък
Със същите габарити съм не съм качвал килца, само съм пораснал с 1 см., ама това няма кой знае какво значение, пак ще се го мъча на "FR".
Сравнявам го с Climbera пак, тъй като ми се води нещо като фаворит, но за 50лв. повече, получавам дискови спирачки, вилка с повече ход, за рамката незнам.

Очаквам Вашите мнения, Благодаря предварително. :beer:

П.П. Сега видях, че има такава тема, извинете! :)
Последна промяна BurNiNg_IcE на Пет Мар 27, 2009 8:18 pm, променена общо 2 пъти
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Pho3nix » Пет Мар 27, 2009 8:08 pm

Това изглежда... интересно :popcorn: . Окомплектовката определено е доста по-добре от на клаймбъра :agree:
Това прилича на опит на спринт да докарат твърдак за ФР, остава да се разбере до колко е успешен :dunno: Гласа ми май ще отиде за него :popcorn:

П.П. погледни и тук http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=38265&postdays=0&postorder=asc&highlight=spr+blockhead&start=30
Аватар
Pho3nix

Мнениеот sailman » Пет Мар 27, 2009 9:53 pm

hitar_potter написа:
Stancho написа:Като заключение - вземи си Climber ако искаш да се занимаваш с по - тежките от ХС дисциплини.

Ако не си по-висок от 172 см., мисля, че и от Клаймъра излиза не лош сравнително универсален велосипед. Преди около година и половина, бях изправен пред подобен въпрос и след доста четени из форума, после проби, после грешки се получи е те туй - http://picasaweb.google.com/sailman90/K ... 0556446178
Не показвам това за да се хваля, а да покажа, че ако човек не робува на марки и предразсъдъци по отношение на тях и от рамка като Клаймъра може да се направи читав велосипед за агресивно ХС, или АМ, както там му викате...
Аватар
sailman

Мнениеот hitar_potter » Пет Мар 27, 2009 9:59 pm

sailman написа:
hitar_potter написа:

Ако не си по-висок от 172 см., мисля, че и от Клаймъра излиза не лош сравнително универсален велосипед. Преди около година и половина, бях изправен пред подобен въпрос и след доста четени из форума, после проби, после грешки се получи е те туй - http://picasaweb.google.com/sailman90/K ... 0556446178
Не показвам това за да се хваля, а да покажа, че ако човек не робува на марки и предразсъдъци по отношение на тях и от рамка като Клаймъра може да се направи читав велосипед за агресивно ХС, или АМ, както там му викате...
Хм.. сега като гледам, май не съм чел много добре... Мислех, че става въпрос за „по-тежките ХС дисциплини“, а то било „по-тежките ОТ ХС дисциплини“ Така съм съгласен :) Ако не друго, клаймъра издържа по-аграрно каране :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Мар 30, 2009 1:08 pm

Въпрос, СПЕШНО.
Тук говорих с момчето и ми предлага това Цък, за 200 Евра, до го взимам ли?? :popcorn: :popcorn: [/url]
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот hitar_potter » Пон Мар 30, 2009 1:15 pm

Това не е ли само рамката, между другото?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Мар 30, 2009 1:21 pm

hitar_potter написа:Това не е ли само рамката, между другото?

Рамка, шок, курбелите, със средното и колче, за седалката. ;)
Предложения...( мерси предварително )
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Pho3nix » Пон Мар 30, 2009 3:40 pm

ти хубаво ще го вземеш, но с парите които имаш няма да остане пари за другото :idea:
Аватар
Pho3nix

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти