Организирани бревети.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот Randonneur » Чет Мар 19, 2009 11:02 am

DstupidBastarD написа:Приятели, предлагам един брейнсторминг на тема "маршрут от 200 км за бревет у нашия край". Засега, гва си е чисто теоретично занимание, но ше видим в бъдеще дали нема да ни огрее неква подобна проява и по места, да не биеме път до ийст коуст секи път, като ни се прииска да покараме в група с повечко хора и на по-дълго. Ето мойте предложения за района на Софето:

1. Старт Ал. Невски - Мадрид - Ботевградско - подбалканската - Челопеч - Панагюрище - Поибрене - Вакарел (хихихи) - Цариградско - Ал.Невски (палене на свещичка). По бегемапса е 202-204км некъде.

2. Старт от езерото Ариана - канала - Сливница - Божурище - Брезник - Трън (мазна супа) - Врабча (уха!) - Драгоман - Годеч - Искрец - Своге (дефиуето) - Нови Искър - Софето (Ариана за секи). Около 200км +/-2-3.

3. Старт от Ариана - Сливница - Орландовци - Гниляне - Своге - Лакатник - Миланово (оооооооо!) - Вършец - Петрохан (уааааааа) - Бучин проход - Драгоман - магистралката - Люлин (блякст) - Арианааааа. Около 210км.

4. Старт от Ариана - Гниляне - Своге - Ребърково - стария път - Ботевград - Арабаконак (чанч) - Саранци - подбалканската - Арианааааааа. Около 200.

Тва успех да измислим досега, приятели, дайте некви ваши (ако можете, де)! :D

Гласувам за №2. Peritroper има разработка в тая посока, обеща да я заснеме с ДжиПиЕс и може официално да я включим за бревета на 24.10. За този първи бревет маршрутът ще е от вас, организацията от мен. Ако се получи добре, може да заложим за догодина и други такива дати (по-летни) и/или дистанции (напр 300)
Аватар
Randonneur

Рейтинг: 1750

Мнениеот rosty_sz » Чет Мар 19, 2009 9:51 pm

Абе тва време ни побърка бе. Как ще се подготвим за бриветчетата не знам.
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Randonneur » Чет Мар 19, 2009 10:36 pm

rosty_sz написа:Абе тва време ни побърка бе. Как ще се подготвим за бриветчетата не знам.

Ситуацията в Сливен: 50/50
Днес карах 80 км по маршрута. 12 градуса по обяд, за 10 минути се смъкна на 6, заваля сняг, но остана сухо (!). Само около Твърдица имаше стотина метра мокро.
За събота наистина ще е 50/50. Облачно и краткотраен сняг не означава локви, но ще е студено. Сутринта ще е около 0С, на обяд 5-6, до 8. Топли дрехи, сухи такива за смяна и храна.
Мартенско време, ситуацията ще се променя бързо, майсторлъка тук е не само да въртиш педалите, но и да си подбереш екипировката, да преценяш времето и да си разпределяш силите, да се храниш правилно.

Бреветите означават предизвикателство, получаване на удоволствие от преодолените трудности, колкото са по-големи /но все пак преодолими/ трудностите, толкова по-голямо е удоволствието. Ако на финала си претрепан, но на втория ден надигнеш глава и те засърби да погледнеш календара за следващия старт, значи ставаш за бреветаджия...
Бреветите не са състезание за време, който ги разглежда като такива, повече от 200 или 300 няма да направи, и то само при хубаво време.
Бреветите са състезание със себе си, бориш се със собствените си страхове, предразсъдъци, с инерцията, която ни възпира да направим нещо различно, нестандартно, необичайно, нещо, което изглежда лудост в очите на другите...
Аватар
Randonneur

Мнениеот rosty_sz » Пет Мар 20, 2009 6:56 am

Абсолютно си прав, Лазаре. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
rosty_sz

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пет Мар 20, 2009 8:20 am

Как хубаво го написа.Верно прав си.Давам пример за себе си.Като искам да карам по-яко трябва да е хубаво времето, да съм подготвен и да има други такива като мен.За целта постъпи отлична идея от софииската група да се направят и някои друг бривет в по топло време.Говорим за 200км..Това ще е добре за новите желаещи.А ако им хареса нека да си карат по-дълги дистанции но нали трябва да почнат и да разберат какво е това маратон.P.S.А времето направо се изгаври.Как да се подготвим ние на редовна смяна.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Мар 20, 2009 1:14 pm

Еми, за четвърти пореден път се отказваме да ходиме у Сливен, бацета. Мисла, че с тва установяваме неподобряем рекорд, като четирите световни титли на Холифийлд. Ъъъъ, като оправдание може да отбележим прогнозата за времето (мразим я от се сърце), както обикновено. Надявам се на четвърти да е по-хубаво времето, та да стигнеме до тоа Сливен най-сетне. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот rosty_sz » Пет Мар 20, 2009 7:20 pm

В района на Казанлък, Мъглиж и Стара Загора времето е далеч по-хубаво от това което виждам по ТВ в София.Сняг няма, вятър днес почти нямаше иначе е доста студено. Гледам,че прогнозата към края на месеца е обнадеждаваща така, че на 04.04 май ще караме в хубаво време. Както Васко вече каза вятъра от север по това време е почти задължителен за района. Дано да е по слаб. За 21.04 дават вятър 21км/ч от изток.
rosty_sz

Първа писта съм...

