Накладки

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Накладки

Мнениеот asench » Пет Мар 06, 2009 4:12 pm

ами на задната ми спирачка, накладките и са много умрели и съм отчаян защото в някоя тема някой беше казал че намирането на накладки за coda expert е невъзможно. Туко що видях това http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 277&lang=2 и доста ми заприлича на мойте накладки. Възможно ли е да пасват???
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот bobiracing059 » Пет Мар 06, 2009 4:16 pm

А защо не пуснеш снимка на тоите,да вдим как изглежат,може някой да знае къде продават такива,каквито на теб ти трябват ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот chiMol » Пет Мар 06, 2009 4:58 pm

Аз бях писал темата за codata накладките ,но промах наистина са подобни ,но са с малко по-малки и отвора в средата трябва да се разпробие1-2мм за да легнат накладките....
Също другото неприятно в случая е ,че накладките започват да дрънкат по дупките и ако се кара с меко лостче шанса да ги загубиш не е малък (Както при хеис 9 без пружинките)

Става за леко неагресивно каране докато не дойдат истинските накладки ...

http://www.cambriabike.com/shopexd.asp? ... BRAKE+PADS
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Рейтинг: 2000

Мнениеот asench » Сря Мар 11, 2009 9:37 am

а тези не са ли същите? http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... odelID=914
Аватар
asench

Мнениеот Admin » Сря Мар 11, 2009 11:11 am

Пише, че са за Coda. Ти си този, който може най-лесно да установи (поне визуално) дали са същите ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот asench » Съб Мар 21, 2009 10:11 pm

Значи тия накладки ги чистих, остаих ги една вечер в меглио, варих ги в меглио- нищо не става. Трябват ми нови. Така начи може ли да си кажете мнението дали тези ще паснат:
Изображение VS. Изображение Моля ви за помощ. Знам че е най-лесно да си купя съвременна спирачка, но ми трябва нова рамка за тая цел... абе сложна работа :bawling:
Аватар
asench

Мнениеот Admin » Съб Мар 21, 2009 10:56 pm

Това са тези, дето ги беше намерил в CRC, нали така? Там пише, че са за Coda, приличат на твоите - следователно трудно ще намериш други накладки, при които шансът да станат да е по-голям. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Slaimy™ » Съб Мар 21, 2009 11:24 pm

Мисля че ако не се справиш с намирането на накладки, би ти помогнало това, да ги занесеш да ти залепят ново феродо. Ще ти стува 8-10лв за двете, ще ти залетя само че 5мм феродо и ще се наложи малко да го запиш за да влезе, ма ако не намериш за твоита спирачка...това ще ти е алтернативата.

дано да съм ти от полза :)

п.с. На ул. Г. раковски и бул.Сливница има сервиз в които лепят феродо ;) (за около 2 до 4 дена ще са ти готови накладките)
Аватар
Slaimy™

Рейтинг: 1329

Мнениеот Newone » Нед Мар 22, 2009 7:54 am

Admin написа:Това са тези, дето ги беше намерил в CRC, нали така? Там пише, че са за Coda, приличат на твоите - следователно трудно ще намериш други накладки, при които шансът да станат да е по-голям. :)

:agree:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот asench » Нед Мар 22, 2009 11:39 am

Да тези са, приличат си, но ме притеснява, че едните "Cannondale Coda", има и "Coda Expert" каквито са спирачките... еми ше видим.. Мерси на всички :bowdown:
Аватар
asench

Мнениеот Newone » Нед Мар 22, 2009 6:51 pm

asench написа:Да тези са, приличат си, но ме притеснява, че едните "Cannondale Coda", има и "Coda Expert" каквито са спирачките... еми ше видим.. Мерси на всички :bowdown:

Coda е търговска марка на Cannondale.... ;)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот asench » Нед Мар 22, 2009 6:56 pm

Чакай сега, значи аз имам и едно по-стари апарати -само Кода се казват, обаче са със същите накладки като Кода Експерт. Значи сигурно тия накладки се водят за по-старите? Уфф нз,нз :rofl:
Аватар
asench

Мнениеот Admin » Нед Мар 22, 2009 7:31 pm

asench написа:аз имам и едно по-стари апарати -само Кода се казват, обаче са със същите накладки като Кода Експерт.

При това положение едва ли имаш причини за притеснение. :)
Аватар
Admin

Re: накларки с лепено феродо

Мнениеот edinmilion » Нед Май 31, 2009 1:29 pm

Slaimy™ написа:Мисля че ако не се справиш с намирането на накладки, би ти помогнало това, да ги занесеш да ти залепят ново феродо. Ще ти стува 8-10лв за двете, ще ти залетя само че 5мм феродо и ще се наложи малко да го запиш за да влезе, ма ако не намериш за твоита спирачка...това ще ти е алтернативата.
дано да съм ти от полза :)
п.с. На ул. Г. раковски и бул.Сливница има сервиз в които лепят феродо ;) (за около 2 до 4 дена ще са ти готови накладките)

Какви са евентуалните проблеми при ползването на лепено феродо, и дали спират като с обикновенни накладки?
Интересува ме за avid ВВ5 дали е оферта, защото идва прекалено скъпо нови 33лв. за едната...а и спирачките са ми слаби за килограмите и ще се сменят...бих сложил V-брейк, но шините не са подходящи. За момента ако си заслужава ще третирам само накладките на задната спирачка...
Също ако знаете други сервизи за подобни услуги (цената е добра, но времето за изработка е много)
Благодаря!
edinmilion

Re: Накладки

Мнениеот Ozzie » Нед Май 31, 2009 2:10 pm

Лепил съм феродо преди доста време. Може би 4 години, на спирачка Shimano BR-M 475.
Като цяло не останах доволен. Спирачката не спираше по същия начин като с оригиналното феродо.
Иначе и аз не мога да се съглася, че едни накладки съставляват 42 % от цената на нова спирачка (говорейки за aftermarket), но продължават да ни цакат с топла бира.
P.S. Накладките за bb5 в RIDESPOT.NET са 29 BGN
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ucts_id=97
Спирачката 69 BGN
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ucts_id=90
смях
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот jivkonik » Нед Май 31, 2009 6:41 pm

Печалбите от консумативи не са феномен само в търговските практики на велопроизводителите, а са и с тенденция за растеж. Все повече става "заривябвката" с началната цена на продукта, и "избиването" в по-късна фаза... :crap:
А като си купуваш някакъв продукт изискващ подмяна на консумативи по него е редно да си направиш и някои сметки предварително.... :D :peace:

Не бих те съветвал да "ловиш бримки и лепиш феродо" - успех!
Аватар
jivkonik

Мнениеот M1010X » Вто Юни 02, 2009 6:54 am

Ozzie написа:Иначе и аз не мога да се съглася, че едни накладки съставляват 42 % от цената на нова спирачка (говорейки за aftermarket), но продължават да ни цакат с топла бира.
P.S. Накладките за bb5 в RIDESPOT.NET са 29 BGN
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ucts_id=97
Спирачката 69 BGN
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ucts_id=90
смях

Точно поради тази причина един колега наскоро смени ББ5 с изхабени накладки с нова ББ7 :) Че и с по-голям диск...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Назад към Веломеханик