Моля за помощ...Търся рамка за FR.

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля за помощ...Търся рамка за FR.

Мнениеот G.Ginev » Сря Мар 04, 2009 8:09 am

Едната която съм харесал е "Iron Horse Yakuza Kumicho"
-Рамка:Alloy
-Вилка:Marzocchi Super T RCV 185mm
-Эаден амортисьор:FOX Vanila R
-Обтегач:Shimano Saint
-Декланшор:N/A
-Команди:Shimano Deore
-Лостчета:Hayes HFX-9
-Спирачки:Hayes HFX-9
-Курбели:Race Face Ride DH
-Кормило:Funn
-Лапа:MZX4
-Педали:Crankbrothers
-Колче седалка:SDG
-Седалка:SDG
-Предна главина:Alloy
-Эадна главина:Alloy
-Верига:Shimano HG-73
-Венец:Sram PG-950
-Шини:WTB
-Гуми:ITS 909 26x2.7
-Тегло:N/A
това е на стоиност 4260.00 лв
2-рото към което съм се насочил е "Specialized Big Hit FSR1"
-Рамка:M4 Manipulated Alloy
-Вилка:Marzocchi Z1 Sport 160mm
-Эаден амортисьор:Fox Vanilla R
-Обтегач:Sram X-7
-Декланшор:N/A
-Команди:Sram X4
-Лостчета:Avid Juicy 3
-Спирачки:Avid Juicy 3 203mm
-Курбели:Truvativ Ruktion
-Кормило:Specialized DH
-Лапа:Specialized
-Педали:Specialized
-Колче седалка:Specialized
-Седалка:Specialized
-Предна главина:Specialized
-Эадна главина:Specialized
-Верига: KMC X8
-Венец: Sram PG-830
-Шини:Specialized P-Disc
-Гуми:Specialized Clutch SX 26x2.3
-Тегло:N/A
който струва 3400 лв.

Трябва ми рамка която да е направена за скокове и общо взето по агресивен "freeride"!"Bighit FSR1" много ми го похвалиха обаче имам притеснение за челото ,изглежда ми някак "чупливо"! :unhappy: !Моля ако имате други предложения или наблюдения в някое от изброените и/или ще ми предложите по-добро за парички до 4500 лв. пишете.

Съжалявам ако не съм бил много изчерпателен ,но до сега се спусках само със "snowboard" но гледах един приятел и много се запалих и искам да се пробвам знам ,че ще боли ,но какво да се прави!
G.Ginev

Рейтинг: 1220

Мнениеот hitar_potar » Сря Мар 04, 2009 8:30 am

мисля някой от форума караше биг хит, Shady ли беше, не съм сигурен, той да каже колко му е чупливо челото. :rofl: колкото до болежката, не ми става ясно - ти смяташ да падаш ли, докато спускаш, или какво??? :crazy: я поясни. :popcorn:
Последна промяна hitar_potar на Сря Мар 04, 2009 8:32 am, променена общо 1 път
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Сря Мар 04, 2009 8:30 am

Описаните са доста добри решения, но:

IH Yakuza Komicho е рамка за спускане, и е с единично люлеещо се рамо. Като такава тя е доста линейна, предвидена по-скоро за скорост, и предимно за попиване на скоците. Рамката ще си реализира по-лесно хода и ще е стабилна на скорост, но велосипеда е малко по-дълъг, и от това му страда маневреноста. Също така като рамка със прекъсната и сравнително малка седалкова тръба може да ти е неудобна, или поне не достатъчно функционална.