Мнениеот peritroper » Пет Мар 20, 2009 8:07 pm

DstupidBastarD написа:Приятели, предлагам един брейнсторминг на тема "маршрут от 200 км за бревет у нашия край". Засега, гва си е чисто теоретично занимание, но ше видим в бъдеще дали нема да ни огрее неква подобна проява и по места, да не биеме път до ийст коуст секи път, като ни се прииска да покараме в група с повечко хора и на по-дълго. Ето мойте предложения за района на Софето:

1. Старт Ал. Невски - Мадрид - Ботевградско - подбалканската - Челопеч - Панагюрище - Поибрене - Вакарел (хихихи) - Цариградско - Ал.Невски (палене на свещичка). По бегемапса е 202-204км некъде.

2. Старт от езерото Ариана - канала - Сливница - Божурище - Брезник - Трън (мазна супа) - Врабча (уха!) - Драгоман - Годеч - Искрец - Своге (дефиуето) - Нови Искър - Софето (Ариана за секи). Около 200км +/-2-3.

3. Старт от Ариана - Сливница - Орландовци - Гниляне - Своге - Лакатник - Миланово (оооооооо!) - Вършец - Петрохан (уааааааа) - Бучин проход - Драгоман - магистралката - Люлин (блякст) - Арианааааа. Около 210км.

4. Старт от Ариана - Гниляне - Своге - Ребърково - стария път - Ботевград - Арабаконак (чанч) - Саранци - подбалканската - Арианааааааа. Около 200.

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Всичките ме кефят. Робокоп е мой идол, свикнал съм да ходя окабелен с разни джаджи и в тоз смисъл ще ги тракнем, опишем, заснемем (готино е да има снимки) и постнем сите детайли. Така или иначе се мотам по пътя :).
А белетристиката (с пътепис ще е още по-романтично) ще я оставя на DstupidBastarD щото мисля че немаш равен в тая насока.

Ся остава и календар да направиш както си почнал. :)
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Мар 20, 2009 8:08 pm

rosty_sz написа:В района на Казанлък, Мъглиж и Стара Загора времето е далеч по-хубаво от това което виждам по ТВ в София.Сняг няма, вятър днес почти нямаше иначе е доста студено. Гледам,че прогнозата към края на месеца е обнадеждаваща така, че на 04.04 май ще караме в хубаво време. Както Васко вече каза вятъра от север по това време е почти задължителен за района. Дано да е по слаб. За 21.04 дават вятър 21км/ч от изток.

Аааа, не се притеснявай, баце, и при вас ше завали. В добрия случай - дъждец, в лошия - снежец, а реално - мокър сняг. В комбинация с ветреца и студеца, утрешното каране ше е прекрасно изживяване, със спомени за цел жувот. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Re: Първа писта съм...

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Мар 20, 2009 8:13 pm

peritroper написа:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Всичките ме кефят. Робокоп е мой идол, свикнал съм да ходя окабелен с разни джаджи и в тоз смисъл ще ги тракнем, опишем, заснемем (готино е да има снимки) и постнем сите детайли. Така или иначе се мотам по пътя :).
А белетристиката (с пътепис ще е още по-романтично) ще я оставя на DstupidBastarD щото мисля че немаш равен в тая насока.

Ся остава и календар да направиш както си почнал. :)

Ние с бате Любо (а и други от групата, стига да са свободни) започваме действия по описаните от тебе насоки, планираме сряда-четвъртък да направим един Трън с изследователска цел, да видим как е супата на Ерма, животинските и растителни видове към Драгоман и трафика на наркотици от Сърбия към София. Сега ше пусна и спецялна покана за идната седмица. Сметам, че е крайно време синоптиците да познаят и един хубав ден. :(!:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Randonneur » Пет Мар 20, 2009 10:22 pm

rosty_sz написа:В района на Казанлък, Мъглиж и Стара Загора времето е далеч по-хубаво от това което виждам по ТВ в София.Сняг няма, вятър днес почти нямаше иначе е доста студено. Гледам,че прогнозата към края на месеца е обнадеждаваща така, че на 04.04 май ще караме в хубаво време. Както Васко вече каза вятъра от север по това време е почти задължителен за района. Дано да е по слаб. За 21.04 дават вятър 21км/ч от изток.

В събота ще завали след като финишираме. Винаги така става! Освен ако не се съберат много каръци на едно място, но това рядко се случва. Днес беше 12-14С, може би заради слънцето. Стискайте палци-и-и!!!
Пък ние ще ви разкажем... :peace: :peace: :peace:
Аватар
Randonneur

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 21, 2009 1:10 pm

Randonneur написа:

В събота ще завали след като финишираме. Винаги така става! Освен ако не се съберат много каръци на едно място, но това рядко се случва. Днес беше 12-14С, може би заради слънцето. Стискайте палци-и-и!!!

Айде, бе, не финиширахте ли вече? :D
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот rosty_sz » Съб Мар 21, 2009 4:53 pm

Доста бързаш! В най-добрия случай са стартирали в 7.00 тоест без вятър пъвите трябва да финишират към 14.30 часа. Не знам в София как е, но в Стара Загора духа ужасно и като си помисля, че и в най тихото време в Сливен духа прави сметка какво е по трасето. Ако бъобще се е състоял бревета на финала има и разбор на мероприятието в механата на питиенце със мезенце така, че коментари и разкази май ще чакаме най-рано към 21.00, че да не кажа утре.
rosty_sz

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 21, 2009 5:36 pm

rosty_sz написа:Доста бързаш! В най-добрия случай са стартирали в 7.00 тоест без вятър пъвите трябва да финишират към 14.30 часа. Не знам в София как е, но в Стара Загора духа ужасно и като си помисля, че и в най тихото време в Сливен духа прави сметка какво е по трасето. Ако бъобще се е състоял бревета на финала има и разбор на мероприятието в механата на питиенце със мезенце така, че коментари и разкази май ще чакаме най-рано към 21.00, че да не кажа утре.

На четвърти ше видиш как бързам, баце. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот rosty_sz » Нед Мар 22, 2009 6:20 am

Явно вашата група смята да счупи рекорда на трасето на 04.04. Чета в друга тема за 154 км с изкачване 1400 за 5 часа с излишни почивки почивки. Явно сте доста добре подготвени и карате здраво. Успех.
Аз съм с далеч по скромни цели и явно ше се видим само на старта. :)
Дано все пак днес някой сподели как е било вчера.
rosty_sz

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Нед Мар 22, 2009 8:22 am

Бе то и аз се притесних.Дали да се пускам изобщо.И аз не мога да е похваля с такива резултати.Вчера карах към 100 км. с 744м. изкачване но с 21км. средна пък мощноста дето я развивахме бе добра.Та не знам мисля си да си стоя в къщи е да се подготвям.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Нед Мар 22, 2009 9:54 am

Ало-о-о-о!
Някой щеше да хруска бръмбари тука... :nono:
Аватар
brumbar

Мнениеот rosty_sz » Нед Мар 22, 2009 12:14 pm

Митаче не се отчайвай така. Ще сформираме чудесна група. Знам за още двама които ще карат с такова темпо. Нека можещите да карат за класиране ние ще я караме курбанджийската и ще запазим чудесни спомени от пейзажите на Средна Гора и южните склонове на Стра Планина. Оглеждам се за някое мини радио което да хвана за рамката, че да мога и музичка да пускам ако ни доскучае или ни се изчерпат темите за разговор.
Сега някой да не си помисли, че организирам група и нарушавам правилника, няма такова нещо ние курбанджийте ще се надушим още далеч преди Кортенския баир. И като стана дума за Кортенския баир предлагам на Лазар да организира тайна контрола, че там всяка година се нарушава правилника май.
rosty_sz

Мнениеот brumbar » Нед Мар 22, 2009 1:24 pm

Re:Rosty_sz
... и телевизор си сложи.... :D че щом ще се чупи рекорда, може и да дават челната група по Eurosport-а :popcorn:
Аватар
brumbar

Мнениеот rosty_sz » Нед Мар 22, 2009 1:32 pm

:beer: :agree: :bowdown:
rosty_sz

Мнениеот rosty_sz » Нед Мар 22, 2009 1:37 pm

Васе, снега спря тръгвай да въртиш, че кой ще защитва Старозагорската чест. Пък с повечко тренировки може да влезеш и ти в репортажа по евроспорт. :) :beer:
rosty_sz

Мнениеот brumbar » Нед Мар 22, 2009 1:57 pm

:offtopic:
То като вали, аз избягвам да ходя да карам. Последния път като валеше сняг, ходих към Шипка да покатеря малко и като ме хванаха едни типове от "Гражданска защита" и като ме вързаха с едни синджири през кръста и единия ми вика "Виж кво, ся трябва да издърпаш ей тия два закъсали БТР-а, дет са в преспите". И аз какво да правя, не можах да им откажа и трябваше да ги дърпам чак до Габрово. Затова повече в такова време не излизам, че не ми се ще да ме занимават с обществено полезен труд :)
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Мар 22, 2009 2:12 pm

Пичове, в София времето се оправи. Сега е изгрело слънчице, подухва лекинко и аз сметам до два часа да излезна за едно кратко, че от вчера съм полудел нещо. Ше си го изкарам на цеца днеска заради вчерашното лайняно време. :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Нед Мар 22, 2009 2:29 pm

DstupidBastarD написа:Пичове, в София времето се оправи. Сега е изгрело слънчице, подухва лекинко и аз сметам до два часа да излезна за едно кратко, че от вчера съм полудел нещо. Ше си го изкарам на цеца днеска заради вчерашното лайняно време. :crazy:
Са работиме усилено, а утре ако е така или по- добре, мисля да покарам и аз, но съм на :crap: (зъбенлекар) в 11 на Плиска, ако искате утре някой старт в посока Изток около 12:30?

едит: Абре, защо сме в тази международна тема :bigeyes:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Въпрос

Мнениеот Митко Ruse » Нед Мар 22, 2009 4:40 pm

Някои не знае ли как е протекъл бривета вчера на 21-ви.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Мар 22, 2009 5:01 pm

marsa написа:
DstupidBastarD написа:Пичове, в София времето се оправи. Сега е изгрело слънчице, подухва лекинко и аз сметам до два часа да излезна за едно кратко, че от вчера съм полудел нещо. Ше си го изкарам на цеца днеска заради вчерашното лайняно време. :crazy:
Са работиме усилено, а утре ако е така или по- добре, мисля да покарам и аз, но съм на :crap: (зъбенлекар) в 11 на Плиска, ако искате утре някой старт в посока Изток около 12:30?

едит: Абре, защо сме в тази международна тема :bigeyes:

Абе, ский че пак се прееба времето (излязох на слънце, а за една бройка да ме завали преди малко), та тва викам утре да се доуговаряме. Принципно, съм за каране (Вакарел или нещо подобно), но ше видим кво ше е утре (днеска беше 4-5 градуса и лек ветрец). :confused:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Randonneur » Нед Мар 22, 2009 5:10 pm

Randonneur написа: В събота ще завали след като финишираме. Винаги така става! Освен ако не се съберат много каръци на едно място, но това рядко се случва. Днес беше 12-14С, може би заради слънцето. Стискайте палци-и-и!!!

Трябва да патентовам метеорологичните си прогнози: наистина заваля малко след финала!!! Вечерта с чашка в ръка гледахме с огромен интерес по телевизията дебелата снежна покривка в някои други краища на страната. Иначе вятърът ни издуха и направи не особено студеното време да го чувстваме наистина студено. Тръгнахме на 4С, после стана 3С, по обяд стигна до 8-11. Вечерта пак падна на 4-5.
От записаните 16 тръгнахме 13, а финиширахме 12. От тях имаше трима, което навъртяха още 100 км и покриха норматива за 300, но тях вече ги хвана дъжда. Почти всички използваха цялото налично време за покриване на дистанцията, с изключение на първите двама "състезатели", завършили за рекордно време.
Очаквайте по-късно официалните резултати и адрес с около 70 снимки, обхващащи цялото трасе.
Информацията пристига по-късно, защото както беше пояснено по-горе, "разборът" се проточва доста във времето... :beer:
Аватар
Randonneur

Мнениеот rosty_sz » Нед Мар 22, 2009 6:18 pm

БРАВО на всички. :bowdown:
В този вятър 200 си е героизъм а 300 е направо подвиг.
Евала. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ще чакаме снимките.
rosty_sz

Евала

Мнениеот peritroper » Нед Мар 22, 2009 8:07 pm

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Наистина героично.

Лудите, лудите - те да са живи както е казал поета
:beer:

13/16 е невероятен резултат достоен за майско слънце и попътен вятър.
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Мнениеот Randonneur » Пон Мар 23, 2009 1:18 am

rosty_sz написа:БРАВО на всички. :bowdown:
В този вятър 200 си е героизъм а 300 е направо подвиг.
Евала. :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ще чакаме снимките.

Представям снимките вместо разказ. Задължително е обаче да подчертая успешното завършване и на едно момиче, което за пръв път в живота си опита тази дистанция.
http://picasaweb.google.bg/lazar.v/2009Brevet200k213?feat=directlink
Аватар
Randonneur

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене