NE E 4ESTNO [ceni v BG]

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот axelmax » Вто Фев 01, 2005 3:06 pm

e da be ,za da se izkazva ,chovek treba da e zavarshil nesto v tazi nasoka li ?

i ti se iskazvash za mnogo raboti koito evali si uchil,nekade ,no tva ne prechi da si prav ,nali???

@ThEUfO-tva za " Всичкология",e tochno taka

no tva mislene e na horata ,koito sa jiveli prez tva vreme ,neka gi ostavilm da si troshat glavite,nema da se kotirat i leka po leka ste izcheznat
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот gladstone » Вто Фев 01, 2005 3:36 pm

[quote="bikerider"]

[quote="gladstone"]

Единствения + тая тема да се повдига пак, а не заинтересования темопускач да прочете ФАК-а, е наиситна въпроса да се раздува все повече и все по-често. Но въпреки всичко само като си пишеме тука няма да накараме никой да направи представителство на * фирма и да започне да внася продукти, нито пък ще накараме някой да свали настояшите си цени. Аз предлагам да направиме стачка!!!:D:hbang2::hbang2::skull::thumbu:

п.с. Разбирате че това е невъзможно и затова глобалното(републиканското) решение на проблема в близко бъдеще е невъзможно.:dunno:
[/quote]

Възможно е, възможно е. Аз от 3 години насам не съм си купил почти нищо БГ магазин (като изключим гуми и декланшор от Веломания). Истинския проблем е, че хората тук са свикнали да пазаруват от магазини и не им се занимава сами да си търсят хубави цени и да си внасят стойностни неща отвън.
Аз си пазарувам като PtD от чужбина, щото съм си намерил читави агенти с хубави ниски цени, плащам си доставка с USPS и мито и ме боли меча за монопола тук, щото ми излиза дооста по-евтино отколкото да се кланям на "монополиста" и да му правя свирки за да ми обърне внимание. Та дето се вика - който не може да се разплаща в чужбина - ей го е webshop.bg. А и аз мога да помогна с туй-онуй на който чак толкова го е закъсал, все пак затова е тоя форум.
[/quote]

Именно де. Всеки "по-осъзнал се" прави каквото му позволяват възможностите да пазарува от чужбина. Всеки се спасява поотделно. Точно затова казах, че скоро няма да стане по-розово в българия (републиканскя мащаб.
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Newone » Вто Фев 01, 2005 3:38 pm

[quote="axelmax"]
...i ti se iskazvash za mnogo raboti koito evali si uchil,nekade ,no tva ne prechi da si prav ,nali???...
[/quote]

@axelmax
Eин път и ти да кажеш нещо безусловно вярно:D:D
@Bikerider :beer::beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Фев 01, 2005 5:55 pm

[quote="axelmax"]
...i ti se iskazvash za mnogo raboti koito evali si uchil,nekade ,no tva ne prechi da si prav ,nali???...
[/quote]

А може и да съм попрочел туй-онуй... ама нали всичко мериш с твоя късичък аршин...

[quote="Newone"]
@Bikerider :beer::beer:
[/quote]

Другиден ;):beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Фев 01, 2005 6:06 pm

[quote="gladstone"]
Именно де. Всеки "по-осъзнал се" прави каквото му позволяват възможностите да пазарува от чужбина. Всеки се спасява поотделно. Точно затова казах, че скоро няма да стане по-розово в българия (републиканскя мащаб.
[/quote]

Мисля, че вярваш в утопии, щото гледаш в локален план. Погледни в глобален и ще разбереш, че чакаш Годо.
Аватар
bikerider

Мнениеот DeMoN » Вто Фев 01, 2005 6:44 pm

[size=200][color=red]Dobre predlagam BIKERIDER ili kojto e zapoznat s pazaruvaneto da otvori edin Topic , da si izpuka prastite i da kaje vsi4ko vazmaojno za pazaruvaneto ot druga strana[/color][/size]
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Рейтинг: 1700

Мнениеот PtD » Вто Фев 01, 2005 6:55 pm

[quote="DeMoN"]

[size=200][color=red]Dobre predlagam BIKERIDER ili kojto e zapoznat s pazaruvaneto da otvori edin Topic , da si izpuka prastite i da kaje vsi4ko vazmaojno za pazaruvaneto ot druga strana[/color][/size]
[/quote]

A не е ли по-лесно да посетиш FAQ-а?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Фев 01, 2005 7:02 pm

[quote="PtD"]
@DemoN: що просто не ме попиташ с PM каквото те интересува, пък дано да мога да ти помогна...
[/quote]
Аватар
bikerider

Мнениеот DeMoN » Вто Фев 01, 2005 7:23 pm

Ami za6toto ne samoi men me interesuva. V FAQ nqma ni6to sistematizirano. A vsi4ki imat nujda ot onezi dulgi i mnoooooooo polezni postove, koito puskat. Interesuva me ve4e naj-ve4e kak moga ds si pora4m ne6to ot www.universalcycles.com
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Мнениеот MAN6 » Вто Фев 01, 2005 7:53 pm

[quote="ThEUfO"]

[quote="MAN6"]
a ima i edno polojenie- monopolna konkurenciq, koeto mislq e nashiq sluchai (za bg bike lainata), ama kakto i da e :)
[/quote]

Манши, незнам дали някой ти е казвал, но актьор ИКОНОМИСТ НЕ СТАВА! Става ми ясно че си искал да кажеш нещо, но животно монополна конкуренция НЯМА! Има монополистична конкуренция, сигурно това си искал да кажеш, както и да е. Но монополистичната конкуренция е форма на несъвършената конкуренция, основата на диференциацията на продукта, демек. При нея се нарушава второто условие на съвършенната конкуренция за еднородност на продукта, продавачите в отрасъла са МНОГО НА БРОЙ, и не особенно големи по размер. Сега разбра ли защо от краставичар на пазара неможе да стане квалитетен политик?! Ей затфа всичко в държавата е на тоя хал, защото всички са на соц. принципа : "Ние тфа си го знаеме, закфо да го учим", както и любимият предмет на всички Всичкология, щото са специалисти по всичко! ААААй! :angel2:
[/quote]

kakto i da e... :) ne go napisah s cel dokazwane, pokazwane, merene na pishoni, izbiwane na kompleksi i t.n., kakto ti ;), no kakto weche kazah- kakto i da e :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот gladstone » Вто Фев 01, 2005 8:54 pm

[quote="bikerider"]

[quote="gladstone"]
[/quote]

Мисля, че вярваш в утопии, щото гледаш в локален план. Погледни в глобален и ще разбереш, че чакаш Годо.

[/quote]

Какво/Кой/Коя/Къде е Годо?
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот mih » Вто Фев 01, 2005 9:06 pm

питай Самюъл Бекет :^:
пиеса е, в т.нар. жанр "театър на абсурда"
помага да се разберат некои раоти в бегето, или по-скоро дава рецепта за тяхното по-лесно смилане. играе се в Народния.
много тъничко книжле, еФтинко при това, намира се лесно, но се чете трудно.
едит: пълното име е "В очакване на Годо".
иначе се използва за нещо абсурдно, което няма как да се случи. но по-добре прочети я, за да ти стане по-ясно :beer:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот ThEUfO » Вто Фев 01, 2005 9:51 pm

[quote="bikerider"]
а тия нафталинени лафове за всичкологията сме ги чували и преди... само дето като плюеш по твоята "всичкология" плюеш по здравия разум. резултата е овчи манталитет... който според мен е истинската причина... ноо... в крайна сметка и аз нямам философско образование.

така че дайте по темата...
[/quote]

Е, не съм казал нещо супер секретно като броя на американските самолети на въоръжение, ако не си бил игумен в някой манастир, сигурно си го чувал. Ам да питам трябва ли ми висше Асансьорно образование да си отворя вратата на асансьора като заседна?! Не съм казал да давам акъл на техника как да си оправи "висшата техника", а само да си отворя вратата като съм заседнал. Мисля че ме разбра ..

@MAN6 :bouncy:
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Мнениеот nikitzo » Вто Фев 01, 2005 10:39 pm

ФАКА за нищо не става
:boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring:
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот bikerider » Сря Фев 02, 2005 11:39 am

[quote="ThEUfO"]

[quote="bikerider"]
а тия нафталинени лафове за всичкологията сме ги чували и преди... само дето като плюеш по твоята "всичкология" плюеш по здравия разум. резултата е овчи манталитет... който според мен е истинската причина... ноо... в крайна сметка и аз нямам философско образование.

така че дайте по темата...
[/quote]

Е, не съм казал нещо супер секретно като броя на американските самолети на въоръжение, ако не си бил игумен в някой манастир, сигурно си го чувал. Ам да питам трябва ли ми висше Асансьорно образование да си отворя вратата на асансьора като заседна?! Не съм казал да давам акъл на техника как да си оправи "висшата техника", а само да си отворя вратата като съм заседнал. Мисля че ме разбра ..

@MAN6 :bouncy:
[/quote]

Както и да е... просто не съм съгласен с обобщенията ти, но това е друга тема.

@mih: мерси :)
@gladstone: точно това визирах, че чакаш неща които никога няма да се случат, поне не по начина, който ти си представяш. но и това е друга тема.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Фев 02, 2005 11:46 am

[quote="DeMoN"]

Ami za6toto ne samoi men me interesuva. V FAQ nqma ni6to sistematizirano. A vsi4ki imat nujda ot onezi dulgi i mnoooooooo polezni postove, koito puskat. Interesuva me ve4e naj-ve4e kak moga ds si pora4m ne6to ot www.universalcycles.com
[/quote]

а да те изпишкам не искаш ли? :evil:;)

виж [url=http://www.universalcycles.com/front_pics/Helpcenter.html#45]тук[/url]
ако не знаеш обаче английски, не мога да ти помогна, просто нямам време чак толкова да задълбавам...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 02, 2005 12:35 pm

nikitzo за нищо не става
:boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring::boring:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Сря Фев 02, 2005 1:08 pm

[quote="TOYAGA"]

nikitzo за нищо не става
[/quote]

то тва се подразбира... :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Rankor » Сря Фев 02, 2005 1:44 pm

[/quote]

Уеко със сметките, момко! Първо, може да не ти я пращат по Федеь, а по УСПС, нали? На мен 2 Хаъес Маг-а ми излязоха 17$ доставка (лостчета + апарати + ротори + маркучи). Второ, да кажем 8% мито и 20% ДДС (които не се дължат за стоки под 100Еур), отде ги взе тия 35%? :bigeyes:
[/quote]

"Момко", съдя по собствен опит за тези цифри! Ето ти пример от митническата ми разпечатка. Стока на стоиниост 750ЕUR внесена от USA в Германия: (дано немскиа не ти е проблем).
Zoll - Euro /Duties = 91.59EUR
Einfuhrumsatzsteuer / Taxes = 115.79EUR
Verwaltungsgebuehr / Administration Fee =7.20EUR
MwSt / VAT 16% = 1.15EUR
Цялото плащане възлиза на 215.73ЕUR
Дано в Българиа нещата изглездат по друг начин, защото тези такси са убииствени.
:bawling:
Best Winds!
Rankor

Рейтинг: 1705

Мнениеот PtD » Сря Фев 02, 2005 1:54 pm

[quote="Rankor"]

"Момко", съдя по собствен опит за тези цифри! Ето ти пример от митническата ми разпечатка. Стока на стоиниост 750ЕUR [b]внесена от USA в Германия[/b]
[/quote]

Ами откога България е Германия? :dunno: Тук си говорим за внос в България. И процентите не са 35%. QED.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Rankor » Сря Фев 02, 2005 1:57 pm

...Транспортните разходи не ги вклиучжам. Те зависят от масата, и големината на пакета които се изпраща, а ж случая това може да се види на Линка, които сум изпратил по-горе.
Best Winds!
Rankor