Specialized-а (предполагам става въпрос за ТОЗИ) е по-универсална рамка. Има 1см по-малко ход, но за сметка на това окачването е по-прогресивно и насовечно към по-добро разсейване на големи удари. Типа на окачването разграничава спирачното усилие от работата, та дори за спускания и сериозно блъскане по камънаци може да се окаже по-адекватно решение. Цялата седалкова тръба ти дава възможност когато приключиш с карането за деня да си вдигнеш седалката и да си въртиш спокойно и ненатоварващо до вкъщи. Колкото до челото, не мисля, че имам място за притеснения. BigHit от край време носи славата на доста корава рамка, а новите са дори и малко по-добре измислени. А и качеството на изработката е една идея по-добро ;)

В крайна сметка имаш 2 отлични решения, но за това, което ти си описал определено BigHit-а ще ти е далеч по-удачен :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот G.Ginev » Сря Мар 04, 2009 9:04 am

Благодаря ти за отговора GECKO.Това което ми поясни много ми помогна!За другия отговор смятам да не го коментирам ,човек разбери аз не съм като теб ти си се запознал с възможностите на колелата и какво натоварване се получава в даден стил...а аз сега седя пред някакво желязо и се чудя става ли или не.Пък за това дали ще падам или не ...предполагам ,че докато свикна ще се случи 2/3 пъти! :) Не ми се желае да дам 3500 лв (някой от Вас карат и по-скъпи колела) за нещо което ще се спраска на 3-я ден от експоатацията!Просто споделям притесненията си!GECKO ако имаш и алтернатива която би предпочел моля да я споделиш с мен!Много ви благодаря!
G.Ginev

Мнениеот Daniel Panev » Сря Мар 04, 2009 9:18 am

Admin-а продава(ше, евентуално) едно Giant Glory FR за горе-долу толкова пари...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот GECKO » Сря Мар 04, 2009 9:30 am

Glory-то, което спомена Daniel Panev, наистина си го бива като избор, но с уговоркта, че за тези пари е 2-ра ръка. Компонентите обаче са доста по-висок клас.

Също така можеш да видиш RAM FR, но тук рамката не е на толкова високо ниво, колкото другите примери, за смека на това компонените са доста на високо ниво за нов велосипед.

Лично аз бих избрал Specialized-а. Glory-то доста си го бива като оферта, но Specialized-а е по-лек и нов. Ако имаш възможност провери тези 2 алтернативи - коя ще ти е по-удобна и коя те устройва като тегло, усещане и т.н. И двете са добри конкуренти и са подходящи за твоето приложение.

Има доста алтернативи и... правилен отговор няма. Има различни решения, въпроса е кое ще избереш ти :) :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот dido_nitrous » Сря Мар 04, 2009 10:50 am

Подкрепям мнението на GECKO :agree: Аз също бих взел Specialized-а ;)
PIRATKA DH TEAM
Аватар
dido_nitrous

Рейтинг: 1071

Мнениеот kotka12 » Сря Мар 04, 2009 11:16 am

има няколко Бих Хит-а на хора от форума
тествал съм единия от тях
в комбинация с Боксер
и усещането не е лошо /уточнявам, че беше настроен за човек с близо 30 килограма по-лек от мен/
ако пред мен беше изборът
за тези пари бих взел GIANT-a на Crimson /всъщност този, който продава Admin/
въобще без да се замисля
Якудзата е много много приятна рамка
там CECO може да се изкаже много по-адекватно и точно
но GECKO е споменал много точно плюсовете и минусите и
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот hitar_potar » Нед Мар 08, 2009 3:23 pm

G.Ginev написа:Благодаря ти за отговора GECKO.Това което ми поясни много ми помогна!За другия отговор смятам да не го коментирам ,човек разбери аз не съм като теб ти си се запознал с възможностите на колелата и какво натоварване се получава в даден стил...а аз сега седя пред някакво желязо и се чудя става ли или не.Пък за това дали ще падам или не ...предполагам ,че докато свикна ще се случи 2/3 пъти! :) Не ми се желае да дам 3500 лв (някой от Вас карат и по-скъпи колела) за нещо което ще се спраска на 3-я ден от експоатацията!Просто споделям притесненията си!GECKO ако имаш и алтернатива която би предпочел моля да я споделиш с мен!Много ви благодаря!
]
в такъв случай - извинявам се за първия си коментар :bowdown: , грешни изводи си направих отначало. иначе наистина един рам фр е много добър избор, също предложеното от daniel panev - giant glory fr, продаван от admin, по доста форуми хвалят по-малката й сестричка Giant Reign, която има същото окачване, предполагам на Glory-то ще е също толкова ефективно. успех с избора. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот G.Ginev » Пон Мар 09, 2009 3:53 pm