Мнениеот Rankor » Сря Фев 02, 2005 2:04 pm

[/quote]
Споделих само опита си от пазаруване USA-Germany; В Българиа не съм пазарувал и не знам как е с таксите. Това на което исках да обърна внимание още в самото начало бе как стои вапроса с транспортирането на стоки с "любезното" посредничеството на FedEx. Надявам се, че съм бил от полза.:thumbu:
Best Winds!
Rankor

Мнениеот nikitzo » Сря Фев 02, 2005 6:20 pm

[quote="TOYAGA"]

nikitzo за нищо не става
[/quote]

Знаех си че ще отговориш:drunk::beer::liplick::peace:
ке(не)фа се
Аватар
nikitzo

Мнениеот bikerider » Сря Фев 02, 2005 6:22 pm

[quote="nikitzo"]

[quote="TOYAGA"]

nikitzo за нищо не става
[/quote]

Знаех си че ще отговориш:drunk::beer::liplick::peace:
ке(не)фа се
[/quote]

глей да не се обезводниш :laugh::laugh::laugh:

@TOYAGA: некой май се занася със старото ми се чини на мене... :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот nikitzo » Сря Фев 02, 2005 6:35 pm

Че как няма такова нещо:evil::evil:
:eyebrow::eyebrow::eyebrow::eyebrow:
Уважавам :^::^::^:
Аватар
nikitzo

Мнениеот ThEUfO » Сря Фев 02, 2005 7:43 pm

[quote="Rankor"]

Споделих само опита си от пазаруване USA-Germany; В Българиа не съм пазарувал и не знам как е с таксите. Това на което исках да обърна внимание още в самото начало бе как стои вапроса с транспортирането на стоки с "любезното" посредничеството на FedEx. Надявам се, че съм бил от полза.:thumbu:
[/quote]

Еми какво да ти кажа, освен че не си открил топлата вода с ПАЗАРУВАНЕТО ОТ usa. Стоките които излизат от там са с нереално голям шипинг, независимо от размера, количеството и тн., освен това слагат адски мита.. Хамериканска му работа, просто налагат политика на анти-износ от щатите. И България СА пише с "Я" накрая :bouncy:
ThEUfO

Мнениеот Rankor » Сря Фев 02, 2005 9:10 pm

Еми какво да ти кажа, освен че не си открил топлата вода с ПАЗАРУВАНЕТО ОТ usa. Стоките които излизат от там са с нереално голям шипинг, независимо от размера, количеството и тн., освен това слагат адски мита.. Хамериканска му работа, просто налагат политика на анти-износ от щатите. И България СА пише с "Я" накрая :bouncy:
[/quote]

Аз да ти обърна ли внимание, че USA се пише с главни букви...?
Best Winds!
Rankor

Мнениеот ThEUfO » Сря Фев 02, 2005 9:37 pm

[quote="ThEUfO"]
Хамериканска му работа
[/quote]

[quote="Rankor"]
Аз да ти обърна ли внимание, че USA се пише с главни букви...?
[/quote]

Ми не ги уважавам и затфа с малка букфа ги написах [size=67]usa[/size] . А ти предполагам като един българин, макар и емигрант в жермания, би трабвало да пишеш с гордост България :angel2:
ThEUfO

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 02, 2005 10:05 pm

@ bikerider

[quote]@TOYAGA: некой май се занася със старото ми се чини на мене... [/quote]

Tц! Просто mekitzo онагледява собствения си неологизъм... Доколкото го разбирам "кенефене" ще да е чувството/действието, което колегата mekitzo изпитва/извършва, сядайки/ставайки/сядайки/ставайки върху кенеф, от който предишния ползвател не е станал...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот DeMoN » Сря Фев 02, 2005 10:14 pm

Pisah na webshop.bg i mi pratiha cenata na hayes HFX 9 Carbon.
94 $ cena[8" rotor]
+ 8$ za transport [v USA]
+ 28$ za transport[do BG]
+ 10%/94$= 9,4 $[komisionna za site-a]
DeMoN

ПредишнаСледваща

Назад към Архив