Благодаря говорих с Admin ,но за съжаление "Glory"-то е продадено вече а иначе гледах RAM в сайта им за FR и много ми хареса!Сега се чудя дали RAM или Big Hit FSR1!Май се загледах повече в "BIG HIT"-а!
G.Ginev

Мнениеот Pho3nix » Пон Мар 09, 2009 4:09 pm

добре си се загледал, рамката е доста по-качествена, но и по-скъпа съответно... нещо като 2300-2400лв ми се мъдри в главата :popcorn: (не помня с какъв шок)
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот GECKO » Пон Мар 09, 2009 4:30 pm

G.Ginev написа:... дали RAM или Big Hit FSR1!...

Ram-a е по-скоро хибридче - FR/DH колело, с добри възможности за настройка и в двете дисциплини (за DH с един Fox отзад или за повече FR и като цяло по-универсално с Vivid) Рамката е малко по-евтина, за това пък за тези пари получаваш по-висок клас компоненти.

BigHit-а съм писал горе, как я виждам аз тази рамка, Отличен избор е, но за разлика от Ram-а нивото на оборудване е малко по-ниско.

Няма грешен избор, въпроса е кое ще ти хареса повече с това, което предлага цялото колело. Има и една малка заигравка. RAM-а можеш да говориш, и да ти го сглобят с различни от стандартните компоненти. Specialized-a е по-скоро това, което е, взимаш и караш, но за сметка на това получаваш един доста по-рафиниран продукт.

Честно казано аз не бих могъл да реша сам за себе си кое от двете бих избрал, но ако трябва да съм откровен, въпреки, че се кефя на работата на момчетата от RAM бих дал малко повече пари и бих взел Big Hit FSR 2 - може би най-стойностната покупка в този ценови клас предлагана в момента в България :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот G.Ginev » Пон Мар 16, 2009 4:08 pm

Big Hit FSR1 и вече го сефтосах на карандила в Сливен!Напрааооо се побърках колелото адски много ми хареса!Благодаря за помоща!Смятам ,че си заслужава всеки лев даден за него!
G.Ginev

Мнениеот An1MaL » Пон Мар 16, 2009 5:35 pm

Наистина добър избор, честито колелце, да си го караш с здраве. :look:
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Мар 16, 2009 9:10 pm

Честито! Да си го караш със здраве и много кеф! Между другото от Сливен ли си?

<offtopic>
Ей така се пазарува! :clap:
Последна промяна IVO Jordanov на Пон Мар 16, 2009 9:51 pm, променена общо 1 път
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Pho3nix » Пон Мар 16, 2009 9:13 pm

Честито, със здраве да си го караш :beer:
П.П. пусни малко снимчици на красавеца :popcorn:
kotka12 написа:най-бързо обаче било оранжавото в съчетание с вилка дето вади много ход
Аватар
Pho3nix

Рейтинг: 978

Мнениеот G.Ginev » Пон Мар 23, 2009 12:58 pm

IVO Jordanov написа:Честито! Да си го караш със здраве и много кеф! Между другото от Сливен ли си?

<offtopic>
Ей така се пазарува! :clap:

Не от София обаче имам познати там ;) и реших да понамина да ги видя и да го сефтосам!Ама щях да се убия!Ти там ли си в смисел да ти се обадя следващия път! :beer:
G.Ginev

Мнениеот Prey » Сря Мар 25, 2009 2:30 pm

Scott Gambler ако не се лъжа FR 20 при Иван (каймата) струва 4000.
Мисля че няма да е зле да обмислиш вариянта, защото има на какво да сложиш компоненти от по-висок клас...
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Мнениеот Admin » Сря Мар 25, 2009 5:08 pm

Prey, човекът вече си купи колело ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 25, 2009 7:45 pm

'ми да заключим темата, че току виж някой след 1-2 години се сетил да дава акъл, без да погледне датите?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд